Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mizulienka ja som stencils este neskusala chystam sa na to tiez mam len take neoriginalne sablony ale uz pokukujem po tych krasnych v cukrarskych shopoch. Da sa aj praskovymi, aj gelovymi s alkoholom aj zmiesane s cerou dokonca co viem jedna aj s farbu s maslom robila len netusim ako. Tu su nejake postupy http://www.tortyodmamy.sk/content/postup-na-ste...
http://www.tortyodmamy.sk/ako-na-stencilsablonu...
@dm1 si zlata, dakujem 😉
@mizulienka fakt? no tak som svokrusku zbytocne prehnala 😒 ide mi na nervy ten Lidl v SNV,nikdy tam nic nemaju,co chcem a je v letaku 😠
@lucula73 no vidis? ja nechapem,niekde maju cele kopy a niekde par kusov. to co je? 😖 uz kaslem... mohla som povedat bratovi,nech mi kupi v Cechach,ked tam bola akcia. nevadi.. 😔
baby poradte 🙂 robila som malej skúšobnú tortu, o týždeň bude mať narodeninky a chcem jej urobiť peknú poschodovú, no po prvý krát som to poťahovala, tak som urobila aj skúšobnú...môžete mi poradiť, ako uhládzate mmf hmotu, aby bola pekná hladká? a ešte sa mi vydarila tá hmota moc tuhá a praskala mi...tak som chcela vedieť, či by som to nabudúce mohla riešiť tak, že by som tam prihodila ešte zopár cukríkov a šupla to ešte do mikrovlnky???
@jakelina dakujem veľmi pekne za odpoved 🙂 len ja takú žehličku nemám ☹ a niečo bežné, čo máme v domácnosti? aby som si aspoň trocha pomohla?
Tiež si myslím, že som dala veľa cukru, ono sa mi to strašne lepilo a potom som to už prehnala, ja si to uvedomujem 🙂 len som sa tak zamýšlala nad tým, či sa to ešte dá zachrániť potom...
@annika11 z akých cukríkov si robila? mne sa najlepšie robilo s chamallows rubino, z iných čo som robila mi to nešlo...hmota bola úplne na h.....a hmotu si nemala moc natenko vyvalkanú? treba aby mala tak 4-5mm na poťahovanie a tortu pekne zarovnanú, obrezanú...ja sa chystám budúci týždeň tiež na poschodovú, takže uvidím 😅 to bude asi trapas...
@jakelina náhodou sú krásne 😵 s čím to baby robíte, že tie perníčky máte tak krásne ozdobené...ja sa to asi nikdy nenaučim 😝
@annika11 ja tiez zehlicku nemam zatial a uhladzam bud valcekom po povrchu a potom tym valcekom naktorom je namotana potravinova folia 🙂
@jakelina no nadherne su tie pernicky....to si sa ako naucila robit? mna to tiez pritahuje, len zatial som sa nedostala k ziadnym fotopostupom, neviem ako na to 😒
@lawli krasna torticka, mne sa take jednoduche velmi pacia 😉
@dadka212 penové cukríky som mala už neviem akej značky, také veľké balenie, 300g-mové...teraz ked tak rozmýšlam, asi bola natenko, to som nevedela, že má mať až takú hrúbku....
@mizulienka dakujem za tip, neviem, či si stihnem zohnať do konca týždňa tú žehličku, tak uvítam hocaké nápady 😀
@mizulienka já jsem žádné postupy ani nehledala, jenom jsem dala bílek do sáčku a zdobila podle fantazie. 😉
@jakelina tak to klobuk dolu 🙂 to by som fakt nezvladla 😉
@alicc ozaj krasne sa ti vydarila a tak si sa toho obavala 🙂
@mizulienka ale zvládla, dělala jsem jenom tečky a čárky 😀 😀
Jdu k vám ještě pro radu. Máte nějakou vychytávku na vykrajování písmenek. Já mám abecedu, ale nějak se mi to pořád nedaří. Vyválím na tenko, nechám trochu proschnout a přes potr. folii pořádně prořežu a když oddělám tu folii, tak stejně to písmenko není pořádně vykrojené, ikdyž tlačím fakt hodně. Musím to ještě nějakým párátkem nebo kosticí dokrojit a pak už to nikdy není tak hezké. Co dělám špatně???
Mám tady tu abecedu. Už jsem z toho zoufalá.
http://www.obchudekubalonku.cz/detail.php?zbozi...
Děkuju všem za radu.
@jakelina Já si tou abecedou ještě trochu pojezdím po prkýnku... Tzn. mám fólii z obou stran potahovky, ze které vykrajuji, přitlačím abecedu, na ni přiložím dlaň, zatlačím a druhou rukou otáčím ve čtvrtkruhu/půlkruhu.. pak oddělám a je prokrojeno..🙂
@zdenallicka ty jsi hodná, tak skusím příště dát folii i dolů, já jsem našla ten způsob jak to dělám já na internetu a teda moc mi to nejde, ikdyž tam to paní ukazovala a šlo jí to krásně. Děkuju moc.
kočky môžem sa spýtať....budúci týždeň idem robiť tortičku a rada by som si urobila nejaké ozdoby vopred, len ma zaujíma ako mám skladovať mmf tých pár dní ?

@dm1 super, uz to troska chapem 🙂 dakujem 😉
mozem sa ta este spytat jednu vec, kupila som si v kauflande sablony, nie je to stencil, ale mozno na zaciatok posluzi...akymi farbami sa robi so sablonami, praskovymi? sa to nejako rozraba v alkohole? dakujem ti velmi pekne 🙂