Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mamina1978 chápu, člověk to musí vidět tak, že má možnost pak využít toho lepšího z každé krajiny... 😎 ...kamarádka žije v Anglii a taky spoustu věcí vozí z CZ a jiná moje kamarádka zase posílá sestře do Ameriky polívky z pytlíku, koření aj....jsem na ní nejdřív nechápavě koukala, ale prý se jim po tom stýská🙂 ...mimo jiné, kaštanové pyré tu taky nemáme a teď mi ho přivezla kamarádka z Maďarska...už se těším, až vyzkouším...máš nějaký osvědčený krém kaštanový? Aduskatt radila do pribiňáku zamíchat pyré, tak to vyzkouším, ale ještě hledám jiné varianty...
@aduskatt Ďakujem , kuknem sa na to lepšie , či by som to zmákla aj vyrezať ,aleb ten jedlý obrázok potom
@florentina Nemam iny recept na gastanovy krem, robim len gastanoveho pribinacika 😕 Ale tiez by som rada este nejaky iny vyskusala 😵 😵 😵 😵
@lamps Ďakujem , skúsim to a uvidím
@elamaslakova no je to taká piplavá robota, ale keď nie je iná možnosť .... ja som robila takéto logo
@mamina1978 to uuuplne chapem ze ti chybaju nase potraviny...ja mam kamosku vo svajciarsku a ta si dodnes skoro komplet nakupy robi u nas, ked dojde za mamou 😅 😅 😀
to je skratka asi tak...ze ked si na nieco zvyknes...tak uz si nevies odvyknut 😅 😀
babyyyy ...ja mam teraz v byte ze 32,7 🙄 🙄 🙄
poobede ideme k vode...este ze tak, lebo inak by som asi umrela 😝 🙄 😝
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 No koukám,že tu byl v inspiraci dán dortík,který jsem dělala zkušebně pro svou vnučku k 20 narozeninám a protože jsem ho hodně naplnila pribináčkovým krémem s mraženými malinami,tak trochu sesednul a ani jsem ho sem nechtěla vkládat,ale nakonec nejsem vyučený cukrář...no ne?
Tak tady je,ale moc nesrovnávat 🙂 🙂 🙂 🙂
Ak máte záujem, môžete urobiť gaštanovú plnku aj podla tohto receptu:
3dcl mlieka uvaríme so Zlatým klasom a kašu necháme vychladnúť.Medzitým zmiešame polku masla, 3 lyžice práškového cukru a 1 gaštanové pyré. A zmiešame s vychladnutou kašou zo Zlatého klasu.
Dnes som ju robila do tortičky, nám chutí 😉
@mamina1978 @lamp @jakelina ...pocuuuvajte ma a sak keby som vam ja kazdej pribalila po jednom mojom dietati..to by ste si pri tom pocte ani nevsimli 😅 😀 😀 😀 nechceteeeee? 😕 😀 😀 😀
@florentina já jsem měla to pyré jenom jednou, bylo v Lídlu a od té doby nikdy. Normálně jsem ušlehala máslo, do něj pudink vanilkový a pak to rozmražené pyré a druhý jsem dělala s tvarohem a šlehačkou.
@jakelina poznam poznam dooverne...a to tu mam len dvoch 😝 😅
dnes som od rana nerobila nic ine, len teda navarila a za zadkami im chodila a odpratavala hracky, veci, deky, taniere, pohare...no hruuuza 😝 😀 😀
uz nech su v skolke 😝
akurat ze to uz potom aj ja budeeem..a to nescem 😅 😅 😅 😀

@rapunzel1 ...tie jednorozce...deticky poznam(kedze sme rovnaka "diagnoza" trigeminy
,len sice cez net...no prave som sa maminy pytala,ci sama robila a vidim ze nieeee .-) a tie ibisteky su naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadherne...smiem vediet ake su to vykrajovacky ? dakujeeeeeeem