icon

Koho voliť za prezidenta?

26. mar 2024

Máte chuť diskutovať?Ja myslím,že to môže mnohým maminkäm pomocť,(keď niekto predloží názor,nejáké fakty a pod). v rozhodovaní.Totiž nie je čas sledovať to niekedy..

viestta
26. mar 2024

@martul kydat a poukazat na chyby su dve veci. A ano, poukazujem na chyby politikov ale nenavazam sa do diskutujucich (aspon sa snazim). A to je o kulture diskusie. A kulturu diskusie tvoria jej ucastnici, aj mozem len za seba, na tych ostatnych a na to ako diskutuju dosah nema. A ja si pamatam par diskusii kde to slo fakt slusne na par stranach aj ked sa tam stretli obidva tabory. Bolo to slusne kym nedosli fundamentalisti

gabrm
26. mar 2024

@tejana
Dobrý večer,to s tým daňovým bonusom je niekde oficiálne písané?

greta90
26. mar 2024

@katka2505 a pracoval pre Štb? Lebo neverila som osobne tým informáciám, ktoré nejako kolovali po internete, potom že to bolo aj vyvrátené, ale tak to, že sa angažoval aj vtedy, to by ma vôbec vzhľadom na celú jeho diplomaticko-politickú kariéru neprekvapilo.

greta90
26. mar 2024

@kat_ aj nejaké argumenty ako trčí? Lebo to, že sa niekto s niekým stretne a si podá ruku, to neznamená, že je najlepší kamarát. V tom prípade by to mohlo platiť aj na amerického Blinkena, ktorý sa s predstaviteľmi Ruska stretol minimálne dvakrát. Či je to tak, že oni môžu a my nie?

kat_
26. mar 2024

@greta90 ja ti neviem, ci to nie je zrejme... v zivej pamati mam ich krasne skandovanie "nikdy proti Rusku", sudruhovia Fico, Blaha, Blanar, no cela elita... Rusko je mudre, Rusko je krasne, Rusko je vyspele 😂 ved su smiesni ako im lezu do zadku

monikkatt
26. mar 2024

Urcite nebudem volit Korcoka 🤮 ten americky ritolizac zapreda aj vlastnu mater len aby sa strcil americanom hlbsie do riti. Pele nie je tiez ziadna vyhra, ale z tychto dvoch volim jeho.

greta90
26. mar 2024

@kat_ 1. to bol Blaha a jeho jediného považujem v rámci Smeru za skôr proruského, aj keď tam je to od neho nie autentické, ale skôr populistické. 2. To nie je aktuálne viac ako 2 roky.
Čo sa týka Fica, nikdy nepovedal niečo v tom zmysle, aké je Rusko múdre a vyspelé a agresiu nikdy neobhajoval.

katka2505
26. mar 2024

@viestta
Je mi veľmi ľúto, že pán Korcok sa musel tak obetovať a počas Ficovej vlády robiť DIPLOMATA a byť platený zo štátnych peňazí, kde isto nezarábal nimálnu mzdu. A nakoľko ty si jeho obhajovateľka a očividne ho máš riadne naštudovaného, tak by si ma prosím mohla poučiť, čo za tie celé roky spravil pre nás Slovákov? Okrem toho, že sa pchal do zadku Američanom?

katka2505
26. mar 2024

@greta90
Jasné, že bol STB-ak

gabika0825
26. mar 2024

@katka2505 👍🏼👍🏼👏🏼👏🏼

kat_
26. mar 2024

@gabika0825 nie nebol, Ustav pamati naroda tento hoax vyvratil... alebo mas lepsie zdroje ako UPN?

nikaeli
26. mar 2024

na MK ti nik neporadí
tu sa toleruje iba pán.K

kat_
26. mar 2024

@nikaeli tu sa toleruje kazdy, len zial volici Pellegriniho si svoju volbu nevedia rozumne obhajit... ale to si nevie obhajit ani Pelle, ved sa nechcel upratat na reprezentativnu funkciu a hen...
Fico ho neznasa za zradu, Danko si z neho robi srandu pre orientaciu, ale musia ho podporit, lebo on je ten oblubeny, pekny a usmievavy.. dostal cierneho petra v podobe kandidatury, aby mali moc, po ktorej tuzia...

dannieja
26. mar 2024

Veľmi silno odporúčam voliť Korčoka. Od vzniku samostatnej SR robil jediné - budoval dobré meno Slovenska v zahraničí kým Pellegrini po Ficovom boku kradol a rozoberal túto krajinu na súčiastky. Je to politický chameleón a neslobodný vydieraný a nešťastný človek, ktorý má obrovský talent rozhodnúť sa vždy nesprávne. Korčoka nemusíme milovať, ale je to rovný človek, ktorý si za svojimi názormi pevne stojí.

katka2505
26. mar 2024

@dannieja
A vieš mi povedať 3 veci, ktoré za toľko rokov spravil pre Slovensko? Lebo veľmi silno pochybujem,že 5 rokov dozadu si vedela, kto je Korcok.

nikaeli
26. mar 2024

@kat_ prepáč, ale už od čias kovidu tu chýba tolerancia opačného názoru. A nie je to tak iba na MK. Spoločnosť je rozdelená, mosty zničené. A ako som tu čítala cez víkend, poniektoré by sa kvôli tomu aj rozviedli 🤷‍♀️ to u mňa hovorí za všetko, len nie za toleranciu.

ktochytavzite
26. mar 2024

@katka2505 A co take Korcok urobil o com vies,okrem toho ze trcal v kazdej vlade.

katka2505
26. mar 2024

@ktochytavzite
Veď ja sa pýtam, čo také veľkolepé pre Slovensko urobil, keď tu každá druhá tvrdí, že on jediný za tie roky pre Slovensko niečo urobil

domiklik
26. mar 2024

@katka2505 co ma podla teba robiť človek, ktorý vyštuduje medzinárodné vzťahy a po skončení školy nastúpi do diplomacie? Ma pri každej zmene vlády zmeniť prácu? Ci ako si to predstavuješ?

dannieja
26. mar 2024

@katka2505 napríklad sa zaslúžil o to, že sme sa za Mečiara neprepadli vo vzťahoch so zahraničím do úplnej čiernej diery, na čom Mečiar intenzívne pracoval. Skús sa zamyslieť koľko ZLA za tie roky urobil Pellegrini a daj si to na misku váh. Netreba sa ani zamýšľať o rokoch, tu postačí posledný polrok - zníženie premlčacích lehôt za znásilnenie z zrušenie ÚŠP, ktorá efektívne bojovala s najhoršími zločinmi, zníženie trestov pre korupčníkov ako je on sám... pod toto všetko sa podpísal tak ako sa podpíše pod rozklad RTVS a ďalšie špinavosti, ktoré vláda prinesei po prezidentských voľbách.

moin2009
26. mar 2024

@monikkatt a to ti nevadi ze Pelle a spol su ritolezi Putinovi do riti? Ze ich politika nas vedie k tomu ze nas stopnu eu fondy v horsom pripade zmagoria ludi tak ze vystupime z EU a mozno aj NATO a potom len uvidime ako skvele sa maju v tom Rusku... a na dovolenku pri mori mozes zabudnut. Budeme chudaci ako Moldavsko alebo Bielorusko. Ale asi niekomu sa takato predstava zivota paci

lienka.7
26. mar 2024

@tejana len ta trosku poopravim, Fico DB na dieta neznizil, jeho postupne znižovanie bolo totižto schválené Matovicom

moin2009
26. mar 2024

@nikaeli ano pretoze pan Pelle je klamar a obracac kabatov. A nehovorim o jeho sluzeni donovi Ficovi

gabika0825
26. mar 2024

@kat_ to nebolo zrejme smerované mne, keďže som sa k ničomu takému nevyjadrovala

markusrasford
26. mar 2024

@katka2505 súdruh Fico trčal zo zadku Vyboha, Bastrnaka, Bodora a ďalších

markusrasford
26. mar 2024

@katka2505 co urobil Fico a jeho podrztaska za 12 rokov v zdravotníctve? v školstve? V súdnictve? Aha tam úradoval Jankovska a potom Kováčik 62:0. Hmm ako je možné že Kocner nadával GP do k...tov a nič. Pociatek: Slota oholil Fica o ....nespomínam si kolko núl hovoril. Gaspar a spol co robili v polícii?

viestta
26. mar 2024

@katka2505 a ja sa ta spytam co dobre spravil pan Pellegrini pre Slovensko? Je v statnom aparate tiez niekolko rokov, za nim by malo byt vidiet kopa roboty, pretoze bol aj v rozhodujucich vykonnych funkciach, minister skolstva, statny tajomnik ministerstva financii, podpredseda aj predseda vlady, predseda parlamentu dokonca 2x. (nie, nemusis odpovedat)
btw: 3. mája 2019 bol prijaty prezidentom US Trumpom

paradajkova
26. mar 2024

Pellegriniho rozhodne nevolim.

Odkedy zacal svoju politicku karieru, tak sa okolo neho deju divne veci. Najprv pod jeho nosom "niekto" v BB vymenil statny pozemok v uplnom centre mesta sukromnej osobe.

Potom sa dostal k informatizacii, kde sa minulo 1000 milionov eur. Este pred materskou som chodila na konferencie, kde sa hovorilo o tom, ako v Estonsku zvladli digitalizaciu za zhruba 300-400 milionov. Kde sa podelo potom na Slovensku tych 600-700 co islo za Smeru a aj za Pelleho na informatizaciu. A preco ako obcan musim ist stale na urady s papierikmi, ked daco potrebujem vybavit? O tom mala byt prave ta informatizacia. Nevravim, ze sa neurobilo nic, ale hodnota toho co sa dokazalo je realne mozno hodna desatiny toho co to stalo.

Potom zacal so svojimi vyjadreniami, ktore maju kratsiu platnost ako doba spotreby na cerstvom mlieku, ktore sluboval ze zlacnie a nezlacnelo. Najprv pozatvara celu krajinu, ked sme tu nemali ani 10 pripadov covidu, povie, ze je za povinne ockovanie rizikovych skupin a ze keby bolo po jeho, tak uz je davno polovica slovenska zaockovana. Potom sa zrazu tvari, ze on take nic nepovedal. Potom podporuje registrovane partnerstva, sam je gay a tvari sa na verejnosti, ze nieje, lebo ved to by mu ubralo politicke body a uz sa tvari, ze ani tie registrovane partnerstva by nepodpisal, aj ked za ne sam hlasoval.

Potom sam povedal, ze :
„Nie sa ísť odpratať niekde na reprezentatívnu funkciu. Mne zatiaľ moje vnútro, moje srdce a moje presvedčenie nedovoľuje ani len uvažovať o prezidentskej kandidatúre, pretože som presvedčený, že viac môžem ešte urobiť pre Slovensko ako výkonný politik.“
pricom uz v tom case sa registrovala domena pelle2024.sk, ktora aj dnes odkazuje na jeho oficialnu kampanovu stranku

Rozhodne nie Pelle, volim Korcoka ✌️

mima1608
26. mar 2024

@gabrm daňový bonus bol vo výške 140 eur prijatý na dva roky. Od budúceho roka ide automaticky dole na 100 eur - takto to prijala ešte Matovičova vláda.

bu1bu
26. mar 2024

Ahoj autorka, nakoľko sa nám tu rozmohol taky nesvar a Pelegrinni obviňuje Korcoka ze by nás zatiahol do vojny, dávam ti na prečítanie par článkov Ústavy, určite to to pomôže si uzrejmit kto tu klame :
Čl. 86 Ústavy:
Do pôsobnosti Národnej rady Slovenskej republiky patrí najmä:
k) uznášať sa o vypovedaní vojny, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a po skončení vojny o uzavretí mieru,
l)vysloviť súhlas na vyslanie ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky, ak nejde o prípad uvedený v čl. 119 písm. p).
Čl. 119
Vláda rozhoduje v zbore:
p)
o vyslaní ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky, ak ide o plnenie záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a to najdlhšie na čas 60 dní; toto rozhodnutie vláda bezodkladne oznámi Národnej rade Slovenskej republiky.

Čl. 102
(1)
Prezident
l)vypovedáva vojnu na základe rozhodnutia Národnej rady Slovenskej republiky, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a uzatvára mier,
m)
môže na návrh vlády Slovenskej republiky nariadiť mobilizáciu ozbrojených síl, vyhlásiť vojnový stav alebo vyhlásiť výnimočný stav a ich skončenie,

Takže ešte raz, podľa súčasného stavu môže o vyslaní vojakov rozhodnúť NRSR, alebo Vlada! Nie prezident, ten takú kompetenciu NEMÁ! Prezident koná len na návrh Vlády alebo z rozhodnutia NRSR. Akékoľvek tvrdenia ze nás akýkoľvek prezident dostane do vojny sú klamstvá!
Do vojny sa môžme dostať z rozhodnutia NRSR ( predseda Pellegrini) alebo na návrh Vlády ( predseda Fico)