Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@bianca j tu som nasla inu http://www.cukrarskepotreby.eu/kategoria/271/OS...
Ahojky jdu k vam pro radu chci se zeptat jak se dela rosa na ruzicky?a jake mi doporucite barvy na barveni marcipanu aby byly fakt hezke!Dekuji predem za radu 🙂
Holky uuuzasne torticky ste zas narobili, paraada 😉
Prave mi doviezol kurier par veciciek 😀 mám robiť tmavo fialovu tortu, robim z MMF co myslite mam hotovu obalenu tortu radsej namalovat stetcom, ale to risknut a vmiesat farbu do nej? Sa bojem že sa mi bude MMf rozpadať ☹
A prosim Vás neviete este aku velkost tortovnicky mam kupit na 3kg srdce?
@bianca no keby napises skor pošlem ti ho 😀 ale nedoniesol vela ☹ tiez sa mohol pochlapit a doniest riadny balík 😀
Ted mrkam to video hafana, naaadhera, normalne nechapem, im napleny korpus ide vzdy tak skvele zkrajovat, to ho maju uplne zamrznuty ci co ?
Ale inak ja som raz urobila malemu havina ako tortu , moc sa mu pacila a ked sme ju potom sli rozkrajovat , rozplakal sa a nechcel ju jest ☹ co aj chapem bo to bral ako jeho oblubeneho havinka ako ziveho, odvtedy sa takymto tortam vyhybam, teda hlavne pre mojich malych ☹
@mizulienka holky už ti odpověděly, doufám, že jsi ty práškové barvy sehnala, u nás je normálně mají v dorgerii a velký výběr, taky tam mají různé druhy aroma, to můžeš dát do těch bonbonů místo citronky... 2 lžíce na chu´t, já taky nemám gelové, peču jen občas pro nás a tak by se mi ty gelovky nevyplatily. Ty gelové se dají sehnat asi jen na netu...
ahojte,
idem vám sem pridať moju tohtotýždňovú tortičku - je to zase bezlepková ... chceli ju do zelenkava, čo ja viem, moc mi to nepasuje, ale im sa strašne páčila.
No a o chvíľku idem niečo upiecť aj synátorovi za vysvedčenie - nejaký ovocný koláčik zaliaty želatínou - dúfam, že sa mi to podarí, lebo v poslednej dobe mi želatína akosi nechce stuhnúť
@zlatat nadherna je torta 😉
dievcata chcem sa spytat, ked budem robit tuto tortu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8572
cim mam vykrajovat tu kitty, viem, ze si ju mam stiahnut najprv z netu a potom pouzit ako sablonu, ale neviem, ako to prenesiem na ten marcipan...mam si ju niecim ostrym akoze obtiahnut na marcipan a potom vyrezat? alebo ako?
dakujem 😉
holky poraďte....je lepší máslová náplň nebo ovocná z marmelády nebo nakombinovat????
@ellise ďakujem, tuším tak budem robiť aj ja, lebo teraz som dala tú plátkovú Dr.Oetker, išla podľa receptu, je už riadne studená a vôbec netuhne - to nemôžem vyliať na koláč, elbo všetko sa vpije do cesta. Tak tam ešte skúsim pridať ďalšie dva plátky a zohriať odznova a uvidím, čo to spraví - asi želatína nie je so mnou kamoška 😖
@mizulienka ďakujem
Dievčatá, chcem sa spýtať - na štvrtok mám robiť veľkého Mcqueena - má byť dlhý vyše 40 cm 😕 ... teda pôvodne chceli až 50 cm, ale také čudo sa mi ani do chladničky nezmestí a vonku to na noc nemôžem dať, lebo mrzne, no a chcú tam čokoládový krém. Môžem do jednej torty skombinovať parížsky krém s nugátovým? Povedzme spodok parížak a kabínka nugátový. Bude to dobré? Nebude sa to biť?
zlatat já taky bojovala vždy se želatínou, mně se osvědčila od Dr. Oetkera Tortové želé, bu´d bílé nebo červené, ale taky se vpíjelo, tak jsem potřela korpus marmeládou, nalila tenkou vrstvua hned strčila do lednice, aby stuhl a za malou chvilku jsem to dolila všechno
bianca, vozím si ze Slovenska, jezdím tak 3x do roka,
@ellise ďakujem za radu, skúsim to takto ... ja som aj to Tortové želé viackrát skúšala a nejako sa mi nedarilo, ale nechápem to, lebo predtým, ako som začala robiť tieto marcipánové torty som veľmi často robila takéto želatínové koláče - moji ich milujú a nemala som problémy, len teraz posledných 5-6 mesiacov sa mi nejako nedarí

na korunaplus 😀 a je super, hlavne ked malujem zvrchu, tak sa s nou pracuje lepsie ako s gelovkou 🙂