icon

Kedy kúpiť synovi prvý mobil?

michaltat
2. aug 2019

Zaujima ma v ktorom veku ste kupili dietatu mobil.Syn ma 9 rokov zatial nema .Chodim do aj zo skoly so mnou .

evittam
2. aug 2019

@michaltat Cca v tom veku. Nemam možnosť a ani dovod s nim chodit do školy aj zo skoly.

limetka69
2. aug 2019

@michaltat podla mna vela zavisi od toho, od kedy rodic potrebuje dieta kontrolovat 🙂 keby som ho nepotrebovala kontrolovat, nemal by mobil 🙂 ale na druhej strane, uz keby ho mali vsetci jeho spoluziaci, tak by ho mal aj on, nech nie je out, nech sa mu nesmeju 🙂

arcticcode
2. aug 2019

Ja som mobil nafasoval keď som mal 11. Aj to len za to, že som chodieval do školy busom do okresneho mesta. Bola to šunka s jednoriadkovým displayom, kde sa dalo len volať a posielať smsky. Mobily a elektronika sú OK, tiež ich mám rád, ale svojmu chlapcovi ukážem, že sú zaujímavejšie veci ako nejaký mobil. Beriem si príklad z terminátora dvojky: "Mama ma učila o zbraniach a ako prežiť. A potom som chodil do školy. Tam chlapcov zaujímalo playstation" :D

petamada
2. aug 2019

moja ma mobil od druhej triedy pretoze bola donutena chodit sama zo skoly a musela ma informovat..ze je na ceste a je v poriadku doma.

abbey1
2. aug 2019

Mladšia 8 ročná, dostala po staršej sestre. Len tak, na občasné hranie, fotenie,...

saskia_98
2. aug 2019

@michaltat ja som mala v 6tich ked som nastupila do školy lebo som cestovala sama busom a ak by sa niečo stalo tak do zalohy. A synovi tiež tak nejako kupim. Skor mu isto nebude treba.

flavica
2. aug 2019

v 9 rokoch je to podla mna take fajn, ale treba dat pozor kolko casu bude na nom travit, aby viac nebol na mobile ako napriklad vonku 🙂

veronikaszabova
2. aug 2019

Syn ma 10r, mobil ma 3 roky. Ma na kredit, kazdy mesiac mu dobijame 7€.

janage
2. aug 2019

@michaltat nasa dostala az na konci 4.rocnika ked zacala sama chodit do skoly zo skoly. Mladsia dostane takisto az ked bude sama chodit a bude potrebny. Inak nevidim dovod.

eliska13
2. aug 2019

@michaltat v 10 r dovtedy nechodil sám zo školy.Cim neskôr kúpiš, tým neskôr sa budete hádať za hry a videá😂ale sila kolektívu a pocit, že všetci majú iba on nie je silný, takže ho dostal aj z tohto dôvodu bol snáď posledny

lidia73
2. aug 2019

@michaltat no kamoska byva hned oproti zakladke jej deti chodia same asi od druhej triedy same zo skoly aj do skoly, mobily dostali v 4 🙂

svettii
2. aug 2019

My ešte nie sme taký veľký ale mám neter tá má teraz 11 a má mobil ale do školy ho nenosí, má ho doma, hodinu denne jej dovolia sa na ňom hrať nejaké hry, poprípade pozerať videá, môže si tam písať s kamoškou keď sa chcú dohodnúť, že sa príde k nej hrať alebo čo ale to je tak všetko zatiaľ

natalonkasandritka
2. aug 2019

My sme si zadovážili vysielačky keď deti začali chodiť do školy.

pininka1
2. aug 2019

Starší asi od 9 rokov ,mladší skor,ale nemá v ňom kartu, vozime ho do školy aj zo školy. Neter od 5 rokov, aby jej babka mohla vypisovať somariny cez sms 🙈

horalka1986
2. aug 2019

Dostal ako 8 rocny. Zo skoly aj do skoly chodi sam tak uz len kvoli tomu. Plus chodieva von so spoluziakmi tak som kludnejsia ked vidim vdaka mobilu kde je a ze mu mozem zavolat.

kristiii
2. aug 2019

@michaltat od druhej triedy, chodí sám do školy aj zo školy, ku kamarátom, beha s nimi po celom meste, takže ho občas kontrolujem, prípadne sa hlasi, keď ku niekomu dorazí a tak.

andrejka1974
2. aug 2019

Dcéra dostala minulý rok keď mala 10 rokov ale ma ho len na to aby som ju ráno zobudila a poobede keď dôjde zo školy skontrolovala do školy ho nenosí

gabika0825
6. aug 2019

Ja si myslím že pokial chodí zo školy aj do školy s tebou, tak je zbytočné mu mobil takto skoro kupovať. Nech si užije detstvo bez mobilu, my sme to tak mali a žiadny mobil sme nepotrebovali na zábavu. A žijeme. Pokial chodí von s kamarátmi niekde k domu kde ho máš pod dozorom, alebo chodíš s nim ešte tak to je už úplne zbytocné. Ja si myslím že tak po tom 11-12 roku je to akurát.

michaltat
autor
7. aug 2019

@gabika0825 my zijeme vo viedni je tu kriminalita preto musim chodit s nim

gabika0825
8. aug 2019

@michaltat Ale chodíš s nim... iné by bolo keby chodil sám. Nechápem načo je 9 ročnému telefón.. ale to je zas tvoje rozhodnutie, no ja by som mu nebrala takýmto spôsobom detstvo