Koho si rozmyslieť krúžkovať v sobotu?
Ak ta tema nezaujima, ignoruj.
Dakujem!
Nad čím rozmýšľať hod si kockou, keď padne nepárne vol cocota číslo 1,keď parne cocota číslo 2. Aj keď teraz je možno lepšie krúžkovat nechrumkaveho, čiste teoreticky by si mali s vládou robiť prieky a o to menej času by mohlo ostať na skodenie občanom. Ale možno sú už dohodnutý a celá fraška je divadielko pre národ.
@walentina7 si to vyzeru sami a nebudú mať na koho aspoň nadávať 🤣😉 celá Bratislava naivná ako si myslia že Korcok ich spasí 🤦
@chodec15 To je síce pravda ale máš pocit že v dnešnej dobe sa neprávosti nedeju?
Máme slobodu slova? Asi nie keď ľuďom ničia kariéru na základe 1 statusu na sociálnej sieti. Meno Rowlingova ti nič nehovorí? Ona je bohatá takže obišla ešte relatívne dobre v porovnaní s tými obyčajnejsimi.
Menová reforma? Načo? Veď nás sústavne okrádajú riadenou infláciou. Za kovidu vytlačili toľko euracov že sa ich množstvo zvýšilo o tretinu a potom nám ako povedal Karpis rozpravali 1000 a 1 rozprávku inflacnej noci. Súdruhovia z obdobia zlodejskych menových reforiem by tíško závideli.
Vyvlastňovanie? O čom je asi progresívny mokrý sen o postupnom zvyšovani daní z nehnuteľností (až na úroveň ročnej splátky hypo), alebo EÚ nariadenia o zákaze plynových kotlov či spaľovacích motorov? Alebo ešte progresívnejsia agenda pána Schwaba "you will own nothing and (we) will be happy" propagovana najbohatšími ľuďmi na planéte.?
Len aby ste vy mladí raz na dnešnú dobu nespomínali ako na staré dobré časy tak ako dnes niektorí spomínajú na veci čo boli v komunizme dobré (zdravotná starostlivosť kompletne hradená z odvodov, práca pre každého, rovnováha pracovného a rodinného života, verejne priestory bez bezdomovcov)
Autor, ale už to nepreháňaj toľko..
@walentina7 aj ja som zažila socializmus , ale ty si to idealizuješ,lebo si bola vtedy mladá ako aj ja, ale nemala si vtedy starosti našich rodičov, takže to nemôžeš porovnávať- mladí to inak prežívali ako dospelí. A za to,že teraz sa nemáš dobre v živote si môžeš sama, máš kopec možností ako to zmeniť. V socializme by si takú príležitosť nemala. Ja som za socializmu bola za strýkom v Rakúsku a hneď za hranicou sa mi otvorili oči,že prečo je tam život úplne iný ako u nás.
@katka700 do komunizmu sme nedospeli. Zili sme v socializme. Mne sa idea komunizmu paci, ale ta cesta k nemu sa zmenila na diktaturu. Boli sme "stastnymi suciastami systemu uvaznenymi v nevedomosti". Pre tu nevedomost sme po neznej revolucii nevedeli kudy-kam a boli sme obabrani vlastnymi a aj zahranicim. To, co sme zili, nebol komunizmus. Veeeelmi vela ludi si to myli.
@lonely66 dezolé nemá argumenty,tak si vymyslí svoju hlúposť, ktorú prezentuje ako PRAUDU.... bohužiaľ,zlo sa nepýta,kto je prezident a nepýta si povolenie na vstup do vášho príbytku... verím, že v sobotu prevládne zdravý rozum nad prízemnými pudmi a nebudem sa musieť hanbiť za svoju vlasť...
Ja keď čítam, ako niekto obhajuje socializmus, ako sa dobre vtedy žilo, je mi na vracanie. Ja mám teda inú skúsenosť. Nikomu z Vás nezobrali otca s vrecom na hlave za mesto a nútili podpisovať prázdne papiere...prenasledovali, lebo chodil do kostola, kvôli práci chodil aj na západ....
To moja bývalá svokra hovorievala, ako všetko mali, ako boli veci lacné...ale keď som jej povedala, že v starej dobe by si jej syn nikdy nenašiel takú prácu ako má, super zaplatenú (luxusne) a necestoval by ako cestoval, nemal možnosti ako má...ticho bolo.
@walentina7 “ Ja som prezila detstvo aj mladost v socializme a bolo to super obdobie.”
Lebo boli v obchode tri stavebnice, dve babiky a zuvacky Pedro a vsetky susedovie deti tiez mali len to. Citila si sa tak uzasne seberovna so vsetkymi, lebo nebolo komu co zavidiet, maximalne si porovnat, kto mal zaujimavejsi obrazok z tej zuvacky.
A ak vas nebavili hracky, dalo sa naviac iba akurat vybehnut pred panelak, ci na ulicu.
Svet sa vsak zdal vdaka tomu gombicka. Nebolo co riesit, lebo aj tak nebola ziadna ina volba.
Bola si iskricka, pionierka a potom zvazacka, lebo zas len nebola ina volba.
Ak si nebola, mala si pruser, bol problem so vstupom do strany a kto nebol v strane si uzival ustrky.
Ist k babke na dedinu, na turu a pod stan bol must, nie volba. Este ste mohli ostat na vikend sediet doma.
Nula bodov dalsich extra volieb. Vycestovat si len tak na vikend, trebars pozriet s detmi v zahranici velku zoo, ci inu atrakciu? Zabudni. Vycestovanie sa zhanalo dlho dopredu.
Ale mali to tak vsetci. Krasny pocit, ze ste si seberovni, lebo nikto vlastne nemal nic, co by si vybral ine/lepsie.
“Ludia boli skromní, nemali sme všetko noa?”
To nebolo o skromnosti, ako si nahovaras. Nebola len ina volba.
Ludia nechceli byt skromni ani vtedy a nie, nestacilo im malo, ako si ty nahovaras. Chceli viac. Vzdy chceli viac. Kazdy tuzil mat viac i vtedy. Aj v tom malom mnozstve moznosti sa snazili vyhrabat nieco, cim by sa vysvihli nad druhych. Nad susedov, kolegov, ci dokonca pribuznych. Hoci aj krajsimi kachlickami v kupelni, ci nabytkovou stenou v obyvacke, alebo dovolenkou na mieste, kde rozhodne nemohol vycestovat kazdy len tak.
Btw. prave v tej tvojej dobe vzniklo heslo: Kto neokrada stat, okrada rodinu.
Na toto vsetko si zabudla?
Mas len spomienkovy optimizmus, lebo to bola doba tvojho detstva, smiechu, kamosiek, skakania gumy a prvej lasky, prveho nesmeleho vodenia sa za ruky, prvej pusy, prveho sexu.
Mnohi takto maju fixnute dalsie obdobia, ked boli vtedy deti a mladi. Ze trebars devadesiatky boli super obdobie. Lebo vtedy mali detstvo, kamosov, Bravo a prvu lasku.
Moje deti povazuju za super obdobie po 2010-2014. Lebo to je cas ich detstva, ked svet je jedna prijemna bezstarostna gombicka.
Je to bezna iluzia. Nasa pamat/mozog nas vedome manipuluju zachovavanim predovsetkym prijemnych spomienok, inak by sme od depresie pachali sebevrazdy.
A ak ta toto ovplyvnuje pri volbach, tak sa zamysli, ako ta ovplyvnuje vlastna manipulativna pamat.
Uvedom si, preco vlastne realne na socializmus spievas ody. Lebo si vytesnila vsetko negativne, co v nom bolo.
Btw. moja 90 rocna babka takto chvali roky 1930-1938. Ako jej bolo ako dietatu dobre a ako chodili raz do roka s jej starou mamou (“patriarchom” v rodine) kupit pravu kavu do kramu (lebo to bola udalost, ked na nu nasporili a bola vyhradena pre specialne navstevy a prilezitosti).
Verim vsak, ze naspat by si cez vsetky tie romanticke opisy mojej babky tu dobu nechcela. Aby si prala pradlo na rumpli v koryte s horucou vodou a luhom (lebo pracie mydlo bolo drahe).
@chodec15 S tebou nie je diskusia len si ideš svoje a pleties pojmy s dojmami. Komunizmus bola diktatúra proletariátu a mala obrovské chyby tak ako každý iný režim kde úzka skupinka rozhoduje o ostatných a nepohodlných odstraňuje.
Keď chceš porovnávať procesy z 50tych rokov môžeš - Assange, záhadné "úmrtia" ľudí čo len rozmýšľali že ich firma predá know how do Číny, perzekucia a blokovanie účtov (prístupu k financiám) ľuďom čo prispeli protestujúcim kamionistom, a z našich končín vražda novinára za ktorú nikoho nepotrestali a nezmyselná buzeracia ľudí čo riskovali zdravie pri záchrane ostatných keď už US-CCP vírus oslabil na skoro neškodný omikron.
@wanduska327 rozumiem, ale nie 30x za deň, a tu na koňovi to väčšinou vedie k hádkam, podľa mňa každý rozumný človek je už rozhodnutý a žiadne témy na MK uz nepomôžu ani nikoho nepresvedčia o opaku toho, čo chce urobiť. Pekný deň
@walentina7 boha ty mi riadne dávaš. V každej téme zadrieš takú sprostosť, že mi to normálne že urobí deň. A stále posúvaš hranice 😂 škoda len, že aj takí rozhodujú o budúcnosti tejto krajiny… čo maju bobky z WHO a cítili sa za sociku slobodní
mám to už premyslené
@katka700 ak by voľby mohli niečo zmeniť, boli by už dávno zakázané
zivot na Kube, nech sa paci
https://www.youtube.com/watch?v=2bkWOzgWdgQ@chodec15 čo to trepeš za kraviny, kde som napísala, že nejdem voliť. čítaj s porozumením a to, čo k čomu patrí
@ibatanecnica Bohužiaľ je to vtip čo sa stal smutnou pravdou. Neviem či poznáš "if ads were honest" z yutubu. Je tam krásna paródia na americký volebný systém (vrátane oranžoveho makeupu 😂) niektoré veci pripomínajú aj naše volebné "možnosti".
@walentina7 duchovno si mala?
Režim zakazoval náboženstvo,netrep do vetra
Sused udával suseda,keď ho videl vchádzať do kostola,xy deti pokrstenych potajomky,lebo systém nedovoľoval
Tebe netreba demokraciu a pokrok,ty si mohla ísť do tých najzaostalejších krajov Ruska pozriet,čo prináša “pokrok pre ľud” a žiadna morálna skaza západu!
Jedna katastrofa,normálne mi je zle pri takom zmýšľaní, pre budúce generácie si priať návrat do tmy!

@walentina7 Pelle je hlavne poskokom Fica. Fico ťahá k Rusku. Ak vyhrá Pelle, kľudne sa poteším ak česi vyhodia Ficovho syna z Čiech, nech ide pracovať do Moskvy.