Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@dadussh mozes bielkovu polevu alebo royal icing /to je prasok zarabas s vodou, kupis v cukrarskych potrebach, da sa aj farbit/
recept
bielok s povazskym praskovym cukrom a trocha citron. stavy- na vahu bielka x 5,3 g cukru a 1 lyzicka citronovej stavy
napr.
http://www.cukrarskysvet.sk/cukrarskysvet/eshop...
http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/royal-ici...
@luciahromadkova ja robim so zlatym klasom a je mnamkova 🙂
@muffinka8 tak ja pečiem z času na čas, také klasiky zákusky. len tortu poťahovanú som ešte nie. hmotu by som chcela domácu, falošný marcipán alebo z penových cukríkov (skúsim napred, či sa mi to bude dať). a to vystuženie bude teda treba? zatiaľ čo som poschodové dávala robiť, boli len na sebe nakladené.
@lalilala podľa mňa si dala veľa cukru........ten recept je len orientačný................cukor do roztopených cukríkov pridavaj postupne,nie naraz a uvidíš.......ak sa hmota lepí,tak treba ešte cukor pridať...........
a toto neviem či zachránič,skus roztopiť pár cukríkov a zmiesiť ešte raza vodu si dala?.............ja nie som odborník na tuto hmotu,robila som ju iba v začiatkoch,teraz používam hotovú.........
@blcha veľmi pekne ˇdakujem 🙂) maľovala som prachovkou s alkoholom rozmiešanou 🙂
@sisix ˇdakujeme, je to naše všetko 🙂
@vlada111 joj ˇdakujem 😉 drobček je prvoradý, nebrala som na ten víkend nič naviac, aby som sa mohla len jeho tortičke venovať, bola by to hanba nespraviť nášmu drobcovi tortičku, alebo ju odfláknuť 😀 dokonca sme oslavovali 2x, dva víkendy, takže aj tortičky mal 2 - prvú prikladám 😉 strašne chcel barneyho a opicu a leva, tak som ju kombinovala takto no a druhú /opičkovú/ som si robila podľa svojich predstáv 😀
@eliska22 ˇdakujeeem moc 😉
@mamcas mlieko so zlatym klasom uvarit a potom primiesat maslo a gastanove pyre? dakujem
@mysiatkoo no to hrozno si trafila farbu perfektne uuuzasnaa aj minoni su skveli
@muffinka8 krasne
@vlada111 Vladi nadhera
@wera.g maly je strasne sladky
@mamina1978 no moze byt len to treba pokukat, prehrabat sa v ponuke 😉
@vladiella sirupy, marmelády, konzervy a prostě skoro všechno jídlo. Záleží kde jsem pracovala. Někde se to přímo odebíralo z linky ve výrobě a dělaly se testy průběžně a nebo jinde už hotové jídla a potraviny. Alespoň vím co nejíst, ale to bych vlastně nemohla jíst skoro nic. Jediné co nemám zkušenost je maso a pečivo, to jsme nedělali.
@tamara2307 máš dosť času, tak skús nejakú tortu dopredu a uvidíš či sa ti to bude pozdávať, alebo nie. Akú chceš plnku, maslovú, nemaslovú?
Recept na dobrý korpus nájdeš na strane 4009 dole.
@luciahromadkova ja delam, kastany, 2 zakysane smetany , 2 slehacky , trochu cukru a creme ole. A je uzasnej.

@jakelina 😀 😀 😀