Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
ahojte ja sa chcem spytat ktore ste robili tortu 3D ako lego-kocku alebo aj male legove kocky ci mi viete poradit ako to tvarovat, lebo ked urobim len kvader a snazim sa tie vystupky hore urobit tak to nevyzera pekne, nemate niekto navod ako na to? Vopred velmi pekne dakujem za odpovede.
@kvojtanikova Pod akúkoľvek a ak budeš mandle pražiť tak na panvici a pridaj cukor (kryštálový ) ak sa Ti cukor skaramelizuje odstav miešaj a pridaj znova cukor a je to úúúúúúžasné. Mandle s príchuťou karamelu
@kvojtanikova vykroj si kolečky a polož na obmazaný dort a potom potáhni a nebo potáhni na nahoru polož vyrojené kolečka
@elamaslakova Krááásna chcem sa opýtať ten perlový nádych na krajke si zarobila rovmo do hmoty alebo potom už ked bola na torte poprášila alebo namaľoval?
@elamaslakova perfektná je, ja sa tiež chystám, ale neviem či budem mať na to nervy a či sa mi to vôbec podarí. Ale tebe vyšla nááádherne 🙂 🙂 🙂
@katarina51 To som mala hotovú striebornú hmotu na krajky http://www.peciem.sk/peciem/eshop/27-1-Tvorba-J...
@evicaka Ďakujem pekne, ja som tiež myslela , že to nedokončím ,ale chce to len pevné nervy . ja som to robila podľa tohto postupu
https://www.youtube.com/watch?v=ZOQvrAkDMRs@jakelina no a ked chcem robit iba male kocky akoze vedierko a okolo rozhadzane lego tak ako to mam spravit? tiez si spravit najprv malu kocku, na to kolecka a potom ete raz akoby potiahnut? ze ta kocka aj kolecka aj potah by boli z marcipanu? dakujem.
@kvojtanikova malé kostičky jenom obdélníček a na to lep ty malé kolečka. Já mám formičku, ale když nemáš, tak to budeš muset udělat takhle.
zienky potrebujem jedno poschodie 4x naplnit, vydrzi mi to? ma to vyt taka uzsia a vyssia... vdaka za radu...
@jakelina no skusim, uvidim, dakujem za rady, budem to robit az v pondelok ale radsej som sa pytala skor, ked sa podari tak dam foto🙂
@elamaslakova fakt je nádherná............ 🙂
@kvojtanikova zkus dát nějaké kulaté sušenky, já dávala myslím Disko
Baby ked zrobim falosny parizsky krem z 500 ml smotany a 200 g cokolady vynde mi to na tortu ktoru rozkrojim len na dvakrat ci aj na trikrat?
@jachin Oni mali v podobnom štýle oznámenia a pozvánky, tak som to chcela zladiť. A dlho som váhala, či to dať aj na vrch... Osobne by som nedala, ale poznám kamarátkin vkus, tak nakoniec som to ešte doobeda rýchlo dorobila. A už sa vezie do ZA na svadbu, tak snáď sa bude aj neveste so ženíchom páčiť, ako sa páčila kamarátke 🙂
@ivcak333 No podľa mňa na tri nie.... Ja som malý kruh o priemere 23 2x plnila a ostalo mi veľmi málo.... No ja dávam dosť krému 🙂

@ivcak333 výborná je dookola posypaná praženými mandľami