icon

Kedy ísť s deťmi do hvezdárne?

salome123
8. okt 2021

Ahojte, mam kus hlupu otazku.... chcem zobrat deti do hvezdarne a neviem, ci ich tam mam zobrat ked je vidno, alebo po zotmeni 🙂 co je lepsie?

portret7
8. okt 2021

@salome123 📌

kopytko03
8. okt 2021

Záleží či myslíš hvezdáreň, alebo planetárium. Do planetária sa chodí normálne cez deň, hvezdáreň by mala mať zverejnené kedy sú možné prehliadky pre verejnosť.

salome123
autor
8. okt 2021

@kopytko03 hvezdaren (v BB)... da sa ist aj tak, aj tak, preto sa pytam.

tncka
8. okt 2021

@salome123 no prepac,ale mas OP,nie? Tak porozmyslaj a vyber si ako ti vyhovuje🤔Ja by som sla okolo 19tej

zuzanaam
8. okt 2021

Závisí od toho, čo chcete pozorovať. My chodievame aj zatmenia slnka a aj v noci, ked sa pozorujú nejaké planéty. A niekedy mávajú hvezdárne aj tematické akcie, alebo aspoň mávali. My chodievame do PE, máme to za rohom.

ichbinich
8. okt 2021

Zvycajne maju hvezdarne definovane, kedy je mozny vstup pre verejnost. To tam potom niekto je, kto vsetko nastavi, vysvetli atd.
V "nasej" hvezdarni su verejne prehliadky pocas platneho letneho casu o 21, pocas zimneho casu o 19 hodine.
Dolezity tip: poriadne sa oblecte. Zimne veci, ciapky, rukavice, teple topanky! Kupola je otvorena, je tam ZIMA 😉 Toto ludia podcenuju 😉
Vek: najskor 5-rocne deti, po prve je to vecer, po druhe priamo cez teleskop nevidno veci tak, ako na fotkach od Hubble, po tretie to moze byt pre deti nudne, resp. zdlhave.

salome123
autor
8. okt 2021

@tncka no prepac, zabudla som napisat, ze rypáčky nech sa idu ventilovat niekam inam.

salome123
autor
8. okt 2021

@ichbinich dakujem za tip, to s tym oblecenim som si az tak neuvedomila.