icon

Kedy a ako sa prejavila prítomnosť Boha vo vašom živote?

4. jún 2024

Dnes tu bola podobná tematika. Pri čítaní komentárov ma napadla táto otázka.

Strana
z3
martinmmartin
4. jún 2024

v ziadnych

veltraud
4. jún 2024

Pri kazdom nadychu a vydychu. Len teda u mna to nie ten krestansky/nabozensky boh. Ale priroda, univerzum, boh, bozstvo - akokolvek ho/ju/to nazveme.

lenkakravcova
4. jún 2024

Väčšina ľudí si tie situácie necháva pre seba, pretože sa častokrát dotýkajú citlivých tém. 🙂
Keď sa ti niečo také stane, sama pochopíš.

martinmmartin
4. jún 2024

Zaujimavejsie polozena otazka by bola v akych situaciach sa Vam potvrdila neexistencia Boha . Ludia ktory nieco veria tak beru kazdu blbôstku ako jasny dokaz a kazdu vec co to vyvracia beru ako aklamstvo alibo to ignoruju. Treba otazku otocit a naťrazime na realitu

autor
4. jún 2024

@lenkakravcova sama som veriaca a aj táto otázka bola mierená skôr na veriacich ❤️ Viem že veľa príbehov je osobných. Možno by to bolo pekné čítanie podeliť sa. Ved nikoho nenútim 🙂)

lenkakravcova
4. jún 2024

@martinmmartin realitu? Hm, s istotou nikto nevie. 🙂 buď veríme že niečo viac neexistuje alebo veríme že nič viac neexistuje. Nikto z nás nemá objektivny dôkaz ani jedným ani druhým smerom.

lenkakravcova
4. jún 2024

@autorka
Mne sa existencia Boha potvrdila na situácii, v ktorej som si hovorila, že ak sa niečo to a to a to nestane tak reku neexistuje (proste bola som v štádiu že buď ateizmus alebo islam). Nestalo sa to, čo som si myslela. Stalo sa niečo úplne iné, čo viedlo presne k tomu čo som žiadala. Ale úplne naokolo 🙂

martinmmartin
4. jún 2024

@lenkakravcova A zazila si aj niekedy v zivote situaciu ktora ti neexistenciu boha potvrdila?

guliver19
4. jún 2024

@martinmmartin holokaust, vojny, umieranie deti, bieda a utrpenie deti ktore si my nevieme ani predstavit. Kde je vtedy boh???preco to dopusta? No lebo ziadny neexistuje, nabizenstvo je mocnymi vymyslena chymera na udrzanie oveciek v poslusnosti a strachu 😊

dzulli1980
4. jún 2024

Chceš vedieť? ... tak teda čítaj: ja som mala veľmi dobrý vzťah so svojím otcom, mama bola workoholička, v podstate celý "detský" život som prežila s ním, bol mojou bútľavou vŕbou, mojím učiteľom, mojím najlepším priateľom ... mala som za sebou ťažký rozchod, veľa rokov som bola sama - cca 10, chcela som byť single, nechcela som partnera, kúpila som si na hypotéku garsónku, na úver staručkú Felíciu ... odrazu ako blesk z jasného neba sa objavil, teraz už môj manžel, mal všetky vlastnosti, ktoré som si ako puberťáčka vysnívala ... ostala som tehotná, pár mesiacov na to môjmu ockovi diagnostikovali rakovinu pankreasu ... dnes viem, že to bol práve Boh, ktorý to takto zariadil ... aby som mala myseľ zamestnanú tým malým človiečikom, ktorý ma potreboval, ktorý bol odo mňa závislý, aby som sa odrazu necítila tak veľmi sama ... inak by som sa bola psychicky zosypala ... nezvládla by som otcovu chorobu, jeho trápenie, dlhé umieranie v bolestiach ... kto toto nezažil, nepochopí ... ja v Boha verím, hoc nesedím každú nedeľu v kostole ... nepotrebujem dôkazy.

martinmmartin
4. jún 2024

@dzulli1980 Takze Boh dal tvojmu tatovy raka? Zaujimavy pristup k nekonecnej laskavosti

larinka552
4. jún 2024

Verim v Boha. A Pan Boh sa mi ukazuje neustale v mojom zivote. Odpovedal na modlitbu. Pomohol mi uspesne skoncit skolu. Riadi moj zivot ak Ho o to poprosim a necham sa viest. Dava mi pocit istoty pri rozhodnutiach v zivote. Vzdy ma podrzi, ked ho o to prosim. Taktiez pred smrtou dvoch ludi z mojej rodiny som mala o nich konkretne sny.

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 Existencia genocid a detskych onkoligii ti tam ako zapada? Ci tych malych hajzlikov podrziavat nemusi?

larinka552
4. jún 2024

@martinmmartin na svete je hriech a diabol, ktory je označeny v Biblii ako knieža tohto sveta. Preto trpia aj nevinny. Vsetko ma svoj dovod.

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 Jaaaaj tak to preto trpia. Konecne chapem....A VSEMOHUCI boh sa len kuka jak tela

guliver19
4. jún 2024

@larinka552 😄👎kriste pane tolko slaboduchosti a tmarstva, stredovek ti moze zavidiet. A potom ze.preco je Slovensko v takej riti. Spamataj sa pre bozie milosrdenstvo🫣😄

larinka552
4. jún 2024

@martinmmartin Pan Boh kazdemu dal slobodnu volu. Aj ked je vsemohuci, On sa zcasti vzdal svojej moci, aby sa kazdy clovek mohol slobodne rozhodnut pre Neho. V tom spociva princip slobodnej vole cloveka.
Kazdy si sam vybera medzi dobrom a zlom. A po smrti pride ,,vyhodnotenie" kto ako obstal. Zivot je ako skola. A na konci zivota budeme hodnoteni, ci sme zmaturovali. Z jedineho predmetu. Z lasky.
Je na nas aby sme zmiernovali utrpenie vo svete.
@guliver19 co konkretne sa ti zda slaboduchost a tmarstvo na tom, ze je clovek veriaci? A preco si vieru spajas s tym, ze Slovensko je v riti? Mne sa zda, ze chyba bude skor v tom, ze slovenski obcania maju velmi kratku pamat, nevadi im krytie korupcie ani kradnutia na najvyssich miestach, miluju populizmus a opakovane volia mafiu do parlamentu.

marianarem
4. jún 2024

Tak viera v Boha je stale len viera, potvrdene to na 100% nema nikto. Mnohi veriaci, ak nie vacsina, sa raz za cas aj potykaju s pochybnostami, ja tiez.
Ja by som povedala, ze ten pocit existencie Boha jednoducho na cloveka pride. Moze to byt v nejakej silnej situacii, ale aj v zdanlivo beznej. Nebyva to podla mna tak, ze si clovek nejako logicky zdovodni, ze aha, stalo sa toto=existuje Boh. Preto ani nie je mozne presvedcit neveriaceho na zaklade opisu nejakeho zazitku. Vsetko sa da preargumentovat a ten pocit sa jednoducho neda sprostredkovat. Proste zrazu nadobudnes pocit, akoby tu niekto s tebou bol. Aspon taky je moj zazitok.

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 nebezpecne je to ak niekomu mas moznost realne pomoct ale radsej sedis na zadku a posielas motlitbicky a este sa tvaris aka si bohovska a ako straasne vela robis

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 Takze na detskych onkologiach fakt lezia hajzlici co sa nerozhodli spravne? A maju trest

larinka552
4. jún 2024

@martinmmartin si mily, ze mas starost ale neboj, urcite len ,,nesedim na zadku a neposielam modlitbicky". Snazim sa pomahat ludom v okoli ako je v mojich silach. A nie netvarim sa aka som bohovska. Ty ano?
Nie, nelezia tam hajzlici, co sa nespravne rozhodli. Su to nevinne detske duse, znasaju utrpenie, ktore im nepatri. To je tazsia a zlozitejsia tema. Pan Boh nevidi veci tak, ako ich vidime my. On sa pozera z pohladu vecnosti, co je pre nas najlepsie. Snazi sa ziskat co najviac dusi. Takisto aj diabol chce ziskat co najviac dusi.
Existuje aj dedicny hriech, rodove prekliatie. Niekto trpi, doplaca na hriechy ineho cloveka...
Je to neviditelny svet, ktory je dokonca viac skutocny ako ten, ktory vnimame a v ktorom zijeme. A su v nom pravidla a zakony. Ale ine na ake sme bezne zvyknuty z tohto sveta. Kto sa o to nechce zaujimat tak o tom ani netusi. V tom spociva aj najvacsie klamstvo, co vytvoril diabol. Aby ludia neverili v existenciu neba a pekla.
Ak by ta to skutocne zaujimalo. Tak skus nieco taketo https://www.zachej.sk/blog/5626/preco-je-na-sve...
Alebo

https://www.youtube.com/watch?v=6LFzk1afiD8

Ak mas nejake otazky, napr. na youtube najdes toho viac. Kto hlada, ten najde, kto klope, tomu otvoria.

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 ak mam otazky tak na youtube najdem take hovadiny ze az. Uvedomujes si ze na youtube najdes videa ktore vsetko co ty tvrdis vyvracaju? Budes klopat alebo hned vyhlasis ze su to vsekˇtjo hovadiny lebo sa ti nehodia do kramu?

januska12323
4. jún 2024

Jediné "božstvo" v ktoré netreba veriť stačí vidieť je príroda. Bola tu pred nami a bude aj po nás. Všetko ostatné sú len ľudské výmysly.

larinka552
4. jún 2024

@martinmmartin na youtube najdes vsetko. Ide o to comu CHCES verit. Ak nechces nepresvedci ta nikto a nic. Ani keby ta prisiel varovat rovno niekto z druheho sveta.
Tak je to pisane aj v Biblii.

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 v Biblio si kazdy vycita presbe to co mu sadne do kramu.

larinka552
4. jún 2024

@martinmmartin problem je, ze vacsina Bibliu necita vobec. Pozri si podobenstvo o bohacovi a lazarovi.

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 Jasne poznam. A poznas ty navod z biblie ako trestat otrokov?

larinka552
4. jún 2024

@martinmmartin Nepoznam. Ale sadlo ti to do kramu.

martinmmartin
4. jún 2024

@larinka552 Nepoznas? Necitas bibliu?
Exodus 21:20–21 hovorí: Každý, kto bije svojho otroka alebo otrokyňu palicou, musí byť potrestaný, ak otrok zomrie ako priamy následok, ale nemá byť potrestaný, ak sa otrok po dni alebo dvoch zotaví, pretože otrok je ich majetok

martinmmartin
4. jún 2024

@martinmmartin preco sa vo svätom pisme vobec nieco take spomina? Omylom? A kolko omylov tam este teda je?

Strana
z3