Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
😀 😀 😀
@vecernicci ja som tu formicku uz videla a som rozmyslala ze by sa mi asi taka raz zisla 😎 http://www.webareal.sk/formy-na-pecenie/eshop/8...
aky paradny vikend, no uz sme doma, tak sa mozem zas vrhnut na modelovanie...presla som narychlo vikend a chvaaalim vas vsetky 😵
@lawli ja som si ju raz kupila,ze skusim co to je kupili sme taku malilinku a aj ta sa vyhodila
@lawli ja som este nejedla ani nerobila...ale ako citam tvoj postup ani robit nebudem 😀 a popravde, ja taketo snehove sladke veci nemusim...
ale raz to chcela odo mna zakaznicka....ale vtedy som ani netusila ako sa to robi, takze som odmietla...nastastie 😝
@denuschka7 gitarka supeeer, mna caka jedna v auguste...z coho si robila struny?
@jakelina prosím toto das do akej formy, myslim velkost ?
ak aku mas skusenost do formy 20x20 a 30x30z kolkých vajicek tento recept z celých vajec? uz som chcela skusit- necakane prisla torta na utorok, ale nevedela som z kolkých vajec urobit do 30x30, tak som radsej upiekla vyskusaný korpus
dakujem za odpoved
@zuzana92101 Dakujem Zuzka 🙂 struny su obycajna strieborna nit 🙂
@zuzana92101 zuzka podaril sa korpus? idem aj ja piect.
@jakelina a je dlho taky makkucky ako ten bielkovy? d.
@dm1 mam recept na 10 žltkov 300g,ale kedže som robila polovičnú davku mala som dat 150g ,ide tam ta čokolada a ta to ešte zhustne takže som dala len tych 140g cukru...a kava s rozmiešaným kakaom to sa šlaha nad parou a zašlahala som tak aj maslo...nehala vychladnut najlepšie do druheho dna v chladničke...prišlo mi to ako parižska...na druhy den som to už len prešlahala a doliala kavy lebo mi to prišlo moc huste...
no a na 10bielkov mam 700g jemneho kryš.cukru,ale do polovice som dala 340g tiež menej ako do plnky....a v pohode...lawli ..písala až 1ky a to je ozaj dost...
@luciahromadkova já z těch 6 dávám do formy 24 cm, ale do ráfku ne do té rozevírací, aby se mohl zvedat hodně nahoru. Ta rozevírací je nízká a pak se tak hezky nezvedne. Do té velké 30x30 moc neporadím. Nemám žádnou tak velkou a nikdy jsem nepekla víc jak z 10 vajíček. 😉

@aduskatt tak roboty ja vcelku dosť...vyšľaháš nad parou bielka s cukrom (40min)...potom si nastriekaš zdobiacim vreckom na papier tvar torty ,každá plat zvlášť a sušíš v rúre ako pusinky...zo žltkov a cukru si znova nad parou vyšĺahaš tuhu masu ,do chladne pridáš maslo a kakao ,alebo čokoládu...ja som robila z 10 vajíčok , 1kg cukru 😝 ,2 masla a kakaa....