Kedy je najvhodnejšie pokrstiť dieťatko?
My sme boli,vybavovať a dali nám termín už v túto nedelu,čiže dcérka bude iba 3-týždnová,nie je to skoro?..ďakujem vopred velmi pekne ,za odpovede
my sme dcérku krstili tiež keď mala 3 týždne a bolo to podľa mňa tak akurát 😉
nieje to skoro , moja švagriná krstili malú , ked mala 13 dní ..... 😉
a som toho názoru , že čim skôr - tým lepšie ......... 🙂
my sme krstili, keď malá mala tiež presne 3 týždne a myslím, že to vôbec nie je skoro. Presne ako píše aero, čím skôr - tým lepšie 🙂
moja dcera mala mesicac ked bola pokrstena 🙂
My sme si termin vybrali a maly mal 2,5 mesiaca a zda sa mi to neskoro, nabuduce urcite budem chciet skorej len teraz krstni rodicia nemohli. Vlastne cim mensie babatko tym viac pravdepodobne ze to len prespi a bude klud. U nas sa casto krstia deti polrocne - rocne aj starsie a oni to uz vacsinou horsie toleruju ale inak sa to da tiez. Akurat ked je velmi skoro tak to moze byt vacsia zataz pre mamicku ktora sa este zotavuje po porode takze pocas sestonedelia to nemusi byt pre nu vhodne ale to sama vies ci sa na to citis.
obidve detičky sme krstili trojtyzdnove a bolo to super. ja som si tiez myslela, ze je to skoro, ale nie kvoli babatku, skor kvoli mne, citila som sa ešte dost unavena.
ja som sa narodila v nedelu a presne o tyzden v nedelu bol krst 🙂
moja mala presne mes.a myslím si že je to jedno kedy sa dá dieťatko pokrstiť.či po troch týž.alebo po mes.alebo po pol roku..no nie?
my sme tiez krstili v 3-och tyzdnoch 😉
my sme krstili presne keď mala 2 mesiace a bolo to super - ráno o 8.00 a to bol čas jej druhého spánku 😵 prespinkala celý krst.
aj my sme mali tri tyzdne, krasne to prespinkal 🙂
ak si myslis ze je to skoro tak to posun, my sme krstili presne v troch mesiacoch a krasne v pohode, uzili sme si to 😉
je to o vas a o tom ako sa citite a ako to vyhovuje vam, ten den ma byt pre vas krasny 😉
ahoj vobec to neni skoro ja som maleho davala krstit ked mal 2 mesiace dolezite je ze je pokrsteny
aj náš synček bol krstený iba trojtýždňový a bol najmladší z ostatných detí a bola zima asi - 10 a super farar nešetril tou ľadovou vodou čo ich oblieval, v kostole bolo nevykúrené ale zvládol to neplakal a keď už odišli všetci tak si dal taký dlhší spánok do večera 🙂
nas farar sa snazi dieta pokrstit do 1 mesiaca od narodenia... podla mna je to jedno.. cim skor to budu mat za sebou tym lepsie.. (myslim pripravy na krstiny a podobne)
Po 2 mesiacoch, uplne v poho. Cele to viac-menej v uplnej tichosti prespal. Ani voda ho nezobudila.
my sme krstili, ked sme mali presne 2 mesiace. a úplne v pohode, celý krst prespaný 🙂
čím skor tým lepšie... ale je to na vás...niekedy ked je hnusne počasie je lepšie počkat..ale teraz je krásne..my sme krstili prveho syna ked mal presne 10 dní ( v pondelok som prišla z porodnice a vo štvrtok sme krstili) a mladšieho ked mal 11 dni. Nikdy som to neplánovala- jednoducho sme zavolali fararovi a ten nam dal termin o par dni... 😀
moja bola krstena presne na 6 tyzdnov, ja som bola na 19 rokov 😀 hlavne je, ze dieta pokrstene...
s mojou dcerkou bola krstena zaroven este jedna babulka a ta mala vtedy 10 mesiacov, obe to zvladli super, zalezi od dietatka, manzelove druhe krstniatko bolo krstene na mesiac a tiez si poplakalo ale to preto, ze bolo narodene v zime a mozno mu pri mazani telicka bolo chladno, my sme vsak rimo katolici a tu to bolo moje dieta pokrstene do 25-30 minut...super 🙂
Mne sa to zda skoro, lebo zena ma co este robit so sebou, zohrat dojcenie, ktore u nas trvalo asi tristvrte hodinu a kazde dve hodiny a nie do toho krst a oslavy a pripravy. Teda ak to cele ma oslava a prijimanie byt a nie len formalny 25-min. akt a ide sa domov. My sme krstili teraz pocas Velkonocnej noci, cize od 20:30-22:15 ked mala Dcerka 8,5 mesiaca a zvladla to super. Na krstinach predtym sa navecerala, v krstitelnici ktora bola oddelena od kostolnej lode som ju nadojcila, trochu si pospala vo vanicke a pocas krstu bola super. Ja som rada, ze sme vtedy az krstili. Pocas dna by to bolo este jednoduchsie.
ak sa ty citis dobre, kludne mozes dat pokrstit aj tyzdnove dieta.
ale kludne mozes cakat aj pol roka, rok;
kedysi sa deti krstili co najskor preto, ze bola vysoka dojcenska umrtnost 😔 co uz dnes snad nehrozi... takze zalezi jedine na tebe a tvojom dietati, kedy sa na to citite 😉
my sme krstili ked mala natka 9 mesiacov a uplne v pohode to stacilo. ved sa davaju krstit aj dospelaci a su v niecom horsi? ked sa citis na krst v 3 tyzdnoch, tak ok, ked nie, tak to odloz.
nasa mala za cely krst ani nemukla, pomahala fararovi s knihou, vsetko ju zaujimalo, po obede si pospala a potom pokracovala v zabave. 😉
nechapem osobne preco sa nanucuje detom viera vo veku ked nemaju moznost povedat ano alebo nie... podla mna by mal mat kazdy moznost sa rozhodnut v neskorsom veku aku vieru chce a potom mozu rodicia podstupit potrebne kroky 😉
My jsme například Olinku křtili hned po narození když měla 1 týden a naše dvojičky Nathan a Noemi jsme křtili když měli 2 týdny takže tak. A kamarádka má teď 4 měsíčního syna a jdu mu dělat křtiny tenhle měsíc
@vilmabosakova Čekáš třetí? Jak víš, že jsi v prvním týdnu, jestli se můžu zeptat? Gratuluju, kolik ti je?

my sme krstili v septembri a dcera sa narodila v juli a mne sa to zdalo veru neskoro...