Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@kvietocek7 já dělala jenom panenky v dortu a krém a korpsus podle toho co chtěli, jaký dort. Ale vždy nějaký lehčí krém s ovocem, je to pak dost vysoké na krájení. Nohy jsem obalila do potr. folie, aby to nebylo přímo v dortu.
Tak pre tento týždeň hotovo. Samé ružičky, čo je teda pre mňa nočná mora. Ani za svet ich nespravím ako ženská na videu 😀 :-P Srdce bezvaječný korpus a mascarpone, kruh svetlý korpus, mascarpone, jahody + maliny. A teda konečne som bola spokojná s korpusom - robila som svetlý mramorák a krásne vyšiel a aj sa dobre krájal. A to ani neboli domáce vajíčka.
kočky, som už zúfala, neviem ako dozdobím tortu ☹ , na budúci týždeň ideme na zlatú svadbu, a dostala som úlohu tortu, všetko je na mne len fotku chceli, takže foto na vrchu v rámčeku, bude dvojposchodová kocka, budú ruže, a celá torta bude bielo - zlatá, a ja vôbec neviem ako ju dozdobím myslím boky torty, či tam dám damask vzor, alebo krajku alebo nič, len zlatú stuhu, no už mesiac premýšlam a stále zvažujem čo bude naj, nechcem aby sa to moc všetko bilo, chcem jednoduchú peknú, nič prehnané 🙂 . Ako by ste ju poriešili alebo čo by ste poradili 😕
@jakelina tiez si myslim,ze aby sa to dobre krajalo a bolo primerane, mas prosim ta nejaky recept na korpus pripadne cim si plnila?mozes mi tu hodit link-dik
@mirinecka ja som robila bielo-zlaté srdiečko a dávala som zlatú krajku okolo neho. Kuk sem, možno sa Ti zapáči https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/ (asi piaty obrázok je to)
@kvietocek7 ja vacsinou robim mramorak a pribinak..to su najziadanejsie veci a recepty mas tu v teme c.2, marcipanove torty, recepty na korpusy a kremy...
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/
citaj, hladaj 😉
@pipka pozriem dakujem 🙂
@kvietocek7 recept jsem dávala pár stran dozadu a krém pribináček
@nika1985 mne by to skôr sedelo opačne,keďže čítame zľava doprava..tam,kde je B,by som dala J a postupne hore.. 😉
@kvietocek7 ja som len začiatočník,torty,čo som robila mám vo fotoblogu,bábiku ešte nie..ale korpus ide mramorák najviac,pribinák a parížáky sú top.. 😉 ..pozri v skupine s receptami,čo ti dala pipka 😉
@nika1985 ja som automaticky citala Bukaj 😀 tak daj foto aj s tym salom, teraz to uz je urcite super 🙂
moje tohtovikendove torty - do cokoladovej som robila sachovnicu, vzdy si vravim, ze posledny krat a teraz to uz vazne bolo posledny krat, len nervy mam s tym 😝 jaj a skusala som ruzu z jedleho papiera, celkom fajn sa s tym robi 🙂 potom na zelanie jedna sialene farebna so zabkou a ta s traktorom je taka prazdna, bo si tam na oslave poukladaju nejake umele zvieratka ... a ja mam teraz taky pokoj na dusi, lebo na dalsi vikend som si nedaval ziadne torty, ta moja ruka potrebuje odpocinok, tak som normalne stastna, ze mam klud 😅
@maya30 Majka, nadhera! Ten airbrush dodal tvojim dielam este krajsi rozmer!

@sisika tak to vyzerá dobre, musím ešte raz vyskúšať...