Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
tak toto je ina torta...🙂))
https://www.youtube.com/watch?v=xzki2PJ27sA
@vinka tu vazu som urobila plnu z MMF a salku som robila na takom plastovom pohariku. normalne som ho zvonku potiahla 😉 len mi potom od torty nabral vlhkost, tak tanierik "lahol" a salka sa tahala do strany. mame som uz dala instrukcie, ako to nechat zatuhnut, lebo si to chce odlozit na pamiatku 🙂
kvetinky som rucne malovala gelovkou riedenou s borovickou 😀 a malou spongiou rozotierala, nech to nie je take vyrazne. pozicala som si ten patchwork na poslednu chvilu, tak som nemala na to ani praskove farby pripravene 😒
@vinka tu je ukazka tych pismen zo sablony....mne to takto nefungovalo ani za svet
https://www.youtube.com/watch?v=cyS7msb13jE@sisa.b ta cajova suprava je uplne uuzasna 😵 😵 cajnik vyzera ako by z nejakeho lisu vysiel a nie ze "handmade" ..perfektne... 😵 😵 😵
dik za vysvetlenie techniky malovania kvetiniek..mam doma taku sklenenu tacku s reliefom ruzi na spodku, tak som uz spekulovala, ze to raz otlacim na nejaku tortu, ale nemam ani paru, ako by som to vymalovala, tak jeden navod uz mam 😉
ahoj 🙂
@sisa.b ten čajový servis 😉 😉 určitě se nechám někdy inspirovat 😉
@kamilecka já si taky hmotu vyválím mezi dvěma sáčky a vytlačím, pak jen nožíkem to vyloupnu, tady mě nedávno poradili že to mám nechat trochu zavadnout aby písmenka držely tvar 🙂
mám za sebou 3. potahovaný dort a první postavičky, ty mě dost potrápily, dělala sem je snad 2 h. 😲, příště to snad bude lepší, váha 2 kg, byl k svátku pro mojí Máju, za dva týdny má narozeniny tak bude repete 🙂
@evena ta vcielka maja je taka milucka a krasna!
@sisa.b ono su tam take platy plastove jemne a da sa tam potom naliat coko a urobit znova. Aspon baby tak pisali na TOM ja som este neskusala. Ale na hmotu podla mna eee lebo je to take meksie. Sak ukazem ked prides na kafco 😉
@janulabj je to normalne medzi cukrarskymi vecami ako su sviecky, take tie male gulicky a ine ozdoby
@alionuska nadhera,uz dlhsie sa ta chcem opytat,aj ozdoby na torty robis z MMF?Lebo mne sa z MMf nejako nedari modelovat 😕 Tortu potiahnut viem bez zahybov,ale postavicky nie a nie ☹
@gabkazabka co je MMF? zeby ta hmota z marshmallow?
@gabika11 ..no si ma tu budu baby zas doberat,ze ako si to napisala...tak ja ti neviem moja,mne v rukach vsetko stoji🙂 😀 😀 😀 Ale nie,vystuzila som ju takym stojanikom...ale trochu sa aj tak naklonila potvora dolava.... 😀 😀 Dakujem..inak sova mala 35cm a este stala na tom strome...tak to bola vysoka tortisko... 😉
@gabkazabka ja robim z MMF vsetko..potahujem,ozdoby ,postavicky,kvietky..! 😉 😉
@gabkazabka len vodou -teda podla toho,ake su velke... ked davam ruze,alebo postavicky,tak napichujem sparatkami...a ozdoby si robim vzdy az ked dokoncujem tortu...vtedy sa aj najlepsie aranzuju...take cerstve 😉
@gabika11 dakujem ti! 🙂
@evena dakujem..to je rozne..ako si kto povie..vacsinou sa trafim ,ale niekedy je to trochu tazsie,ako mam v plane,nakolko kazda torta je ina...ale tak od 3,5-5kg..niekedy 6,7kg...a o dva tyzdne mam tri svadobne a jednu noemovu archu-tiez taku velku..a este sedem..to zas bude makacka.... 😀 😀 😀

@kamilecka hod dáke video na tie písmenka.Chcem to vidieť.Som hladala ale ja to nev iem nájsť.neviem ako to na youtube hladáte ☹