icon

Koho voliť?

14. jún 2023

Tak co ,Slovaci, a Slovenky ,volby sa blizia, koho volit,? Nemam sa s kym poradit ,kazdy ma na kazdeho nasho pohlavara iny nazor.,jednoducho to zacina byt ako gulas,na dovolenke chcem mat klidek,ale potom o tom teda volby ,No rozhodne nebudem volit Sula, rozbijaca,kazdej vlady,ale co este koho nevolit.?Celkom sa mi pozdavaju Zaborska ´+ Majersky, No proste ,poradte, Nam ako rodina sme velmi socialne na tom dobre,ale chcem aby aj ostatnym ,seniorom mladym bolo dobre.takze volit pojdem ,len neviem koho.

liljana
15. jún 2023

@viera27 Mas pravdu, strasila tu, ako pomrzneme v zime a teraz je ticho ako vos pod chrastou. Tvari sa, ze nic take nehovorila. Je ako ten vestec, co mu ziadna predpoved nikdy nevysla.

sticker
viestta
15. jún 2023

@evamarek77 ty si naozaj myslis, ze Smer je lavicova strana? Ta ako si na toto dosla? Smer nie je ani lavica, ani socialna strana a uz vobec nie demokraticka. Za tych 12 rokov to dokazali svojimi skutkam, a o reciach ani nehovorim.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
maribell
15. jún 2023

@mamula20 ja by som naopak tebe odporučila pauzu od netu, správ a takýchto rozhovorov. Lebo to, aké obludné rozmery to u teba nabralo je desivé.

viera27
15. jún 2023

@maribell ja si pri nej vzdy na toto spomeniem

mamula20
Odpoveď bola odstránená
anonymanonym
15. jún 2023

😂😂😂 ach boze, tito vyznavaci konspiracii, ktori okolo seba budu prsat len strach.. zaujimave je, ze aj pocas covidu tu boli presne taki, ktori ostatnych povazovali za slepych, a vsetci budu prekvapeni, a vela casu nezostava, a tajomne desive predpovede, ktore my ostatni nevidime, ale uz coskoro uvidime, ze sa to naplni a to budeme kukat... och

liljana
15. jún 2023

@mamula20 Este raz. Rusko zacalo vojnu, rusko ju moze ak skoncit. V 21.storoci nemozeme tolerovat, ze niekto v Europe vtrhne do tvojej krajiny, vybombarduje ju, zaberie stvrtinu rozlohy a necha si ju. Na buduce to bude kto? Srbi zase vtrhnu do Bosny, Nemci do Francuzska, Madari na Slovensko,...? Co tu bude vladnut pravo silnejsieho ako v stredoveku a slabi budu vrazdeni? Ked prestane vladnut pravo a poriadok, na buduce to mozes byt ty a tvoje deti, ktore pravo neochrani.

viestta
15. jún 2023

@anonymanonym aj ty cakas kedy sa naplnia tie ich kovidove predpovede? Presne tie, co tu strasia hladom strasili ockovanych. Cuduj sa svete, zijeme, napriek vsetkemu. Co zlyhalo v tom ich scenari, ktory poznali len oni? A najvacsia sranda, ako strasne sa boja demokracie, aj tej nasej, ktora sa na skutocnu demokraciu podoba len velmi malicko. Radsej by boli ak by tu bola nejaka diktatura, nejaka pevna ruka, ktora by to tu ovladala. A ked nebude pevna ruka, tak aspon nech to tu riadia nejake Podrztasky s jasnymi notami z Moskvy. Kebyze sudruh Bilak zil, uz pise pozyvaci a oni mu zatlieskaju. To o mnohom vypoveda.

liljana
15. jún 2023

@anonymanonym Mamula20 bude nova Baba Vanga.

zelenakobyla123
15. jún 2023

@viestta aj ja čakám, mala som byť podľa nich už pred rokom mŕtva, umrznutá, mať zmenenú dna, byť podriadená elitám a neviem čo všetko🤣 čakám, čakám… a furt nič🙄

liljana
15. jún 2023

@zelenakobyla123 To nevies nic o tom cipe, co ti tam dali pri testovani covidu. 😝 Hoaxeri kontroluju kazdy den stolicu, ci nejaky nevys...

zelenakobyla123
15. jún 2023

@liljana stále čakám kedy sa spáruje s telefónom, furt nič, aj som si aktualizovala software, stále nepočujem v hlave hudbu a musím si ju púšťať cez sluchádka😢😢

mondolina
15. jún 2023

@zelenakobyla123
a byt ti ešte nezobrali? veď ten mali dať Ukrajincom.

zelenakobyla123
15. jún 2023

@mondolina vieš čo, nezobrali ale 6 mi sem nasťahovali, vraj im musím variť a prať🙄 keď ich vyhodím tak mi vraj Soroš škrtne všetky moje liberálnofašistické príjmy😪

44janica44
15. jún 2023

@mamula20 ty si pekne mimo... co ta vidím v diskusiách sa čudujem ze máš pri toľkých deťoch čas vypisovať, sledovať dezolátov kade tade a "rozumiet" sa do všetkého.

Už by si mala ísť medzi ludi a nie Ken byť doma a hltat " facebookove overené spravy"

liljana
15. jún 2023

https://www.aktuality.sk/clanok/704877/slovak-v...
inak pekny clanok o zivote Slovaka v rusku, este z 2019, takze nepoznaceny dneskom
Pred mojím dlhodobým pobytom v Rusku som si myslel, že horšie ako na Slovensku to nemôže byť. Patril som medzi ľudí, ktorí sú skeptickí voči Únii a Rusko vnímali ako super ,vysnívanú', ideálnu krajinu pre život. Počas tohto pobytu sa môj pohľad zásadne zmenil,“ delí sa o svoju skúsenosť Slovák Juraj.
Odvtedy nedám na Úniu dopustiť, takmer na 100 percent jej verím a podporujem ju. Takéto preliečenie v Rusku by asi potrebovalo veľa takzvaných „Rusofilov“ zo Slovenska.
Rusko je veľká krajina, ale ľudia to nepociťujú. Ani ja som to nepociťoval, keď som tam dlhodobo žil. Väčšina ľudí je tak chudobných, že život prežijú vo svojej rodnej dedine a obrazne povedané nevedia, čo je o dve dediny ďalej.

Zažil som napríklad raz aj to, že som išiel na bicykli a zablúdil som. Stretol som pastiera, ktorý pásol kravy a pýtal som sa ho na cestu. Doslova nevedel, čo je za ďalšou zákrutou, lebo tam nikdy nebol. To je ale asi už extrém.
Služby, úrady a nemocnice by som na pár týždňov preniesol na Slovensko, aby všetci ľudia, ktorí nadávajú na Úniu a chvália a velebia Rusko, konečne vytriezveli.
Ak si chcete vedieť ako fungujú úrady v Rusku, predstavte si najhorší úrad, najnepríjemnejšieho a najlenivejšieho úradníka na Slovensku a vynásobte to desiatimi.

Nech si čokoľvek zistíte dopredu, vždy, keď tam prídete, dozviete sa, že ste si to zistili zle. Správajú sa k vám, akoby ste za to boli vinní. Úradníci sú drzí a miestni sa im podlizujú - akoby sa ospravedlňovali za svoje „chyby“ a týmto utvrdzujú úradníkov v správnosti ich správania.

liljana
15. jún 2023

https://www.aktuality.sk/clanok/704877/slovak-v...
Zmenil pobyt v inej krajine váš pohľad na Slovensko?
Keď som sa vrátil z Ruska, Slovensko som vnímal ako super krajinu, kde všetko funguje.
Keď teraz prichádzam z Nemecka na dovolenku na Slovensko, vidím, že infraštruktúra je rozbitá, nefunguje, úradníci sú drzí a leniví, ľudia dostávajú za svoju prácu haliere, každý sa tvári, že je so všetkým spokojný. Ľudia sa sťažujú maximálne pri pive, a to nepomôže, aby sa veci zmenili.
Všeobecne: mám rád Slovensko, je to moja rodná krajina, milujem slovenskú prírodu, ale niečo by sa na Slovensku muselo radikálne zmeniť k lepšiemu, aby som sa tam sám od seba vrátil.

Nemecko mi zmenilo pohľad na Slovensko v tom, že vidím, ako môže krajina fungovať, keď každý robí svoju robotu tak, ako má. Keď sa človek bežne nestretáva s korupciou a klientelizmom, keď človek nemusí mať dve roboty aby uživil rodinu. Keď za svoju prácu dostane normálne, dobre zaplatené, a nemusí celý život špekulovať, koho by „odžubal“.

K tomu náklady na život sú v Nemecku porovnateľné so Slovenskom. Preto sa mi stále núka otázka: kde sa tie peniaze na Slovensku strácajú?

ivka225
15. jún 2023

@evamarek77 tu mesitu mi ukazes?

mapa
15. jún 2023

@evamarek77 a v com konkretne ta tito odbornici a kvalitni ludia vo svojich oboroch sklamali? Podla akych ocakavani? Ci to Fiko nespecifikoval, tak tazko povedat?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mapa
15. jún 2023

@evamarek77 a ty?

retatka
15. jún 2023

@mamula20 Mamula je v Nemecku ?Tak už potom chápem ,len rodí deti /tuším 5-6 už ma / leží doma, na nete /neviem kedy sa deckám síce venuje a tomu úžasnému mužovi 😄/však v každom druhom príspevku sa chváli ,aj svojim mužom ako ju strašneeee miluje po x-rokoch a ona si veselo cicá nemecky systém ale bude velebiť Rusko 😄
Škoda energie a času pri tomto trollovi.Netreba reagovať .
@liljana

mondolina
15. jún 2023

@retatka
je v Nemecku a poberá slovenské prídavky, jej muž slovenský daňový bonus 🤣
z každého rožka to najlepšie😉

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mondolina
15. jún 2023

@evamarek77
čo jej mám závidieť? 5 detí? 😉 by som jej závidela keby bývala v Rusku🤣

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mondolina
15. jún 2023

@evamarek77
presne a ešte si zabudla dodať to IQ...to závidím najviac 😉

sasesoe
15. jún 2023

Pani Janku Zitnansku,
lebo mysli na tych najzranitelnejsich ...
kedze vstupila k Demokratom, tak ich.

retatka
15. jún 2023

@evamarek77 Ty aj čítaš ,čo táto pani denno -denne vypisuje na fóre ?Sťastný človek sa nepotrebuje chvastať na fórach .Takže treba ju brať s rezervou .A v politike tie jej pikošky čo tu hádže ,škoda reakcie .
Buďme radi ,že len deti rodí …😉