Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lucula73 mramorovy korpus recept mas napr. tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35652 🙂
@ceja no co tam po tom,ze presvitalo,hlavne ze chutilo a to je u torticiek prvorade 🙂
zase ste popridavali krasne torticky, nevladzem uz menovat,bo mi oci klipkaju... tu je moja dnesna, prave som ju dokoncila a idem spat. zajtra vas docitam. 🙂
@martinex dakujem skusim teda 🙂
@mizulienka dakujem, tak tam to vyzera uplne jednoducho, vyskusam teda este raz 🙂 si zlata, ze si hladala kvoli mne 🙂
@jakelina krasna torticka, urcite sa mu pacila 🙂
@vinka obe krasne 🙂
@vinka strihanie ide celkom rychlo a dobre az som sa cudovala 🙂
@bury krasne sa ti podarila 🙂
ahojte ženy 🙂 chcela by som malej upiecť tortičku, čokoládová piškota a jeden plát bude sušený z bielkov, tak som sa s vami chcela poradiť, aký krém by sa tam hodil. K tým sušeným plátom sa väčšinou robí čokoládový, ale nechcem celú tortu čokoládovú. A s obyčajnou piškotou by ten plát nevynikol. Tak receptík na nejaký fajný ovocný krém by mi veľmi pomohol...
A ešte som sa chcela spýtať, či máte skúsenosť s fondantovou hmotou K2, či mi bude stačiť na dvojposchodovú tortičku 1kg alebo radšej mám kúpiť dva. Čisto iba na poťah ju potrebujem. Dakujem za rady 😉
@bzucinka2 nemas za co, lebo aj mna to uz potom zacalo zaujimat 😉
@annika11 ja som ku čoko korpusu robila tento - Višňový krém - Višne (2 poháre) zleješ, vykôstkuješ.
Šťavu doleješ do litra a uvaríš s 2 zlatými klasmi.
Ten uvarený puding rozdelíš na polovicu.
Do jednej zamiešaš ešte zahorúca višne - ja ich krájam nadrobno
a druhú polovicu necháš vychladnúť.
Do tej potom vmiešaš 250g maslo.
Na korpus dáš najprv ten višňový maglajz a na to krém.
Neviem, či ho sem nedávala vinka. Ja som to robila z čučoriedkovej zaváraniny a bol naozaj super. Robila som ho ku Sacherovému korpusu, potrela krémom aj povrch torty a potiahla.
Ja som sa tiež bála toho alkoholu a nakoniec to vôbec nebolo cítiť.To som použila vodku 😉
ředila jsem gelovku se slivovicí a ta nejde také cítit...jen jsem se chtěla zeptat:používá některá z vás barvu wiltonku christmas red?..u ní jako jediné, když MMF nabarvím, tak jde cítit taková pachuť barvy...jiná barva mi to nedělá, jen ta červená☹
@dm1 krasna jednoducha torticka 🙂 aku mas krasne hladky ten povrch torty.
@mizulienka dakujem ale praveze je hladky len vrch boky su vlnkovane ale to tak byva ked sa narychlo robi 😝
@dm1 na fotke vyzera uplne dokonaly 🙂
ja som vcera robila tortu mamine s ruzami, ale maju tu tak vlhko, ze tie ruze a listky normalne maknu, dufam, ze vydrzia, pokym pride navsteva.
@jakelina jeej super, krasna torta, este krajsi oslavenec, prajeme vsettko naj naj 😉 nas to caka v aprili 🙂
@jakelina krasna torticka aj drobcek!
@mizulienka no ono si to ludia ani nevsimnu ale ja viem ze to tam je a vadi mi to 😝 . To uz je profesionalna deformacia 😀

@vinka a este coko by sa mala dat normalne farbit aj gelovkami aj ked su na coko specialne farby ale vraj ide aj gelovkami ale neskusala som kedze s cokohmotou stale bojujem