Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@katrin21 ja všetky torty aj 4-poschodové robím na komplet. A to už viezli takto celú poskladanú 400 km na východ od nás. A všetko bolo v poriadku. Keď budeš dávať aj nejakú bordúrku okolo vrchnej torty, tak aj tá hmota Ti spevní spodné poschodie s vrchným. Nemusíš nič riešiť na oslave. Ale je to na Tebe. Nech sa Ti darí.
@nicoletta77 OK, super tak to spojim doma... ale stale neviem, co ta podlozka z papiera :D :D ci nezostane na vrchu spodneho poschodia.. prilepena...
@katrin21 ja dávam len slamky. Odstrihni len tú rovnú časť zo slamky, tú zalomenú nedávaj určite do torty. Výška by Ti mala stačiť. Ak máš priemer vrchnej torty 16 cm, tak stačia podľa mňa 3 slamky do trojuholníka.
Nepísala si, či máš tú podložku obalenú vo fólii. Toho krému pod podložkou stačí len tak do stredu tenučkú vrstvu postrašiť. Netreba celú podložko podmazávať. Ide o to, aby to trošku zafixovalo poschodia na sebe.
@katrin21 už vidím, že si písala o tej podložke. Keď dáš krém pod tú originál podložku, tak ten papier určite zvlhne, si myslím. Tak by som radšej nedávala krém. Ak by si chcela robiť novú podložku obalenú fóliou, tak tú tortičku prenesieš. Už ju máš asi potiahnutú, tak ju nechaj trošku stuhnúť, aby aj ten poťah bol tuhší a ľahko prenesieš.
Ahojte cukráročky, už dlhšie Vás čítam, v podstate mám prečítanú takmer celú 6000-stranovú diskusiu 🙂 a veľa som sa od vás naučila, začo vám ďakujem. Chystám sa piecť 3-poschodovú svadobnú tortu (rozmery 30-23-18). Tortu samozrejme vystužím, len neviem, či musím dávať aj stredovú tyč...Poradíte mi? Ďakujem 🙂
@stebota ja som kupila take slamky na poslednu chvilu, ze su uplne tvrdeeee , a take hrubsie.... asi len 8ks ich bolo v balicku.... tie to udrzali.. nemusela som tam davat potom tie hrube original vystuze a veru to drzalo v pohode... ledva som odstrihla tie slamky, take su pevne 🙂
a pavlovu urcite skus, je to hracka. hotove za 15minut v rure 🙂 len sa to dlho potom pecie,ale inak je to smiešne lahke 🙂
http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2010/05/pavlo...
tuto robim, lebo je super... ale davam nie ocote, ale citr. stavu do maizeny/zlaty klas davam..
a plnku robim z ineho receptu z bonvivani.. tam ide : 150g mascarpone, 300ml slahacky vyslahat a 2 van. cukre.. a trochu bacardi, ale to som nemala doma...bola mnamoozna, vsetci chceli recept :D
Ahojte dievcata. Vyborny orechovy krem do torty by ste nevedeli poradit? Najoblubenejsi?
@katrin21 ty si kupila pravdepodobne bambusove tyčky v cukrárskych tie su super davam ich na trojposchodove torty stredovu tyč som zatial nepoužila nikdy ani do 16kg torty vždy používam slamky hociaké a dam do nich špajdle a dakujem za recept určite vyskúšam lebo je na to moc receptov tak dakujem za overený držím palce do buducnosti.
@stebota nie nie, su to umele slamky :D skusim vygooglit.. alebo odfotit tie , co mi zostali..su fakt tvrde.. a kupila som ich v predajni ORION domace potreby, normalne medzi slamkami :D . nemaju tu ohybnu cast, su len rovne.. vies ake? take ako do tych sklenenych poharov co sa davaju....
dala som ich len 4ks... tak do kosostvorca.. nevedela som ako :D ale teda drzalo to.. horna torta mala presne 1,5kg ked som ju vazila, spodna neviem,ale veela :D
@adulicek podľa toho, či torta bude cestovať nejako viac kilometrov. Ak ju budeš prevážať na malú vzdialenosť, tak nemusíš. Ja väčšinou dávam stredovú tyč, keď mám 4- a viac poschodové.🙂
@nicoletta77 torta nebude daleko cestovat...jedna bude len vramci mesta a druha cca 10km...len jedna bude v lete, tak dufam, ze teplom nejak extra nepovoli...

@nicoletta77 mam aj tie original vystuze... neviem, ci dat :D ale ak dam slamky, tak ako husto, kolko asi? co ja viem kazde 3cm? inak, ja asi nemam take tie pevne slamky doma, iba take tie ohybne zalamovacie, tie su asi moc makke , nie? byvaju aj take tvrdsie rovne, tie tusim nemame....
a co ta podlozka.. neprilepi sa ten papier na tu potahovku pod nou?