icon

Kde sa podelo letné slnko: nový štandard počasia?

1. aug 2025

Aj vy ste si všimli? Všade sa hovorí o globálnom otepľovaní sú mierne zimy no leto už tiež nie je také aké by malo byt. 30 stupňov tu bolo tak pár dní a je po všetkom. Vkuse je zamračené prší alebo fúka sem tam búrka a teploty max 25 stupňov aj to mimoriadne. Je to vždy okolo 20. Bazén na dvore nehrozí voda sa nenahreje a aj tak nie je stabilné počasie, čím to je? Treba sa naučiť na nový štandard alebo je len taky nepodarený rok? Keby sme neboli na dovolenke ani neviem ze je leto. 🥺

Strana
z7
bobrina1
2. aug 2025
@anonym_b883c4

@anonym_fde7a7 a co nam tato statistika pomoze? nic. konecne normalne leto. prijemne. o tyzden zas budu horka. nebojte sa.

@anonym_b883c4 a v com ti ma pomoct? Tebe asi v nicom ciitaj s porozumenim v kontexte celej diskusie.

anonym_fde7a7
2. aug 2025

anonym_b883c4 precitaj si otazku autorky, toto je moja odpoved zo seriozneho zdroja.

jamidea
2. aug 2025

@anonym_autor asi sa pocasie po 20rokoch opat toci. Lebo fakt je kosa vsade. Aj v grecku pan hovoril, teraz tu je ledva 30, ze taketo leto zazil ked mal 8r. Asi 50tnik. V taliansku sme v juli mrzli, cize fakt zle. V 2015, ked som bola tehotna bolu 39stupnove teploty. Teraz mame miesto leta jesen, aj sliepkychodia uz mesiac spat o hodinu skor

laila22
2. aug 2025

@anonym_autor za mňa je to bežný štandard..

guiseppinka
2. aug 2025

Pred chvilou na mna vyskocilo na fb. Zase sa da behat v lete v zabkach

dominikamacakova
3. aug 2025
@guiseppinka

@dominikamacakova toto presne si pamatam. Dosli sme z benatok, tam sme mali take idealne pocasie na poznavacku a na stanici sme skoro zamrzli, dosli sme domov, horuca sprcha, pod perinu a dospat deficit (nocna jazda vlakom s brutalnym meskanim) a potom najvyssia teplota bola asi 14 st. Aj u seba na stene to mam cvaknute🤣

@guiseppinka a ešte jedna vec, priemerne sú najviac upršané mesiace práve tie letné. Mňa inak vždy zaráža keď ľudia povedia, že ide smutná upršaná jeseň. Práveže jeseň je suchá a teplá. Na jar je zas blato a zima 🤷

dominikamacakova
3. aug 2025
sara07
3. aug 2025
@bobrina1

@sara07 neviem, ale tiez sa mi to nezda. Ruky, nohy mam stale studene.

@bobrina1 v ramci preventivky by som spomenula toto,

maya_hi
3. aug 2025

@anonym_autor toto mi ešte príde o.k. Minulé letá keď v auguste začala kosa, v septembri pršať a takto bolo až do apríla. To bolo desivejšie

didian
4. aug 2025
@mimi3008

@anonym_autor Ja som z toho tiez zhrozena. My mame posledne roky vo zvyku chodit na dovolenku do tepla v zime, aj tento rok to tak bude, lebo ved leto, teplo si uzijeme na dvore pri bazene. Ale toho roku uplna slabota, bazen na dvore stoji, kupali sme sa parkrat. Strasne ma to stve...

@mimi3008 kup si tepelko,budes v bazene kazdy den,mam v nom 32°c,parada

mimi3008
4. aug 2025
@didian

@mimi3008 kup si tepelko,budes v bazene kazdy den,mam v nom 32°c,parada

@didian len vies, mne by sa nechcelo ist do 32 stup.bazena a vyhst do 22 stup.pocasia uprsaneho. My mame solary, ked zasvieti slnko, tak mame 34-36 stup.

Strana
z7