Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
to som 1x skusala orchydejku🙂
@bzucinka2 moc hezká, já budu dělat dort dnes v noci až manžel usne, je to pro něj překvapení. Včera jsem dělala MMF a dnes dopoledne jak je v práci peču korpus. Do toho se mi motá malý Eliášek, no moje nervy.
Ten tvůj je moc krásný. Takového něco já nedokážu, ale jeho potěší i to co vytvořím já. 😀
@vinka ja zas k ovocnym len vanilkove korpusy 😀 ale ja som celkovo divna, mne ani pod karamelovy krem nechuti ziadny dzem, k orechovej torte by som nedala ziadne ovocie... 😀
@beruska2x pekny konik 🙂
@bzucinka2 krasna torta 😵
baby, kto mi upecie??? mam chut na tortu, zvysok kremu v chladnicke a mne sa taaaak nechce 😀 😅
@anibas davala som medzi prizemie a poschodie karton obaleny v potravinarskej folii. a davala som aj slamky na vystuzenie do oboch spodnych poschodi. torta vazila 11kg. medzi stredne a vrchne som karton nemusela davat, lebo mi to drzal stojan, inak by som asi dala aj tam. predsa je to svadobna, ktora je pol dna kdesi na stole vystavena...
@anibas ja som robila 3-poschodove stvrce mala 14,5 kg. Mala som to na takej pevnej doske vyrezanej podla potreby aby to udrzalo. Vtedy som to vystuzovala original tycinkami na vystuzovanie 4 po stranach a 1 v strede. Stredne poschodie bolo tiez na takej tenkej podlozke obalenej foliou. Pre istotu som vystuzila ja horene poschdoie aj ked to bolo len 16x16cm tusim rovnako
ďakujem za rady 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
@anibas aj ja som na 3-poschodovú dáívala výstuže ( spodné 5 slamiek a do nich špajla ), stredné bolo položené na tenkej kartópnovej podložke a tiež bolo vystužené a aj to vrchné bolo na kartónovej podložke. Do stredu som dala ešte paličku, nakoľko torta cestovala 100 km a bála som sa, aby sa počas jazdy autom nejako nezošmykla.
Moja vážila 13 kg - spodok štvorec 34x34, stred štvorec 24x24 a vrch bolo malé srdiečko
@anibas krásna tortička
Ja som si včera a dnes chystala kytičku na piatkovú tortu - tak sa na ňu teším , ako ju budem robiť, konečne nie som ničím obmedzovaná ( teda okrem veľkosti ), výzdobu necháva holka na mňa, tak si konečne môžem vyskúšať nové formičky aj krajku, čo mi včera dorazili 🙂

@bzucinka2 krasna. fakt, mame takovyto jednoduchy rada..