Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
taaaaaaaak korpusky upecene a totaaaaaaaaaaaaaaaaalna spokojnost
korpus 20cm - 5 vajec -vyska 5 cm
korpus 25cm - 8 vajec -vyska 5 cm
neviem ci je to malo alebo dost ale ja som spokojna.Dala som ale trochen oleja
najspokojnejsia je Barca.Ked som kontrolovala druhy korpus tak len pocujem ,,mnam mnam mama mnam,,otocim sa a ona sa hostila uz 1.korpusom.................................................................
babeny chcem sa spýtať, dnes som robila tortu pre bráška a teda aj chcem poďakovať za radu piecť iba na 150°, fakt žiaden kopec v strede, ale po vychladnutí asi 4 hod už boli kraje trošku vyššie 😕 mala som ju prekrojiť asi skôr,že ?
zajtra budem poťahovať a zdobiť, už sa teším 😝 a vďaka vopred za radu 😉
no decka ma napadla dalsia tema na riesenie. ,, Kedy najlepsie prekrajovat a ako potom uskladnit do druheho dna? ,,
@bianca áno vymazala som a vysypala hrubou múkou,ale na zákusky používam papier na pečenie, asi sa to malo prekrojiť hneď ako vychladla, len keď bolo tak krásne som trávila doobedie s malým vonku 😵
@beruska2x dala som iba tak 1/2 čaj.lyžičky tak asi to nebolo veľa, robila som otočné piškótové, čo sa do snehu pridávajú žĺtky 😝
Holky, mám jeden dotaz. Zmiňovalo se tady, že při práci s marcipánovým těstem je dobré mít ruce a podložku potřené Cerou, aby se to nelepilo. Co to je Cera? Je to tuk? Jako u nás v CZ třeba Hera nebo Stella? Dá se namastit i tekutým olejem (např. slunečnicovým)?
Omlouvám se za asi blbý dotaz, pokud to tady už zaznělo, ale čtu vás jen chvilku a sbírám odvahu na potahoavný dort, tak proto se ptám....

kocky pls o radu.Hlavne @evitkamalicka abo Alenka.Da sa do toho korpusu v pohode pouzit aj praskovy cukor?Mam omylom v spajzke par kg prasku a ziadne krystal.Mozno blba otazka ale ja som fakt vyklepanko z tej mojej rury