Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Už sa teším ked si pozriem večer vaše tortičky,len nech zaspia drobci. 🙂
@lawli no mne raz zenich prisiel pre tortu a na boku boli orchidejky az po spodok a on privolaval vytah a torta v jednej ruke naklonena orchidejkami pekne krasne o vytah som myslela ze ich tam roztrepe rovno vsetky som az skrikla nech dava pozor a on na to ze sak co uz je to zaplatene uz sa nemusite bat 😲 . skoro som odpadla. a to som mu este 3 orchidejky zabalila navyse akoby som tusila co bude zac 😝 . Navyse svokru viezol domov lebo boli z jedneho miesta a ta hovorila ze v kufri dalsie 2 torty a krabice zakuskov a tie total prehadzane nabachal to do kufra jak odpad napravali tam zakusky co skoncili na jednej kope. Byt tou nevestou tak ho zabijem 😅
@pipka To srdce je nádherné, o takej čistej práci snívam... možno o sto rokov sa to aj mne podarí 😒
@wera.g Tá tulipánová u mňa top 😵 Zbožňujem tulipány, nádhera!!!
A môžem sa ešte opýtať ako spraviť, aby nebolo vidieť že som tortu potierala alkoholom? 😅 Hmota nebola čistá, boli tam zvyšky solamylu a som myslela, že štetec a alkohol to vyriešia, ale nie.... Ako to robíte, že ich máte také čisté... ☹
@sticker dakujeeeem 🙂
ja som mavalaobdobny problem so solamylom ale zazracne to vyriesila silikonova podlozka, na ktorej valkam, absolut nepotrebujem podsypavat solamylom, ani stipku 😉
ale ak predsa, tak nasucho oprasit utierkou alebo stetcom, nicim mokrym, lebo to ti potom prave smuhy zostanu 😉
Krásné dorty, chválím, zase pěkný víkend 🙂
Holky, já dnes ochutnala jakože ovocný "dort" z naší cukrárny, měl tak 1,5 kg, stál 250,-Kč a byl prostě bez chuti, jak konstatoval i mm, mě teda nechutnal ani trochu, nizoučký korpus, nějaký nedobrý džem, tlustá vrstva umělého krému bez chuti, na tom nakrájené kiwi a mandarinky, zalité želatinou, kolem obsypané kokosem, ozdobené šlehačkou - no to mi ale stouplo sebevědomí - když vidím vaše dorty, tak si říkám, že neumím nic, ale po tom, co jsem jedla toto od profesionálů, tak teda musím říct, že jsem dobrá a moje dorty chutnají i vypadají 100X líp 😀 Budu péct v květnu, dort a řezy a asi zkusím tu roládu od jakeliny
Ďakujem veľmi pekne 🙂 aj ja mám strašne rada tulipány, tak som sa tejto celkom potešila, pani mi poslala foto, že presne takú chce a tiež som ju mala dlhšie medzi inšpiráciami uloženú 🙂 a k tomu alkoholu.. to nieeee, nenatieraj to, budeš mať fľakaté, ja používam len gustin na podsýpanie, ale to fakt len mááálinko a zvrchu skoro vôbec nič, takže mi na tortičke @ni nič nezostane, ale ak by, tak už jedine štetec a nasucho skúsiť.. inak poradiť neviem 😅 @sticker
@marianabila ďakujem,teší ma to že sa ti páčia moje tortuše
Tak teda pridávam aj môj pokus... čokokorpus (prvýkrát som ho robila) - pribináčkový krém - banány, maliny, jahody. Možno to ešte skúsim s tým olejom, ale teda bojím sa, aby som to nedomrvila viac, než to je 😅 😝 Je možné, že do zajtra tam ešte dačo dorobím, ale už sa mi moc nechce...
@zuzana124 krásna a elegantná 😉

@wera.g naozaj krásne 🙂