Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
mozno teraz niekto povie ze som objavila teplu vodu 😀 ale objednala som si sablony na malovanie na tortu a su fajnove a za par drobnych... najdrahsie bolo postovne, kedze to posielaju kurierom 😀 ale mozno by poslali aj doporucene postou. ja som na svoju malovala cez klasicky papier a islo to uplne v pohode, len je to neprakticke zakazdym vystrihovat.. toto je ohybne ako papier a material je nieco ako folia, cize umyvatelne 😉
dakujem dievcata 🙂
@jakelina na tie gulicky mam formicku http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=p...
pauzicka.Och uz ma ruka boli a mixer horuci.Stale mam hrudky kaka v parizaku.Lidl vradte moje kakao do obehu kurnik
holky já zírám máte krásné dortíky, kam se ty moje hrabou.. 😉 ale stále jsem se nic nedozvěděla o těch barvách tak to sem zdovolením vkládám znovu a prosím poraďte : děvčata co jsou to prosím vás ty barvy gelovky, já to tu slyším snad poprvé (a to jsem vyučená cukrářka.... ) 😝 a kde se to dá sehnat?? a taky jak dlouho to vydrží když si je nakoupím a černá barva se v prášku sehnat opravdu nedá?? díky
@alionuska
ahoj videla som tvoje torty su fakt nadherne a keby som bola na slovensku tak si u teba urcite objednam....som v taliansku a tu taketo torty velmi nerobia, pravdupovediac su vsetky na jedno kopyto.
ak by si mohla, tak by som potrebovala vediet ako sa robi marcipan s tych cukrikov marschmalow a ako sa to potom lepi, ako dosiahnes ze vsetko je to take leskle....a ci mozem s tych cukrikov robit aj tie postavicky alebo na to treba nieco ine....velmi by si mi pomohla....dakujem
@raci gelove farby http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=i...
holky, inak som vcera prisla na to, ze mam minimum hnedej gelovky a s kakaom mi strasne smrdia tie potahovky. tak to bola ina alchymia, aby som dala hnedu dokopy na tu knihu 😀 😀 😀
babulky, ak Vam hrudkuje kakao, tak je dobre predtym, nez ho pridate preosiat cez sitko 😉 ako cukor praskovy... ja to robim uz iba tak, kazde a neviem si vynachvalit 😉
a tortickyyyyyyyyy - ake krasne 😀 ja som vcera robila prvykrat pokus o 3D hrocha - dakujem, viac take tvarovane neprosim... a po dlhej dobe som robila MMF a definitivne som sa rozhodla, ze si kupim potahovku - za tie nervy, robotu a bordel mi ten cenovy rozdiel fakt nestoji 😀
a zase mam dilemu, ze ktoru... hmmmm... kupujete v tych velkych kyblikovych baleniach? lebo to ja isto miniem, torticiek robim dost...
@vinka kauflandacke ne.Kupila som od Thymosu v domneni ze bude dobre lebo farby maju dobre a prd.Zistila som az doma ze je odtucnene a hnusne sa mi s nim robilo teda.Ale uz su vsetky 3 poschodia v chladnicke a idem kupat priseru.Ked to zatuhne tak este dotrem kde treba a dovi dopo zajtra rano
@jakelina dakujem robila som ho z tatraniek podľa tohto návodu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90229 (je tam popis) a vonkajší vzhľad detaily som robila z tejto stránky http://www.aldoska.estranky.cz/fotoalbum/jak-na...... aj som sa bála či to zvládnem lebo je to moja druhá torta ale išlo to
@anibas Ta poslední je nejkrásnější... x) (všechny jsou moc hezké, ale tenhle má duši...)
@zlatat dík, tak to nové lidlácké ani nebudu zkoušet teda, ale kaufland tu bohužel nemáme, tak až někdo bude mít cestu, tak mu dám úkol... zatím si budu muset vystačit s holandským kakaem, nevzpomenu si,, co je to za značku, ale taky není špatné, mají ho u nás v potravinách
@dm1 tak čokoládové haribo, ty jsem ještě neviděla, asi je mají jen v Německu...
dievcata narazila som na nete na zaujimavu diskusiu a zaujimalo by ma ako to robite vy
v akom slede davate vrstvy medzi korpusy? Marmelada,na to ovocie a na to krem alebo krem a na to ovocie,alebo krem,ovocie,krem alebo este ina alternativa?

@vinka googlila som a lalia ma 6 lupienkov v kvete, tak sup sup este jeden 😀 inak je krasna 😵 aj ja som planovala dat laliu, ale nakoniec som bola rada, ked som ruzu stihla 😅