Kedy kúpiť synovi prvý mobil?
Zaujima ma v ktorom veku ste kupili dietatu mobil.Syn ma 9 rokov zatial nema .Chodim do aj zo skoly so mnou .
Ja som mobil nafasoval keď som mal 11. Aj to len za to, že som chodieval do školy busom do okresneho mesta. Bola to šunka s jednoriadkovým displayom, kde sa dalo len volať a posielať smsky. Mobily a elektronika sú OK, tiež ich mám rád, ale svojmu chlapcovi ukážem, že sú zaujímavejšie veci ako nejaký mobil. Beriem si príklad z terminátora dvojky: "Mama ma učila o zbraniach a ako prežiť. A potom som chodil do školy. Tam chlapcov zaujímalo playstation" :D
moja ma mobil od druhej triedy pretoze bola donutena chodit sama zo skoly a musela ma informovat..ze je na ceste a je v poriadku doma.
Mladšia 8 ročná, dostala po staršej sestre. Len tak, na občasné hranie, fotenie,...
v 9 rokoch je to podla mna take fajn, ale treba dat pozor kolko casu bude na nom travit, aby viac nebol na mobile ako napriklad vonku 🙂
Syn ma 10r, mobil ma 3 roky. Ma na kredit, kazdy mesiac mu dobijame 7€.
My ešte nie sme taký veľký ale mám neter tá má teraz 11 a má mobil ale do školy ho nenosí, má ho doma, hodinu denne jej dovolia sa na ňom hrať nejaké hry, poprípade pozerať videá, môže si tam písať s kamoškou keď sa chcú dohodnúť, že sa príde k nej hrať alebo čo ale to je tak všetko zatiaľ
My sme si zadovážili vysielačky keď deti začali chodiť do školy.
Starší asi od 9 rokov ,mladší skor,ale nemá v ňom kartu, vozime ho do školy aj zo školy. Neter od 5 rokov, aby jej babka mohla vypisovať somariny cez sms 🙈
Dostal ako 8 rocny. Zo skoly aj do skoly chodi sam tak uz len kvoli tomu. Plus chodieva von so spoluziakmi tak som kludnejsia ked vidim vdaka mobilu kde je a ze mu mozem zavolat.
Dcéra dostala minulý rok keď mala 10 rokov ale ma ho len na to aby som ju ráno zobudila a poobede keď dôjde zo školy skontrolovala do školy ho nenosí
Ja si myslím že pokial chodí zo školy aj do školy s tebou, tak je zbytočné mu mobil takto skoro kupovať. Nech si užije detstvo bez mobilu, my sme to tak mali a žiadny mobil sme nepotrebovali na zábavu. A žijeme. Pokial chodí von s kamarátmi niekde k domu kde ho máš pod dozorom, alebo chodíš s nim ešte tak to je už úplne zbytocné. Ja si myslím že tak po tom 11-12 roku je to akurát.
@gabika0825 my zijeme vo viedni je tu kriminalita preto musim chodit s nim
@michaltat Ale chodíš s nim... iné by bolo keby chodil sám. Nechápem načo je 9 ročnému telefón.. ale to je zas tvoje rozhodnutie, no ja by som mu nebrala takýmto spôsobom detstvo

@michaltat Cca v tom veku. Nemam možnosť a ani dovod s nim chodit do školy aj zo skoly.