icon

Keď váš partner rozhoduje o všetkom? Ostat alebo odísť?

aduska_341
Včera o 17:38

Ahojte. Nechcem tu vela toho pisat ale chcem počuť aj iny nazor na danu vec.
S priatelom sme 2 roky spolu..
Ale odstupom času si všimam že rozhoduje viac menej o všetkom on. Kde budeme byvat. Kde budeme mat svadbu kedy bude chciet mat deti. A podobne.
Že tak často nebudeme chodit k mojej rodine, čo sa mne nepači. Lebo ja milujem svoju rodinu.
Viac menej sa uz rozhodol a chce aby som sa prispôsobila jemu.
Trapim sa viac menej kvoli tomu uz velmi dlho.
Chcem nazor ak ma niekto takyto isty problem s polovičkou alebo mal. Pekny večer.

Strana
z2
anonym_b5d1cc
Včera o 17:39

@aduska_341 a ty si mu jasne povedal že chcela mať svadbu inde atď?a

autumn1
Včera o 17:41

Nikdy by som neostala vo vzťahu v ktorom by som sa trápila. Vzťah ma má robiť šťastnejšou a naplňovať viac ako keby som bola sama ak taký účel neplní tak nemá pre mňa zmysel. Ale dôležité je o tom komunikovať a nebyť ticho a ak to nebude viesť k žiadnemu kompromisu máš 2možnosti 1.prijať to aký je 2.odísť.

zmrzlinka2021
Včera o 17:43

@aduska_341 a povedala si mu že ti to vadí?

aduska_341
autor
Včera o 17:43
@autumn1

Nikdy by som neostala vo vzťahu v ktorom by som sa trápila. Vzťah ma má robiť šťastnejšou a naplňovať viac ako keby som bola sama ak taký účel neplní tak nemá pre mňa zmysel. Ale dôležité je o tom komunikovať a nebyť ticho a ak to nebude viesť k žiadnemu kompromisu máš 2možnosti 1.prijať to aký je 2.odísť.

@autumn1 ano budeme o tom komunikovať. Komunikacia je doležita. Ale viac menej je o tom rozhodnuty. A ja sa mam prispôsobit. Co nechcem.
Asi lepsie odisť.

aduska_341
autor
Včera o 17:44
@zmrzlinka2021

@aduska_341 a povedala si mu že ti to vadí?

@zmrzlinka2021 ano. Samozrejme ze ano.

petronelag
Včera o 17:46

A keby si pri každom takomto rozhodnutí povedala, že tebe na tom niečo aj nesedí, tak on by ako reagoval? Netreba ho nechať rozhodovať samého. A navštevovať svoju rodinu to nemože manželke obmedzovať, ja som chodila k rodičom aj sama so synom, ani som si od manžela nato nepýtala nejaký súhlas.

kavasmliekom
Včera o 17:47

@aduska_341 ako sa zachoval, keď si mu povedala, že ty si to predstavuješ ináč, svadbu chceš inú, bývať chceš inde? Rodinu budeš navštevovať, kedy chceš?

zmrzlinka2021
Včera o 17:49
@aduska_341

@zmrzlinka2021 ano. Samozrejme ze ano.

@aduska_341 a jeho reakcia?

aduska_341
autor
Včera o 17:50
@petronelag

A keby si pri každom takomto rozhodnutí povedala, že tebe na tom niečo aj nesedí, tak on by ako reagoval? Netreba ho nechať rozhodovať samého. A navštevovať svoju rodinu to nemože manželke obmedzovať, ja som chodila k rodičom aj sama so synom, ani som si od manžela nato nepýtala nejaký súhlas.

@petronelag povedala som mu ze k rodine budem chodit. Ze preto ani nechcem byvat daleko od rodiny ze nech spravime kompromis. Ale on chce byvat blizko rodičov. A ja sa mu mam prisposobit. A ked nieco poviem tak sa urazi a nepovie mi na to nič. A na druhy den ako keby sa nič nestalo. Ako keby si nepamatal co som mu povedala. Bojim sa len toho ze by som stratila kontakt s rodinou. A to nedovolim

anonym_3d1331
Včera o 17:52
@kavasmliekom

@aduska_341 ako sa zachoval, keď si mu povedala, že ty si to predstavuješ ináč, svadbu chceš inú, bývať chceš inde? Rodinu budeš navštevovať, kedy chceš?

@kavasmliekom povedal mi ze svadbu budeme mat napriklad na urade. Ze vobec nie v kostole. Co ja mam s tym problem. Lebo chcem svadbu v kostole. Tak ako sa to patri. 🙂
Ze oslavu ani robit nebudeme. Co ja chcem napriklad.
Deti. Ja napriklad deti este nechcem. Takze vela veci co chceme kazdy inak.

anonym_4506de
Včera o 17:55

@aduska_341 utekaj, ani sa neobzeraj. S týmto človekom by som nechcela žiť ani za nič

petronelag
Včera o 17:56
@aduska_341

@petronelag povedala som mu ze k rodine budem chodit. Ze preto ani nechcem byvat daleko od rodiny ze nech spravime kompromis. Ale on chce byvat blizko rodičov. A ja sa mu mam prisposobit. A ked nieco poviem tak sa urazi a nepovie mi na to nič. A na druhy den ako keby sa nič nestalo. Ako keby si nepamatal co som mu povedala. Bojim sa len toho ze by som stratila kontakt s rodinou. A to nedovolim

@aduska_341 Ešte ste asi obaja mladí, ale takto nič nevyriešite, musíte nájsť dohodu, ktorá je vhodná pre obe strany, radšej sa ešte vôbec netreba ponáhľať do svadby.

anonym_4506de
Včera o 17:56
@autumn1

@autumn1 perfektne napísané!!!! 👍👍👍👍👍

aduska_341
autor
Včera o 17:57
@anonym_4506de

@aduska_341 utekaj, ani sa neobzeraj. S týmto človekom by som nechcela žiť ani za nič

@anonym_4506de ano. Uz si to uvedomujem aj ja. Ze radšej odisť. Ako sa trapiť.

aduska_341
autor
Včera o 18:00
@zmrzlinka2021

@aduska_341 a jeho reakcia?

@zmrzlinka2021 tvaril sa ze nepočuje. A odisiel preč.

anonym_4506de
Včera o 18:04
@aduska_341

@anonym_4506de ano. Uz si to uvedomujem aj ja. Ze radšej odisť. Ako sa trapiť.

@aduska_341 presne takéhoto zaťa má moja kolegyňa, tiež by som jej dcére bola pred rokmi poradila to, čo tebe, ale nevedela som o tom. Mladá žena asi aj tušila ešte pred svadbou, že to nie je normálne, ale mame nič nehovorila, alebo len minimum, veľmi ho milovala. Chcela si po svadbe dorobiť druhý stupeň VŠ, zatrhol, chcela ísť bývať do blízkeho mesta, zatrhol. Majú tri deti, tie si nikdy veľmi nevšímal, ale keď s ním chcela ísť ona k rodičom, tak mal vždy program, aby im to znemožnil. Mohla ich ísť navštíviť jedine s ním, aby sa asi v nestráženej chvíli nesťažovala. Po čase si ale začala uvedomovať, že je v pasci, je veriaca, takže rozvod nehrozí, napriek tomu, že mladý pán má milenku a ani sa s tým veľmi pred ňou netají. Nechoď do manželstva s človekom, ktorého nezaujíma tvoj názor a ktorý nie je schopný urobiť kompromis v ničom. Ten človek ťa nemiluje, je to amnipulátor ako z čítanky

sense
Včera o 18:06

Čiže ani jeden z vás nechce odísť od rodičov, aka je vzdialenosť medzi tvojimi a jeho rodičmi resp kde byvate.ostatné veci týkajúce sa svadbu,deti atď sú vecou kompromisu..
Ale ak sa už teraz trápiš je lepšie zísť z kratsej cesty.

anonym_747778
Včera o 18:06

tak ked o vsetkom rozhoduje a ty ho nechas-tak sa spytaj jeho ci ma vyznam ostat spolu... a teraz vazne- nie neostavaj ..uz si mala byt zbalena a daleko od neho ... ak nechces byt cely zivot nestastna bez priatelov bez nazoru .. a nechces aby tvoje deti mali taky zovot aky mas teraz ty pri nom alebo ovela horsi kedze ty im pojdes prikladom a totot sa bude stupnovat

biba_18
Včera o 18:10

aha, podľa neho je správne keď on bude žiť blízko pri rodine a ty ďaleko.
nie, s takým by som neostávala…
môj muž mal na začiatku také fanty, ale ja som sa nedala, niekedy som ustúpila ale niekedy nie - a ak je pre teba tvoja rodina dôležitá, nie je žiaden reálny dôvod aby si ich nenavštevovala. žiaden…

anonym_3d1331
Včera o 18:11
@anonym_4506de

@aduska_341 presne takéhoto zaťa má moja kolegyňa, tiež by som jej dcére bola pred rokmi poradila to, čo tebe, ale nevedela som o tom. Mladá žena asi aj tušila ešte pred svadbou, že to nie je normálne, ale mame nič nehovorila, alebo len minimum, veľmi ho milovala. Chcela si po svadbe dorobiť druhý stupeň VŠ, zatrhol, chcela ísť bývať do blízkeho mesta, zatrhol. Majú tri deti, tie si nikdy veľmi nevšímal, ale keď s ním chcela ísť ona k rodičom, tak mal vždy program, aby im to znemožnil. Mohla ich ísť navštíviť jedine s ním, aby sa asi v nestráženej chvíli nesťažovala. Po čase si ale začala uvedomovať, že je v pasci, je veriaca, takže rozvod nehrozí, napriek tomu, že mladý pán má milenku a ani sa s tým veľmi pred ňou netají. Nechoď do manželstva s človekom, ktorého nezaujíma tvoj názor a ktorý nie je schopný urobiť kompromis v ničom. Ten človek ťa nemiluje, je to amnipulátor ako z čítanky

@anonym_4506de ano. Dakujem za vaš nazor. Vela ludi mi nieco podobne povedalo. Len rodina akosi si to nechce uvedomit ze on je takyto. A furt ho predomnou ospevuju aky je dobry aky je sikovny. Lebo vela veci nam porobil na chate. Tak zato ho cela moja rodina zboznuje ale nikto zial nevidi ze sa trapim.

bomba36
Včera o 18:13

Načo odpovedáš anonymne, keď si tému založila pod svojím profilom?

aduska_341
autor
Včera o 18:14
@biba_18

aha, podľa neho je správne keď on bude žiť blízko pri rodine a ty ďaleko.
nie, s takým by som neostávala…
môj muž mal na začiatku také fanty, ale ja som sa nedala, niekedy som ustúpila ale niekedy nie - a ak je pre teba tvoja rodina dôležitá, nie je žiaden reálny dôvod aby si ich nenavštevovala. žiaden…

@biba_18 ano ved presne. Ja som mu to vela krat povedala ze ako on aj ja chcem byvat blizko svojej rodiny. A on zacne tym ze on ma tam robotu ze nebude dochadzat niekolko kilometrov do roboty. Takze aj kvoli robote. Ale ja sa musim prisposobit.
Moja rodina je premna velmi dolezita. Ak nespravi kompromis. Tak ine vychodisko ako rozchod nevidim.

siska53
Včera o 18:17
@aduska_341

@aduska_341 Prosim ta, ak nie si taky submisivny typ cloveka, ze ti je jedno, ako co bude a ty sirada, ze za teba niekto rozhoduje a si s tym ok ( a podla toho, co pises, nie si), prosim, naozaj ta prosim, ROZID SA S NIM!!! Inak budes trpiet jak pes!

marca12
Včera o 18:17
@aduska_341

@zmrzlinka2021 tvaril sa ze nepočuje. A odisiel preč.

@aduska_341 Tichy agresor a casom bude z neho hlucny agresor. Ja by som takeho chlapa vedla seba nestrpela. Aby rozhodoval o zasadnych veciach a este ta ide aj odtrhnut od rodiny. Ale ze on bude byvat pri rodicoch,to mu uz nevadi. Byt tebou hladam ineho partnera do zivota. S tymto ta caka len trapenie.

enmery
Včera o 18:20

Preboha...utekaj, to je agresor ako sviňa a bude postupne pridávať.

anonym_4506de
Včera o 18:22
@aduska_341

@biba_18 ano ved presne. Ja som mu to vela krat povedala ze ako on aj ja chcem byvat blizko svojej rodiny. A on zacne tym ze on ma tam robotu ze nebude dochadzat niekolko kilometrov do roboty. Takze aj kvoli robote. Ale ja sa musim prisposobit.
Moja rodina je premna velmi dolezita. Ak nespravi kompromis. Tak ine vychodisko ako rozchod nevidim.

@aduska_341 rozíď sa s ním, aj keby teraz kompromis robiť chcel. Bude to totiž len zastierací manéver, aby ťa dostal tam, kde potrebuje. Takýto človek sa nemení a ťažko bude hľadať druhú takúto ženu, lebo iná by ho už dávno poslala do čerta

aduska_341
autor
Včera o 18:22
@marca12

@aduska_341 Tichy agresor a casom bude z neho hlucny agresor. Ja by som takeho chlapa vedla seba nestrpela. Aby rozhodoval o zasadnych veciach a este ta ide aj odtrhnut od rodiny. Ale ze on bude byvat pri rodicoch,to mu uz nevadi. Byt tebou hladam ineho partnera do zivota. S tymto ta caka len trapenie.

@marca12 ano uvidime ked sa posledny krat porozpravame ako to dopadne. A ak nie ako ma. Poviem mu ze lepsie bude ukončit to.
Presne ten dom co chce kupit alebo uz aj kupil to mi nepovedal tak ten dom je hned vedla toho jeho kde byva teraz. Takze jemu to tak vyhovuje ze stary dom kupi prerobi a bude si tam byvat nemusi daleko sa stahovat. Ale ja co tu mam svoju rodinu kamaratov tak to ho netrapi. Hlavna vec ze on je spokojny tam kde je.a to sa mi nepaci. Ano urcite ineho chlapa ktory ma bude milovat a budeme rozhodovat spolu 🙂 ďakujem za vaš nazor

enmery
Včera o 18:24

Keby si toto riešila po 20 rokoch, ok, únava materiálu. Ale po 2 rokoch?Vztah je bonus, ak ta nenapĺňa, nemá zmysel...bude to len horšie, v čase najväčšej zaľúbenci toto riešiť, že sa chlap namiesto komunikácie uraza, to ešte na vás neprišli vážne problémy, deti, deficit spánku, financie pri deťoch...preboha dievča, nič si s týmto kusom nemajú,skončíš zle, veľmi nestastna a na vsetko sama.

aduska_341
autor
Včera o 18:24
@anonym_4506de

@aduska_341 rozíď sa s ním, aj keby teraz kompromis robiť chcel. Bude to totiž len zastierací manéver, aby ťa dostal tam, kde potrebuje. Takýto človek sa nemení a ťažko bude hľadať druhú takúto ženu, lebo iná by ho už dávno poslala do čerta

@anonym_4506de ved presne. Na začiatku vztahu mi povedal ze ked sa mal ist stretnut s jednou zenou s ktorou si pisal na internete. A potom ju doviedol k sebe domov lebo chcel aby videla kde byva tak sa mu uz na druhy den neozvala. Takze ja som asi ta hlupanaa co ho este trpi. A iba sa trapim.

alickapusinka
Včera o 18:26

Skonči to teraz už si utlačana potom bude čo.Všetko rozhoduje ON kedy svadba kedy deti koľko deti bez tvojej rodiny manipulátor ktorý ťa chce postupne odlučiť od rodiny. Ja som si doteraz myslela že o svadbe a deťoch sa rozhoduju obaja partnerí alebo manželia.TY pri rodine bývať nebudeš ale ON bude bývať pri rodičoch len to čitam a je mi zlé a špatne.Prosím utekaj čím skôr to skončiš tým lepšie.Nakoniec to dopadne tak že dieťa budete mať a bude ťa manipulovať jeho rodina. TY k svojim nebudeš môcť ani ísť. Ja mám kamarátku a tiež skoro to iste čo TY ale nakoniec to skončila mala rozum s ním a urobila najlepšie ako mohla.Ešte jej povedal že čo je na tom zle že chce ON kedy budu mať tiež deti a kde budu bývať. Budeš len v jeho tieni žiť v manipuláci a nič nebudeš môcť rozhodnuť.A príklad budete mať svadbu a ON povie že tvoja rodina tam nepríde nemôžeš ich pozvať tak TY urobiš čo prosím pre všetko čo TI je najdrahšie skonči to psychický sa utrapiš a budeš týrana.Budeš ho musieť posluchať. S takým človekom keby bol sám na svete by som nebola. Normálne je rozkazovať že budete mať vtedy deti vtedy svadbu.Ak povie ON že svadba bude za 10 rokov a po 10 rokoch si to rozmysli tak nič a TY budeš musieť čušať. Povie bude syn a nahodou sa narodi dcéra tak povie že date ju do dojčenskeho ústavu lebo ON chcel syna a toto sa mu nesplnilo.To nema v hlave v poriadku taký človek.Bude ta vydierať cez dieťa že odisť môžeš a bez dieťať. Veľa smútných osudov tu je na MK Ty máš ešte možnosť všetko zvratiť skončením vzťahu. Ja by som takto nemohla existovať a čo budeš na materskej bude TI vydeľovať peniaze. Nebudeš môcť minuť skoro nič bude ON rozhodovať o tom čo sa kupi čo sa bude variť čosi.A TY budeš prať, variť upratovať posyktovať služby a ako bonus kedže bude dom pri jeho rodičov aby si časom nešla s holým zádkom ked je manipulátor myslim že ani z majetku TO nič neda.Už len to čítam a je mi zle s toho aj za teba.Dôležite je čo chceš TY. Alebo by si s nim chcela skončiť.

Strana
z2