Koľko minúť na vianočné darčeky počas krízy?
Aj vy máte tento rok na darčeky menej peňazí, alebo som len ja sama? Bože, je to tou krízou? 😢
ja som sa toho obavala a preto som darčeky postupne po maličkostiach kupovala už od augusta a teraz v decembri som na darčeky vobec nemusela mysliet a peniažky sme minuli na jedlo na štedru večeru
prečo stále vnímame Vianoce cez darčeky - veľké množstvo darčekov 😕 😒 ....vôbec by nebolo na škodu veci,keby bolo zaužívané,že každý dostane jeden darček ...Vianoce pre mňa znamenajú veľa,mám ich rada najmä preto,že sme všetci spolu 😵
ono je to tak,ze ked clovek zacne s tym,ze kazdemu kupime 10darcekov,tak potom ,ako sa povie,nemozes podliezt "latku".lenze stale vymyslat a kupovat.ved ked dieta hned na zaciatku zasype kopcom darcekov,tak wsi nebude nic vazit.ved budu aj narodeniny aj meniny ma dieta.
@bodka13
@nicky655
u nás si zvykneme kupovať malé darčeky, tak do desať eur na každého. Mama, oco, sestra a dvaja bratia. No v mm rodine si dávajú také dary, že nechápem. Napr. matke kúpili mm dvaja bratia umývačku riadu. Na narodeniny dostala 150 eurové hodinky. Môj mm bol zvyknutý držať s nimi krok, aj keď na to nemal, radšej šiel do mínusu. No to nie je môj štýl. Okrem toho teraz čakáme bábo, tak som kúpila tiež len také darčeky skromné. No mm s tým nie je spokojný. Ospravedlňuje to aspoň tým, že TERAZ na to nemáme, kvôli bábu. A to sa s ním naťahujem už dva mesiace. Sa bojím, čo bude o rok, ak už na to POTOM budeme mať. Alebo nebudeme, aleb BUDEME MUSIEŤ. Pritom presne pre nich sú vianoce iba o darčekoch. Napr. kostol ani nevidia...
@lalia2 fuha,tak to je riadne na figu.take mega darceky.to o com je.akoze kto kupi vacsi a drahsi?esteze moj mm nie je taky!!tento rok sme sa rozhodli,zr fakt len nejake drobnosti.
inak,to co spominas,mm ma takeho kamosa,ze sestre notebook na vianoce,rodicom spalnovu zostavu... a potom lamentujui ze nemaju peniaze!!no bodaj mali pri takom hospodareni
@nicky655 no presne. MM brat sa v lete ženil a tiež vyplakávali, že musia šetriť na svadbu. Ako keby ostatní nemuseli. Tak im mm a druhý švagor dali po stovke.Veď to nie je sto alebo tisíc korún. Skoro ma porazilo. A svadba s 13 ľuďmi. Obed v reštike a zábava doma. A ako dar chceli tv za 600 eur. Tak si to zrátaj. Mi ostáva rozum stáť. A potom prídu na vianoce s takými darmi. Minulý rok svokre kúpili digestor. Pol roka sa s tým mm babral, kým ho tam vtrepal, lebo nesedeli rozmery. No oni sú taký, stovka hore dole, teraz ja tebe, potom ty mne. Ja som úplne iná, nech si každý hospodári so svojimi peniazmi a naučí sa vychádzať. Nie oni nám chceli teraz kúpiť prebaľovací pult. Pre mňa je to zbytočnosť, úplne vyhodené nie najmenšie peniaze a iba by mi zavadzal. No a zas ja aby som im kúpila tiež niečo v takej vysokej cene, nie? To stojí aj sto eur. Keby som mala každému takto kupovať, plus meniny a narodeniny, tak celý rok robím iba na to. No ale mm je to trápne, aby dal menej. No ale že oni celý rok nepohnú pre svokru prstom, to je v poriadku. Všetko má na starosti mm. Tak keď sa nemusí rátať rovnako pomoc, nemusia sa ani dary. No len kvôli mm mi to je ľúto a už teraz sa obávam budúcich vianoc. No keď sa malé narodí, hádam pochopí, že teraz sme tu preňho, aby ono malo všetko, nie svokra... Joj, na figu to je ☹((

Neboj, nie si sama, my sme na tom podobne, vždy sme si mohli dovoliť mať bohaté Vianoce, tento rok napriek tomu, že obaja máme prácu , budú Vianoce "chudobnejšie". Neskutočne išlo všetko hore, mám hlavu v smútku ☹