icon

Kde nakupovať vhodné oblečenie pre vysoké ženy?

junovka
7. jan 2010

Najde sa tu niektora z vas, ktoru trapi rovnaky problem ako mna???Mam problem stale si najst vhodne dlhe nohavice, tricka s dlhymi rukavmi, topanky na nizkom opatku, kabaty....proste cely satnik!!! 😠 😠 😠 ☹ uz len preto, ze mam vysku 180 cm, vahu 75 kg a ...ostatok radsej ani nepisem 😔 Kde si zvyknete nakupovat oblecenie, topanky...????Na jar si chcem ist zhanat pracu, rada by som sa nejako aj slusne na pohovory obliekla, a vobec, chcela by som sa aj moderne obliekat...ale zial neda sa 😔

janula2008
15. jún 2010

Já mám 182 cm a zatím teda kupuju oblečení v pohodě, jediný problém teda bývají rifle, takže to většinu tahám ještě ty, co jsem nosila před malou a jsem líná kupovat nové 🤐 😀 boty 42, to je teda sakriš problém, zrovna sháním svatební, no Deichmann nebo Humanic to jistí, snad něco vyberu 😔

ygreen
15. jún 2010

tak mě nepřijde ani problém s oblečení, ale spíš s botama. Mám 42 ale mám nohu širokou a mám vysoký nárt. Teď už 3 rokem nosím v létě crocsy. Předtím beach, teď jsem si objednala baya 😀 protě tady to pohodlí je na místě. Jinak zimní mám Ecco a jsou super. Obyč hezké a laciné žabky až do 44 jdou sehat v Deichmannovi a i když to bývají boty na jednu sezónu, tak já mám od nich asi čtvery žabky 42 a všechny mám už několik let 😉

ygreen
15. jún 2010

jo a mám 180cm

janula2008
15. jún 2010

Ygreen s nohama to mám stejně, široké, vysoký nárt, no hrozná kombinace 😅

115stka
22. sep 2010

skús na www.long.sk, nájdeš tam oblečenie pre vysokých

anetkaaa
18. jan 2011

@soanpe : pre dlhanov? ani nahodou..... a ver tomu, ze som obehala vsetky obchody, vsetne tych anglickych znaciek. Eleganstne nohavice na mna NEEXISTUJU. Ja teda meriam 187 cm. Kazdy ma presviedca o tom, ze tam a tam maju take a take dlhe nohavice, urcite mi budu. A ked aj idem, su mi kratke ako po mladsej sestre. Mam jedny elegantne nohavice a podarilo sa mi to docielit tak, ze som si kupila nohavice s velkom manzetou, vyparala som ju a predlzila. Aj ked tam ostala ciara, ktora znaci tu manzetu, ale co uz. Nosim iba rifle, aj to iba tak enem-enem. Je to neskutocne nespravodlive, ze niekto si moze vojst do obchodu a vybrat si, co sa mu zachce a niekto sa moze len pozerat a snivat o tom, ze raz niekoho trkne zacat sit aj pre vysokych ludi...

anetkaaa
18. jan 2011

@ivka144 "nestastnice" s vyskou 160 si nohavice proste skratia. Nestastnica je zena, ktora ma k tispozicii len kratke nohavice a s nimi neurobis nic. Alebo si mozno nasit ten kus od 160 cm vysokej holky 🙂.

anetkaaa
18. jan 2011

@115stka no ja som tam prave bola...... ty tam nakupujes? ved tam nic nemaju..akoze sorry, ale kukla som nohavice, mali tri bezove, ale ani jedny sa mi nepacili. Toto je prave to, co ma hneva. Ziadny vyber. Nemam pocit, ze len preto,ze som vysoka by som mala nosit len to, co pride. Raz som vosla do Batu, spytala som sa predavacky na velkost boty 42, ona sa kukla na kolegynu a s usmevom mi povedala: "Mame tu taky SPECIALNY kutik" a zacali sa obe smiat ako kravy. Zaviedla ma na jedno miesto, uplne vzadu v predajni, kde mali taku zaprasenu policu s troma parmi tych najprisernejsich topanok ake som kedy videla. Ano, bola to velkost 42, ale radsej si obujem panske tenisky z trhu ako toto od Batu.

wewerka000
18. jan 2011

ja mam vysku 174 59kg a nenormalny problem najst nohavice.ked citam ze poniektore maju aj vyssiu vysku ako ja a menej kil ako ja tak sa mi to zda neuveritelne,pretoze mne vsetko pada,nemam ziadne boky,mam chlapcensku postavu,nic mi nepasuje..no hroza 😝

viera27
18. jan 2011

@anetkaaa na topanky Mixer, tam maju 42 bezne. Kamoska ma taku nohu a mam obuvy zmapovane, nakolko sme behali ako naaaany kym sme nieco normalne

viera27
18. jan 2011

@wewerka000 Som na tom podobne, 176 cm a 59 kg. Skus napriklad Terranovu, maju tam sice strasne nekvalitne smejdy, ale rifle su OK. A hlavne maju vysoky podiel elastanu, takze krasne obopnu postavu a nepadaju a po prani sa vratia na povodnu velkost. No a este napr. v Next rifle oznacene long ti budu dostatocne dlhe. Ak si z BA, tak v Peek&Cloppenburg tiez urcite najdes rifle co ti sadnu aj dlzkou aj velkostou.

syslica
18. jan 2011

Žienky, ďakujem za rady!, super téma! Ja mám podobný problém 182 cm, nohu 42, váhu po Vianociach radšej nezverejním 🙂 , totálne nemoderný šatník a nutkanie zaradiť sa po 6 rokoch materskej opäť medzi normálne oblečených ľudí 😀
Btw. v BA-Lamači je obchod s nadmernou obuvou, tuším sa aj volá Nadmerka...
Ozaj, neporadíte, kde by som kúpila rifle (vlastne akékoľvek nohavice) rovného strihu - s vysokým pásom (teda nie bedrové). Moje sa definitívne rozpadli, a keď som ich vzala do obchodu, že také chcem, predavačka ma zrušila, že dnes také ani dôchodcovia nenosia... asi som na tej materskej fakt zaspala dobu.

wewerka000
18. jan 2011

@viera27 vies ale ja si rifle ani nic obtiahnute nemozem dovolit vobec ☹ som prilis chuda na take 😝

anetkaaa
18. jan 2011

@viera27 ahoj no ja uz si po topanky chodim do irska 🙂. To len kedysi som mala taky problem. Teraz mam topanky od vymyslu sveta, rozne farby, rozne materialy, krasna kukat na ne a pritom lacne 🙂. Odporucam niekam bud Anglicko alebo Irsko. Ale s oblecenim stale problem.... ☹

viera27
18. jan 2011

@anetkaaa no to bolo hned druhe co mi zislo na um 😀 . Za hranicami maju asi baby vacsie nohy, lebo aj v rakusku kupis bez problemov vacsie cisla 😉 .

danilax
20. jan 2011

skús internetový obchod www.long.sk, majú tam oblečenie pre vysokých

germaine
20. jan 2011

Ahoj ženský, tak já mám 180 cm a váhu kolem 75kg...teďka jsem těhu a to je teprv mazec, ale vzhledem k tomu, že už jsem doma tak to jistí tepláky 😀 ...nevím, jestli na Slovensku existuje Reserved, u nás v Čechách ano, a tam dělají i velikost 34/34 tudíž i s mýma kilama se do nich vejdu a nohavice jsou krásně dlouhý, teďka mám od nich celkem čtvery a ceny pokud byly ve slevě, tak od 399,- Kč zhruba do 1000,- když je výprodej mají dobrý ceny a hlavně mají pěkný věci i pro velikost 42/44 jako mám já, takže spokojenost...

karola27
31. mar 2011

Ahojky! Holky, když máte problém sehnat obuv větší velikosti můžu vám doporučit zajímavý obchůdek. Je to e-shop s nadměrnou obuvi pro dámy www. vysokezeny.cz mají opravdu skvělou nabídku, taky pro letošní jaro 😉

karola27
1. apr 2011

Mám ještě něco pro Vás - www.tallstreet.pl - je to obchod, kde veškeré oděvy se projektuje speciálně pro vysoké ženy, našla jsem to na ty stránce s boty, takže možná někomu tady vyhoví. 🙂
Jenom tam už není polské verze jako v tom obchodě vysokezeny.cz , jestli to Vám nevadí tak zkuste se podívat. 😎

lenka3007
1. apr 2011

Ahojte... velmi dobra tema, ja som tiež vysoka, mam 172 cm ale som aj strašne chudá a to je problem, lebo všetky nohavice na mne držia len bedrove kosti alebo silou vôle 😀 ja som pracovala v kancli, čiže všetky nohavice a kostými som si po kúpeni utekala hned zaniest krajčírke na prerábku. Nohu mam 38 na tenisky 39 na lodičky takže s tým jediným problem nemam. No a teraz žijeme v Norsku, kde vsetky veci začinaju od 38-40, dokonca aj džíny s velkosťou na mňa maju rozšírený klin alebo ako by som to nazvala...ja som naposledy ked som bola doma kupovala džínsy v Happy Girl a tie su take dlhe, že ich ťahám za sebou, takže ked pojdeme domou, utekám tam.....

simonkitka
24. apr 2011

no tak to je zvlastne,, ja mam 1,83 cm a 60 kg a topanky nosim 39,, namala by som mat vacsie nohy ?? 🙂 ked to tu tak citam 🙂 ale inac nemam absolutne problem s nakupovanim oblecenia,, skor mam vacsinou pocit,, ze ich vyrabaju presne na mna, :D som hrda na svoju postavu ,,

ajsa20
14. jún 2011

slecny ja mam taky problem....mam 180 cm a 61 kg a neskutocne dlhe nohy....a to je obrovsky problem. V zivote som si nekupila nohavice, ktore by mi boli dlzkovo dobre. Neviete mi poradit obchod v KE?

mmjmmm
29. apr 2013

velky vyber topanok od 42 a vyssie je na www.nadmerka.sk
mam uz niekolko rokov odtial topanky, este ked firma zacinala a som velmi spokojna, niektore veci mam aj z www.long.sk. Nadrozmerne cisla topanok som kupovala aj v Humaniku na Mariahilfer strasse 1 vo Viedni, len tam mali nadrozmerne damske cisla. Odvtedy ako poznam www.nadmerka.sk do Viedne uz nechodim. Mam 184 cm a 43 topanky. Inak oblecenie som si davala sit u krajcirky, nehrozilo, ze som nieco dostala v obchode, nakolko som stihla a vysoka, nestandardna velkost.

paulaa405
15. júl 2013

Caute kocky,ponúkam na predaj rifle pre vysoke dámy. Zaujem kontakt na email: cubinkovapaulina@azet.sk

sslavusaa
22. okt 2013

ahojte kočky, tak neviem, či je táto téma ešte aktuálna ... ale hodila by sa trocha oživiť 🙂 ja mám rovnaký problém ako autorka tejto témy ... aaa keďže po obchodoch nemám čas chodiť, moja pracovná doba je taká, že kým sa dostanem do mesta, tak všetky obchody už zatvárajú 😀 a inak, vo Vranove už ani iné obchody ako číňaky nie sú 😠 .... a po pravde ma to ani nebaví (kvôli tomu, že tu aj tak nič na seba nekúpim ☹ )
Vzhľadom na tieto spomínané okolnosti som presedlala na nákupy cez internet, takže hľadám nejaký dobrý internetový obchod s oblečením aj pre vysoké ženy.
Ja mám výšku 182cm a váha po pôrode sa zastavila asi na 75kg, takže tiež mám problém, že nohavice sú väčšinou krátke, rukávy taktiež no a topánka??? 42-ka 😀 Topánku občas kúpim aj v Deichmane, no ale ten výber je čím ďalej tým horší ... keďže lýtka mám chudé, tak čižmy mi všetky odstávajú, ak natrafím na niečo vhodné, tak majú zase vysoké platformy alebo opätky 😀
jediná vec s ktorou nemám problém sú trička s kratkým rukávom 😀 😀 😀 ale tak v tomto sa v zime asi existovať nedá
ak by ste niektorá teda vedela o niečom dobrom, čo máte najlepšie aj odskúšané, budem povďačná 🙂

sslavusaa
22. okt 2013

samozrejme ešte by to mohol byť obchod, čo ma finančne nezruinuje 😀 😀 😀

janka_mamka
13. jan 2014

noo mam 191 cm takžeeeee o tomto viem svoje, už sa mi vela krát podarilo zohnat dlhe rifle v Kiku, ale v poslednej dobe akosi prestali ich mávat, tak neviem, inak bonprix.sk má celkom dlhe rifle, dlhšie su aj v CaA a mna by tiež zaujimalo kde sa da co to este kuupit hlavne rifle 🙂

germaine
13. jan 2014

@janka_mamka Já mám jen metrosmdesát, ale poslední roky jsem nakupovala džíny hlavně v Reservedu...

janka_mamka
13. jan 2014

a teiž samozrejme nech nezbankrotujem pritom 🙂

janka_mamka
13. jan 2014

@germaine dakujem tam som sa nebola ani pozriet asi nikdy lebo som si myslel aže tam pre mna nič nie je 🙂 dakujem za tip 🙂