Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mimcak mam takyto isty stojan, len 5 poschodovy... no vyuzivam ho iba na cupcakes a malinku torticku davam na vrch... no na tento mesiac chcu po mne tortu a chcu tento stojan kvoli vystuzeniu... lamem si uz aj ja s tym hlavu 😅 rozmyslam, ze do stredu torty vyrezem uzkym tortovym nozom diery ako do melonu 😀 😀 😀
ahojte nemáte niektorá fotopostup na kamene ako sa robia okolo jazierka.Niekde som to tu videla,no nepamätám kde.ďakujem pekne
@janicka7777 dáš si tři pásky různých barev, zamotáš a zamícháš, aby to bylo takové šmouhaté a pak z toho ukrajuješ kousky a děláš kamínky v ruce.
@jakelina Ďakujem Ti veľmi pekne.Skúsim to . 🙂
Kočky, viete mi poradiť nejaký biely korpus? Robila som len mramorový a chcem urobiť biely 🙂
A ešte, viem, že som sa to tu už raz pýtala, asi pred 3 mesiacmi, ale nezapísala som si to ☹ Poradíte mi mascarpone krém?
@govinda ahoj 🙂 Ja velmi rada robim tento korpus 🙂 Je fajne nadychany .. a moze sa hned jest... nemusi torta postat 🙂 NIE JE suchy 🙂)
*** 250 g polohrubej muky, 200 g praskovy cukor, pol kypriaceho prasku, pol cajovej lyzicky sody bikarbony, 150 ml mlieka, 100 ml oleja a 2 vajicka 🙂
*** V jednej miske rozmiesas olej, mlieko, vajcia , cukor a potom pridas vsetko ostatne 🙂 A zmiesas spolu 🙂
pecie sa na 180 stupnoch cca 35 minut 🙂 ... ja uz od 25 minut davam radsej pozor 🙂
@jakelina ahoj našla jsem ten odkaz na ganache , poměr 3:1 = 30dkg čokolády na 10ml šlehačky?děkuju http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=425&...
baby vie niekto spravit bielkovy sned do samroliek?
@mojmacik ja som robila s tym prvym kuk moj album 🙂 alebo tu : https://www.facebook.com/513545412044277/photos...
@govinda ahoj 🙂 Ja som z toho cesta najprv robila len bublaninu 🙂 Bolo jej vela a bola velmi vysoka a cesto fajne vlacne 🙂 potom som si povedala.. ze ked je take fajne cesto .. tak dam polovicnu davku aaa dam do formy na korpus 🙂 Idem odmerat aky mam priemer plechu na korpus... ale cesto mi narastlo tak .. ze som ho mohla na 3 tensie casti rozrezat 🙂 A raz som rozrezala len na 2 casti 🙂 da sa aj aj 🙂
@sikag robí sa nad parou, voda v hrnci sa nesmie dotýkať misky, najskôr si do misky dáš bielka a potom kryštálový cukor (na jedno bielko 6-7 g cukru - podľa veľkosti), necháš trošku zohriať bez miešania a potom mixérom vyšľaháš - postupne zvyšovať rýchlosť až bude sneh úplne tuhý (vidno to na okrajoch misky)
@muffinka8 ja ich mam zlte a hnede www.cukrarocka.sk neviem na kedy presne potrebujes ked objednas do nedele v pondelok ich prevezme kurier. V utorok by si ich mala mat najneskor v stredu ak by nestihal. Myslim ze aj v ostatnych eshopoch cca dva dni
baby nasla som v BA pravy nugat! kto bude chciet poslem kontakt

@grasie @jakelina pytala som sa na to, ze aky som mala vlastne dovod plakat 😀 vraj: pretoze som sa fotila az druha pri torte 😀 😀 😀