icon

Kolegyňa nesplachuje wc, riad umýva raz za týždeň, podlahu zmýva raz do mesiaca

rybka48
15. júl 2022

Dnes sme mali v praci diskusiu ohľadom spotreby a vyúčtovania vody.A kolegyna povedala že ona nesplachuje WC po malej potrebe, býva sama takže nikto iný jej tam nechodí, že záchod splachne 2-3x za deň, riad umyva raz za týždeň alebo raz za dva tyzdne, umyvacku riadu nema takže ten riad umyje naraz ručne,podlahu zmyva raz za mesiac, sprchuje sa v praci dennodenne. Neviem ale pride mi to až prilis, že tak šetrí s vodou, aj ked je pravda že každý rok má na vode aj 250-300€ preplatok

svetlonos
15. júl 2022

@rybka48 Kamoska mala priatela. Nebyvali spolu. On splachoval raz denne, vecer. V zime v byte nekuril, naobliekal sa. S riadomvarenim to tiez ziadna vyhra, setril na strave. Ale na jar isiel sam na dovolenku za 2000€ 😁 Tak vidis, kto setri ma za tri.
Len moc nechapem, preco riesis kolegynu. Jej zivot, jej pravidla, teba tym neobtszuje. Ries seba, urobis kepsie. To nemyslim v zlom 🙂

sardinka32
15. júl 2022

Až na ten riad, nič nezvyčajné. Ak Vám v práci nesmrdí, neriešila by som to vôbec. Žije sama, šetrí...to je normálne a ešte len bude.

ildiko36
15. júl 2022

@zlostitko a mne oci vypadnú že sa na tom zastavuješ.
Nechcem nikoho zastavať ale kazdý by sa mal starať o svoje problemy..
Nie kazda zena ma bohateho muža ze ma blaho doma, to ze zena sa sprchuje kazdy den znaci o tom ze sa stara o seba len šetrí doma ako vie..Poznam x ludí ako zachranar čo som u nich bola doma ze sú čistotne ale maju len zachod na dvore co sa vobec nesplachuje, to ešte neznamená že su spinavý, neslusny ludia a zanedbavaju sa..autorke kolegina podla mňa šetrí kde sa da, zrejme má na to dvôvod

bosorka2302
16. júl 2022

Inak s tym zachodom som zazila aj u byvaleho, ma zhucali ze co splachujem po malej potrebe😃

positive
Odpoveď bola odstránená
zlostitko
16. júl 2022

@ildiko36 ja som nereagovala na to, co si napisala, ale ako si to napisala. Tvoj nazor ti neberiem 😉

nwnw
16. júl 2022

@rybka48 mozno preto zije sama. Ale mala som kolegynu co umyvala raz za tyzden riady doma. Rozumej 7hrncekov od kavy 😀.

jaskolka
16. júl 2022

Ono človek, ktorý žije sám, a prevažne väčšiu časť dňa je v práci, skutočne nemá veľkú spotrebu. Videla som to na sebe samej, keď som žila ešte ako slobodná bez priateľa. Z domu som šla o pol siedmej, cely deň v robote keď som si ešte občas vzala brigádu, tak som domov prišla okolo 17.00.
Obed som mala v robote, a ten jeden hrnček a tanier, nejaký malý kastról, nožík, vidličku, lyžičku skutočne som umyla za minútu s minimom vody.
Pranievtiez u samotnej osoby, no reálne 2x do týždňa, veď nedám do práčky troje ponožky a tri tričká, musela som dlhšie zbierat plus pracovné veci nám prala spoločná pracovna v robote. (z hygienických dôvodov sme nemali brat uniformy domov)takže aj to odpadlo

Sprchovacnie tiež často sa sprchovalo v práci, hlavne keď som robila na oddeleni, tam bežne sa tak sme sprchovali, každá mala svoju skrinkuu, kde sme mali aj hygienické potreby, uterák a podobne.
No a keď som šla na víkend domov, tak reálne som fakt na byte len prespavala, tiež som mala veľké preplatky, lebo skrátka som bez nejakej extra snahy prirodzene šetrila.

svetlonos
16. júl 2022

@rybka48 vies, keby radsej kazdy pisal nespravne i a y ale bol za zo mily,ludsky a tolerantny - to by bolo sveta zit 😉 A aj bez zbitocnych komentarov o narodnosti.

mandzula
16. júl 2022

@rybka48 A? Planujes sa k nej nastahovat? Lebo inak nevidim dovod riesit to.

martul
16. júl 2022

@rybka48 nemáš koho ohovárať navečer tak si založila diskusiu?! Smrdí v práci?! Čo ťa do toho ako žije, pokiaľ ťa to neobmedzuje tak nerieš. Ty si ozaj dobrá kolegyňa.

rachelkk
16. júl 2022

A čo je na Tom že šetrí ? Ochvilu nás to čaká všetkých .. a podľa mňa polovica žien šetrí niekde sniecim v domácnosti ...

nevenka
16. júl 2022

@dskjhfdlkdjhl vies co, nasi maju len studnu, roky a desatrocia sa tu sklonuje vystavba vodovodu a nic. Z roka na rok je menej vody v studni, tak veru nasi natahaju vodu z potoka, a tym splachuju zachod alebo sa chodi cez den na latrinu. Lebo si rozmyslis, ci tou vodou splachnes alebo ju pouzijes na varenie, ci umytie. Lebo ked Ti dojde, tak si nahrata. Aj zachytavaju dazdovu vodu, aj s tou splachuju a polievaju. Az tak sa smiat z toho netreba zase. Je pravda, ze v byte je to ine, ale z principu na tomto sa smiat naozaj netreba. To iba Slovaci su taki bohati, ze splachuju pitnou vodou a pride im to normalne, ale tej vody je na splachovanie fakt skoda. Na taketo ucely staci uzitkova.
Ja napriklad doma mam deti tak naucene, ze idu na malu vsetci pekne po sebe, hlavne vecer a spachne po sebe posledny. Ked prideme odniekial vsetci a kto potrebuje na wc, ide, spytam sa, ci ide este niekto po mne, ked ano, tak potom splachne posledny a toto mi nepride ako tak strasne nechutne. Mne je tej vody fakt luto, tolko litrov kvoli jednehu cvrku, hlavne u deti, aj ked mas nastavene to splachovanie.
Ked sme mimo domu, splachujeme po sebe, jasne, kto si ako doma robi, to ma nezaujima.
Ja mam bohate skusenosti s nedostatkom vody v zivote, zazila som si svoje,...preto setrit vodou viem, ale kedze konecne byvam v byte, tak si doslova uzivam, ze si mozem napustit vanu, dat dlhsiu sprchu atd...

ysseba
16. júl 2022

@rybka48 Akože je to nechutné, že nesplachuje. Ale inak mimo tému - je hrozné, že sa u nás splachuje pitnou vodou ☹ A to, že sa sprchuje v práci? Mám kamoša vyšší level - on ráno nejde na wc (veľkú potrebu), ale ide až v robote. Že on nebude doma míňať vodu a papier keď môže v práci. A že najmä nebude strácať čas - on býva na wc aj pol hodinu a to nepreháňam, veľakrát som o zažila na chate/dovolenke. Že nebude doma, keď v práci mu za to ešte aj platia. Hovado 😀

dskjhfdlkdjhl
16. júl 2022

@nevenka zmyslom mojho prispevku bolo nieco uplne ine ako vysmech zo setrenia vodou-tu dazdovu som myslela v dobrom, lebo ak necha napr. pol dna nesplachnute, alebo tyzden neumyty riad, tak tam asi bude smrad, takze by mohla radsej tu dazdovu na splachnutie pouzit.

lenkadenisa
16. júl 2022

Mať kolegyňu ako si ty, je za trest 🤦🏼‍♀️
@rybka48

marygk
16. júl 2022

@rybka48 mám strýka, žije sám, stravuje sa v práci, obedy si objednáva 2 jeden si berie domov na večeru, alebo si robí na večeru lečo, prazenicu , spekacky.... teda jeho riad je minimálny. Sprchuje aj sa holí v práci - lebo hádam nepôjde domov v čistom oblečení upoteny. Pracovné oblečenie mu perú v práci. Než nazbiera plnú práčku perie raz za týždeň. Keď si vari cez víkend sám, väčšinou varí jedlá z jedného hrnca, alebo je u nás. Takže zase toho riadu nemá veľa. On sa ešte čuduje zo žien ktoré sa cely deň v práci sťažujú ako im je teplo, aké su spotené a potom po práci sa prezlecu do čistého a oblečú to na to upotené telo. A ze budú fajčiť pri aute, ale umyť sa nejdu. Pre nho nepredstaviteľné. Nedá sa porovnávať domácnosť rodiny a domácnosť jednotlivca. Vyslovene bordel doma nemá, občas ma viac prachu na nábytku, to rieši ked ma náladu a čas. Od jari do jesene je vo voľnom čase v záhrade a má záhradnú sprchu ked ide zo záhrady umýva sa vonku aby si neporiadok nenosil dnu a vodu mu zohreje slnko. Určite neni humusak akurát nepreziva každú smietku prachu a každú šálku od kávy, ako medzinárodný škandál.

ika11123
16. júl 2022

@rybka48 v pohode keď žije sama nevidím v tom žiaden problém nemá toľko riadu ani moc podlaha sa nezaspini podľa mňa nieje žiadne prasa 🐷

zmrzlinka2021
16. júl 2022

@rybka48
jej domacnost, jej pravidla

mooonika1975
16. júl 2022

@rybka48 tak teraz neviem, zavidiš ten preplatok, alebo sa zaoberaš vecami, ktoré nie sú tvoja vec ? hmmmm.... Nech si umyva riad aj vo vode zo záchoda, jej život, jej vec

mooonika1975
16. júl 2022

@zlostitko to asi iná "národnosť", ktorá národný jazyk moc nemusi ani ho nepovažuje za dôležitý, len podľa mena dedukujem😂

hopsadobrandejsa
16. júl 2022

Ked si nastavim platby za vodu na 40 eur mesacne tak aj mne dojde preplatok 300 eur.

Setrit vodou je podla mna ekologicke, ja v tomto nevidim ziaden problem ale vsetko v ramci normy.

Voda vo vseobecnosti patri medzi tie lacnejsie poplatky mimo plynu a elektriny cize to nesplachovanie je doslova halierova zalezitost. Nesplachovat a nechat to v mise smrdiet hoci je to len mala potreba je podla mna hnus. Sorry, ale moc je proste citit. Otvoris dvere a z fleku dostanes preplesk od smradu.

Skor si treba vybudovat zdrave navyky ako vodou neplytvat ako napr zatvarat kohutik ked si prave cistis zuby a pod. Ja osobne preferujem sprchu pred vanou ale tiez vypinam vodu ked si davam sprchovy gel....to je jasne.

Netreba ponechavat smrad v zachode, treba kupit zachod s dvojitym splachovanim a bude po probleme.

Ak mam nechat zachod nesplachnuty aby som "usetril" tak to uz naozaj radsej zoberiem vodu zo suda a splachnem. Troska kultury do toho umierania.

janka1011
16. júl 2022

@rybka48 fakt nič extra na tom nevidím, v podstate asi kebyže som sama, mám to podobne. Býva sama, takže má minimum riadu. My sme 4 a niekedy umyjem len obdeň, záleží čo sa varí a koľko času zo dňa sme doma. Nemá jej kto narobiť neporiadok ani zapatlať podlahy, pokiaľ vysáva, to zmývanie neni tak potrebné, deti sa jej neplazia po zemi. Pokiaľ ti v práci nesmrdí, čo isto nie, keďže píšeš, že sa denne sprchuje, nechápem, čo vlastne riešiš.

ivanaks
16. júl 2022

Počas VŠ štúdia som asi mesiac bývalá v podnájme u jednej staršej pani. Riad umývala v lavóre položenom v umývadle. Vodu potom preliala do vedra a tým splachovala WC. Sprchovala sa raz týždenne - v sobotu. Asi zo mňa na trpela, lebo som pravidelne zabúdala spláchnuť mastnou vodou z vedra (spláchla som klasicky) a sprchovala som sa každý deň. Nerobila som jej to naschvál, proste som tak bola zvyknutá z domova. Každý sme nejaký aj tá Vaša kolegyňa...

luciakovacova0603
16. júl 2022

@rybka48 ja som mala presne rovnaku,este aj v sprchovom kute mala vedro,ked sa sprchovala,tak sla voda do vedra a tym splachovala potom.v zime nekurila,chodila v 2 mikinach.a cez leto si to vykompenzovala pri mori🤦‍♀️

tncka
16. júl 2022

@rybka48 1.prasa a po 2.este to aj povie na plne usta?!

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
tncka
16. júl 2022

@lalenka33 uz ju vidim ako si objedna donasku na obed ked nesplachuje zachod aby usetrila🤷

pallacinka29
16. júl 2022

@rybka48 a co je Teba do toho…?? chystas sa k nej nastahovat…?

ivanaks
16. júl 2022

Počas VŠ štúdia som asi mesiac bývala v podnájme u jednej staršej pani. Riad umývala v lavóre položenom v umývadle. Vodu potom preliala do vedra a tým splachovala WC. Sprchovala sa raz týždenne - v sobotu. Asi zo mňa na trpela, lebo som pravidelne zabúdala spláchnuť mastnou vodou z vedra (spláchla som klasicky) a sprchovala som sa každý deň. Nerobila som jej to naschvál, proste som tak bola zvyknutá z domova. Každý sme nejaký aj tá Vaša kolegyňa...