Kňazi v Dolnom Kubíne zneužívali 2 dievcčatá vo veku 12 a 13 rokov
Citali ste to? 2 knazi roky zneuzivali 2 dievcata. Jedna mala vcera rozsudok a knaz dostal 3 roky podmienku a este sa odvolal. Po zneuzivani ju posielal na spoved! Je prelozeny na inu diacezu - niekde na hornu Oravu. Druha caka na sud. Druhy farar bol poslany do Dubnice nad Vahom myslim? A su v cirkvi ako keby sa nic nestalo. Vedenie kostola vedelo o zneuzivani a nepovedali to ani rodicom, ani policii - chceli to zamiest pod stol

@abbey1 ked ucitel obtazuje ziacku, ziaka je za to cele skolstvo zlé ze?
@rikarika ako Európanka by si mala aspon raz mat prečitany Novy zakon, neni to vela strán
@dagmarovita nechapem ako si dospela k zaveru ci ja som citala stary alebo novy zakon.....chces mi tvrdit ze tam pisu ze zdravy chlap ma prezit cely zivot bez sexu?
@dagmarovita pokial sa jeho kolegovia, nadriadeni, riaditel skoly alebo dokonca minister skolstva nepostavia odmietavo a budu sa to snažit zneuživanie ututlat, tak ano, v tom pripade je cele školstvo zle, cely system a je to inštitucionalny problem, nie len zlyhnie jednotlivca
@dagmarovita Ak niekto o tom vie, ak vedenie takého človeka kryje, tak áno. Cirkev roky rokúce kryje takéto svinstvá. Nie všetci jednotlivci, ale cirkev ako inštitúcia neskutočne v tomto zlyháva. Tých káuz už bolo toľko. Jedna vec je, že sa niečo také stane. Kdekoľvek. Ale dôležité je, ako sa k tomu postaví inštitúcia ako taká. A tu cirkev veľmi zlyháva.
@dagmarovita Netrapoš prosím ťa.
Takmer celá moja rodina je katolícka alebo protestantská, tak sa kus ukludni s tými premudrelymi úvahami o nenávisti voči nim z mojej strany.
Ja s nimi problém nemám. Jediný kto ma problém, tak niektorí z nich so mnou (áno, jeden rodinný príslušník sa vyjadril, že keby ze vie ze som muslimka, tak ma ani na svadbu nepozve,, ďalšia pani vyhlásila, že s pravnucatami môj muž prísť môže ale ja ako muslimka tam v katolíckej domácnosti nemám čo hľadať).
Na druhú stranu moja sestra, ktorá ide skôr protestanstkym štýlom - bežné komunikujeme o viere aj o tom, ako ona vníma postavenie Ježiša Mesiáša a o tom ako ho vnímam ja. Proste normálne sa bavíme a diskutujeme.
Nechápem prečo si myslíš, že muslim neznáša kresťanov. Nie, kresťania mi vôbec neprekážajú.
Čo mi prekáža je pokrytectvo a takéto kauzy so zneužívaním deti. Rovnako mi prekážajú detské sobáše v zaostalych islamských (ale aj iných - najviac ich ma India) krajinách. Nemám dvojaký meter. Oba tieto skutky považujem za choré.
Keď už sme pri tom Novom zákone. Poznáš toto? 🙂
1 Duch výslovne hovorí, že v posledných časoch niektorí odpadnú od viery a budú sa pridržiavať zvodných duchov a učenia démonov, 2 zvedení pokrytectvom luhárov, ktorí majú na svedomí vypálené znamenie; zabraňujú ženiť sa.. (1 Tím, Biblia)
Vieš o tom, že väčšina apoštolov bola ženatých a ze v listoch nového zákona spomínajú aj svoje deti? 🙂 Vieš ze celibát stvorila RKC nie tak dávno?
@beronsche Preco vasne?Lebo ja verim na pedofilov,vrahov,zlodejom a podobne.Nespajam zlociny s ich profesiami alebo prislusnostou k nejakej komunite.
@zoro9836 toto je tema ako knazi zneuzivali deti a ty tu pises, ze sa hanlivo bavime o cirkvi? A takto u teba vsetko v poriadku?
@kittykat22 tento prípad som nesledovala a okrem rozsudku som ho ani nepostrehla, je mi ľúto každého zneužitého človeka či ženy, muža, este horšie ak je to dieťa. S týmto prípadom to nemá nič spoločné, len chcem upozorniť na prípad, o ktorom viem a je diametrálne odlišný. 15- ročné dievča oznámilo na polícii jedného 50-nika, že ju znásilnil. Jasné, že ho hneď vzali do väzby a prebieha súd. Teraz, matka dievčaťa na súde uviedla, že si jej dcéra vymýšľa, psychologička, s ktorou malo pohovor uviedla, že klame a na gynekologickej prehliadke sa zistilo, že dievča je ešte panna. Obžalovaný muž sedí už rok vo väzbe, stratil prácu, v mieste bydliska ho už automaticky berú za pedofila. Po tomto zistení sudkyňa prekvalifikovala trestný čin zo znásilnenia na sexuálne násilie, pričom ani k tomu neexistuje dôkaz, len jej tvrdenie.
Len som chcela podotknúť, že aj takéto veci sa dejú a doslovne človek musí preukazovať svoju nevinu, nie prokurátor dokazovať vinu, ako to máme v našom práve nastavené. Muž má už teraz zničený život a ešte ani nepadol rozsudok.
Opakujem, nijak nenarážam na tento uvedený proces, ani násilníkov či pedofilov vôbec neobhajujem, ak by si to niekto omylom takto vysvetlil, tak so to vysvetľuje zle.
Na mieste toho otca, po tom co by som videla dokazy by som si toho fararika niekde pockala a roztrhla mu anal. Nech okusi vlastne ovocie.
Inak tato diskusia je tak na grcku. Nechapem ako sa ich moze niekto este zastavat a zastavat sa cirkvi, ked sama to taji aj desatrocia.
Vykastrovat hneď po zložení sľubu,alebo im dovoliť ženy ako evanjelikom,hnusní úchyláci v suknách
@zoro9836 rozputavam nenavist? Nechcem by si aby som zatlieskala, ze niekto zneuzival 3 roky dieta a dostal podmienku a este sa odvolal? By ma zaujimalo, preco tak vehementne obhajujes zneuzivanie deti.
@kittykat22 No, možno, keby neznásilňovali deti a riadili sa tým, čo im ich tá svätá knížočka hovorí, tak by žiadna nenávisť byť nemusela. Ale každý neznáša pokrytectvo. A oni sú strašní pokrytci. V USA, v Austrálii, v Kanade, Írsku....takže nie je to o jednotlivcovi.
@zoro9836 institucia sa hani kvoli svojmu postoju... Keby verejne ostro toto konanie odsudili a knaza potrestali, bez ohladu na to, aky trest zo "svetskeho" sudu dostal, aj verejnost by sa k tomu stavala inak...
.. ale vsetci vieme, aku ma tendenciu rim.-kat. cirkvi sa spravat v takychto chulostivych zalezitostiach..
@alenamihal presne tak. Moja mamina hovorí, že Ježiš chodil v handre a sandalach a títo novodobí farizeji nevedia, čo by si od dobroty na seba navliekli.
@acrobaleno zastávajú sa ich iba tí, čo majú cirkvou vymytý mozog.
@zoro9836 Cirkev nie je obyčajná inštitúcia. Je to morálne dedičstvo Ježiša na Zemi. Kto iný by mal byť príkladom, ak nie oni. A to ako sa k tomu stavajú, že všetko tutlú a presúvajú kňazov z fary na faru, tak za to si zaslúžia odsúdenie a hanbu.
Kňazov je málo, čo už, tak necháme pracovať a "pracovať" i tých chudákov "chorých". Škoda slov.
@zoro9836 Táto celá inštititúcia má za následok tolko rôznych svinstiev, že sa o tom môžeme baviť donekonečna. Cirkev je len jedna veľká blbosť a je mi lúto tých, ktorí úprimne veria a žijú podla toho, čo im je podsúvané a pritom sa im smejú do ksichtu. Nájdeš hneď niekoľko káuz ohľadom tohto celého (nie len zneužívanie detí) ale samozrejme sa to s cirkvou tiahne už od dávnej histórie, ale to by ľudia museli aj trochu čítať a dávať si veci do súvislosti.
@zoro9836 odpadnem.. Nemaju pravdu a ani ty.. Ziadne, ze je lepsie byt ticho!
Na taketo veci sa nesmie zabudat! O tomto by prave mali vsetci hovorit, toho uchylneho chlapa by mala cikrev exemplarne potrestat!
Ostro verejne odsudit. Doslova vykopnut z klera...
A potrestat aj tych, co vedeli a mlcali!
Jedine tak si ti dalsi nechaju zajst chut..
@zoro9836 Nechápem teraz, akože tvoja logika hovorí, že sa o tom nemá rozprávať alebo čo? Tie obete majú umlčať? Obhajuješ neobhájiteľné.
@kozova87 Ale to oni nemôžu len tak povoliť kňazom ženiť sa. Vieš prečo.. tie nahonobené majetky by totiž mohli dediť potomkovia, a potom im bude chýbať pár tisíc Eur na nové Mercedesy v biskupstve.

@dagmarovita ty nevies kto bol pan Srholec? Si nastuduj historiu.