Klietkovanie psa vonku
Zdravím. Chcela som sa opýtať, aké mate skúsenosti s klietkovaním psa, ktorý je celý deň vonku.
Máme fenku, ktorá je celý deň vonku. Avšak, keď je cez deň sama, tak robí na dvore neplechu. Obkusuje nábytok, vyhrabáva jamy atď. Čítala som, že sa jedná o separačnú úzkosť a vraj pomáha, ak psa majiteľ zavrie do klietky, kým je v práci. Osvedčilo sa to niekomu? Avšak u nás je problém ešte v tom, že ak prídeme domov a sme vo vnútri, tak pes robí neplechu aj vtedy a neviem či je najvhodnejšie ju mať tak často v tej klietke.
Keď sme doma, tak niečo vytreli a čaká pri dverách kedy si to všimneme aby sme vyšli von / šteká len tak aby sme vybehli von.
Labrador vo voliere? To spolu nepasuje..Je nejaká časť záhrady,ktorá sa dá oplotiť a kde nevadí výbuch?
Uprimne ci vo voliere ale o na retazi je to to iste,obmedzeny pohyb.Pes sa nudi,ja bud by dostal pattak osa alebo sa mu viacej venujte alebo sa zmierte so zahradou.
@naneta258 celkom by ma zaujímalo, akú pohnutku ma niekto kúpiť si labradora a nechať ho samého na dvore. Toto plemeno je absolútne nevhodné na takéto niečo. Trpí a bude trpieť, hoc mu dáš najluxusnejšiu volieru na svete. On chce byť s človekom, nie sám. Ak by som mala vybrať najnevhodnejsie plemeno "na dvor", tak je to práve labrador. To ste si vážne nič nenaštudovali o tomto plemene, kým ste si ho kúpili? Je mi psa úprimne ľúto a radšej by som ho posunula niekomu, kto mu venuje dostatok pozornosti a spoločnosť.

@naneta258 labrador potrebuje veľa pohybu, hlavne mladé psy sú často až hyperaktívne - nestačí im len výbeh na záhrade, ale potrebujú aj dlhé prechádzky: Zároveň sú to hravé psy- budú aportovať do zblbnutia, blázniť sa -takže potrebujú aj hru + sú dosť inteligentné na cvičenie - labradory sa využívajú aj ako pracovné/terapeutické psy, takže učenie povelov im ide rýchlo a to treba využiť. Labrador ti v koterci akurát tak chytí depresiu. Je to pes na von ale najlepšie s prístupom dnu, keďže ide nielen o pracovné ale aj o spoločenské plemeno - najšťastnejší je pri svojej rodine, v blízkosti ľudí. Mali sme labradora v byte, rýchlo sa učil povely, keď sa vybehal vyblbol, ľahol si do pelechu a spokojne oddychoval alebo si sadol k niekomu a nechal sa škrabkať. Ak ste chceli psa, čo je celoročne vonku a jemu jedno či je s človekom alebo nie mali ste si vybrať iné plemeno, labrador je príliš spoločenský, odlúčením trpí. Keďže pes bol vybehaný a venovali sme sa mu dosť, ak sme neboli doma, ten čas prespal a prehral sa s hračkami, nič neokusoval, nerobil zle, nemal potrebu.