Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@zuul dobre vidim... ta torta to je polovica??? viem, ze si pisala ze odriekli tortu... a potom niekto chcel polovicu, a to si naozaj aj urobila?
a akoze 3 poschodku do zajtra??? odo mna takto chceli tiez 1 poschodku...volali okolo 16:00, ze na zajtra dopoludnia... tak ani omylom... teda ja som v tomto zla...ja doma suroviny nedrzim vo velkom...a nemame ani auto..., takze vsetko nosim rucne a na chrbte, podotym s malym so sebou... takze urcite by som neurobila... nehovoriac o tom, ze je sviatok a tiez mas rodinu, deti a svoje potreby....ja viem, stane sa vselico, ze im odriekla cukrarka a tak..., ale ked si niekto zmysli zo dna na den to rozhodne nie.... 😒
@eliska22 fu, tak takto to som to vycitala v casopise torty od mamy... a ani toto nebolo ono 😀 😀 😀 ??? tak ja uz neviem...tak asi viac slahacky treba pridat... sa mi to aj zda, ze 100 g cukru a len 1 dcl slahacky...mozno to cita niekto kto nam bude vediet poradit 😉
@luciahromadkova určite viacej šľahačky, škoda, že človek sa musí najprv popáliť, aby to potom urobil už dobre 😀
lebo mne sa to zdalo husté, ale reku keĎ to tam tak píšu, tak to tak má asi byť 😝 takže si myslím, že keby tam bolo viacej šľahačky, tak sa mi to pekne vyšľahá.....teda možno 😀
baby moja známa robí 3 posch. tortu a akurát dala na fb foto, kde má potiahnuté 1 psochodie a na tom práve plní druhé poschodie a mám dilemu, či jej napísať ako to má robiť, alebo to mám nechať tak, nechcem aby sa urazila, že som moc múdra 😝 ak to tu náhodou číta, tak Mirka nehnevaj sa, nič v zlom 😉
@luciahromadkova luci tu neprevzatu som ponukla tej jednej znamej. no ona nechcela celu, tak aspon polovicu vzala, tu s tym yodom. takze rozdala som a zjedli sme len polovicu nakoniec. 🙄
babenky, robite nadherne torticky, ja som len taky zaciatocnik a peciem iba pre moje deti ... marcipan robim doma so suseneho mlieka, praskoveho cukru a trosky vody a sem tam farba, ale ked ho natiahnem obcas sa mi trha, poradte dobru fintu, dakujem za kazdu radu
Ahoj holky, prosím o radu, můj čtvrtý dort se nezdařil. Totálně se roztíká marcipán...Potřebovala bych tomu předejít, myslím, že je to jedna ze tří věcí, co myslíte?
1. Potahovala jsem dort asi po 2-3 hodinách z ledničky (jindy nechávám přes noc "uležet")
2. Zkusila jsem potřít novým krémem: pudink za studena (crém olé) s máslem
3. Malinko jsem to přehnala s vodou při výrobě potahovací hmoty, ale potahoval se hezky...
Díky za názory..

@mimcak no tak ako som písala vyššie, nabudúce urobím určite tak ako ty si robila 🙂 ale som nemyslela, že to bude až taká makačka a za 2 minúty zjedené 😀 😝