icon

Koľko môže stáť výmena čelného skla?

20. máj 2024

Vymieňali ste niekto v poslednej dobe čelné sklo? Koľko vás to vyšlo? Niekde čítam že 200, inde 900€, tak vôbec koľko si mám pripraviť, momentálne nemám čas ísť do predajne, ďakujem..

babina_33
18. feb 2025

@simonkaa27 Aha. Cize ty si nebola v servise?

dajna8
20. feb 2025

@babina_33 No nie vzdy je nutne ist s poskodenim skla do auta. Zalezi kde to poskodenie je, ci to vedia vlastne opravit. Preto, ak to riesis takto telefonicky, tak isto budu od teba pytat aj zdokumentovanie a zaslanie fotiek, aby to vedeli posudit.

simonkaa27
21. feb 2025

@babina_33 nie nie 🙂 ked bola aj takato moznost, ze pridu oni, tak naco by som chodila ja niekam 😈

1natasa1
24. feb 2025

@eva_eva No a spoliehať sa na to, že si to policajt nevšimne, tak to asi tiež nie je práve ideálna stratégia.

babina_33
28. feb 2025

@simonkaa27 Ved jasne, to treba vyuzit. Da sa tym asi usetrit dost casu, ked sa nemusis ty niekam teperit a este vyckavat, kym ta zoberu do poradia. Ak to vobec teda takto funguje. A to kde ti opravili? Akoze normalne na ulici niekde?

eva_eva
4. mar 2025

@1natasa1 A potom budem vyplakávať, keď tá stratégia náhodou nevyjde, nie? No prečo? 😀 Veď tak či tak ma tá oprava neminie.

dajna8
5. mar 2025

@eva_eva Ked ta zastavia alebo az potom? 😀

babina_33
7. mar 2025

Baby a vy ostatne neviete, ako to je, ked vam to pridu opravit inam mimo servis? To sa ale asi neda s kazdym servisom takto dohodnut, ze?

ingush616
7. mar 2025

Zalezi to natom aké auto máš a sklo aké vybavenia ma, napr dažďový senzor, čítačka značiek vyhrievané sklo a pod….

babina_33
7. mar 2025

@ingush616 Cize jedine to obvolat a pozistovat.

ingush616
7. mar 2025

@babina_33 určite.
Preto na drahšie auto sa oplatí mať casco alebo pripoistenia skla k PZP.
Naša výmena skla (dažďový senzor, čítačka značiek) v servise stojí okolo 600-700 eur. Mame fullcasco, spoluúčasť sme platili okolo 150 eur…
Zalezi to hlavne na veku a druhu auta a vybavenia.
Samozrejme na nejakom staršom aute kde celá výmena stojí okolo 150 eur možno sa neoplatí to mať ani poistené keďže vo väčšine poistných zmlúv je min. Spoluúčasť 150 eur…

simonkaa27
17. mar 2025

@babina_33 v podstate ano. niekde na odstavnom parkovisku, alebo aj pred domom sa da. jasne, ze niekde pri hlavnej ceste, kde sa premavaju auta a stale sa prasi, tak to asi nie. tiez nemozu riskovat, ze sa tam dostanu nejake spinky, ked sa to bude robit.

eva_eva
18. mar 2025

@dajna8 Už počas toho 😀

simonkaa27
19. mar 2025

@eva_eva ziadne take, uz viem ako na to, uz viem, co treba. ale verim, ze to nebudem aj tak musiet tak skoro absolvovat 😀 ale teda odporucam, co som pisala vyssie, ja som spokojna s vysledkom 🙂

dajna8
24. mar 2025

@eva_eva Aj to je riesenie 😂 Ale tak ako baby pisali aj to som to spominala, tak to nie je ziadna veda, to ozaj zvladne kazdy toto vybavit.

1natasa1
26. mar 2025

@dajna8 Aj k tomu potrebuješ nejakú dokumentáciu, že papiere od auta, od poistky alebo niečo? Či to je normálne ako keď si ideš dať spraviť, ja neviem, brzdy alebo čo?

babina_33
31. mar 2025

@ingush616 Tak ale ta spoluucast sa asi tiez nejak vyratava podla hodnoty toho poistenia a vyska poistenia je podla typu auta, nie? Ze to proste vsetko na vsetko nadvazuje a vsetko so vsetkym suvisi...

babina_33
31. mar 2025

@simonkaa27 Ale vsak to je uplne super si myslim. Lebo jednak nie kazdy ma cas na to, aby chodil do servisu a tam vyckaval a druhy priklad, trebars nie kazdy byva v meste, kde je 100 servisov a merat cestu s poskodenym sklom a rovno riskovat, ze ho stopnu volakde.... No lepsie hentak to vyriesit.

eva_eva
1. apr 2025

@dajna8 Tak pokiaľ stačí len zavolať a viacej sa netreba starať a nič iné vybavovať, tak áno. Ale niektorým robí problém aj ten telefonát 😀

dajna8
2. apr 2025

@1natasa1 Akoze co myslis? Tak potrebujes im dat udaje o aute, cize technicak potrebujes. Poistnu zmluvu, ak ta vymena bude kryta z poistky. A fotodokumentaciu toho poskodenia. Ine asi nic. Ale to ti vsetko ved povedia, co od teba budu potrebovat. Podla mna je to normalne 😀

dajna8
2. apr 2025

@eva_eva To aj mne niekedy 😀 Nemam rada vybavovat veci po telefone, to kolkokrat pride k nejakej nezhode a nepochopeniu. Bud to osobne, nech sa vsetky nejasnosti hned vyjasnia alebo radsej mailom, lebo tam je to zase zarchivovane 😀

ingush616
2. apr 2025

@babina_33 suma spoluúčasti sa vyrátava z celkovej sumy škody. Je to v každej poistnej zmluve. Väčšinou je to min. 150 eur alebo …% so sumy škody.
Čiže keď máš drahšie auto, kde vymena čelného skla ti stojí okolo 600-700 eur… platiť len spoluúčasť 150 eur je stále lepšie ako platiť tu celú sumu…
Niektoré autorizované servisy keď k nim chodíš pravidelne sú ochotný odpustiť spoluúčasť… (keď sa to opravuje v autorizovanom servise (zazmluvnený s poisťovňou) a jedna sa o poisťovne allianz alebo Kooperatíva). Smaozrejme toto platí ku škodovej udalosti auta, nielen pri výmene čelného skla.

kulumulu123
2. apr 2025

Ak máš havarijnuvtak by to mala riešiť poistka a nie ty

dajna8
9. apr 2025

@kulumulu123 Ano, malo by to tak byt. Ale nie kazda zmluva tak asi musi byt postavena, to uz neviem.

eva_eva
22. apr 2025

@dajna8 Hej presne 😀 Ale tu je asi lepšie proste volať. To máš najrýchlejšie. A chceš to vyriešiť čo najrýchlejšie. Predpokladám 😀

1natasa1
23. apr 2025
@dajna8

@1natasa1 Akoze co myslis? Tak potrebujes im dat udaje o aute, cize technicak potrebujes. Poistnu zmluvu, ak ta vymena bude kryta z poistky. A fotodokumentaciu toho poskodenia. Ine asi nic. Ale to ti vsetko ved povedia, co od teba budu potrebovat. Podla mna je to normalne 😀

@dajna8 Načo im je tá fotodokumentácia? Však to uvidia, keď tam prídeš s autom, nie? Veď keď máš normálne nejakú poruchu na aute, tak to tiež nemusíš nijak fotiť alebo čo ja viem čo s tým robiť.

simonkaa27
24. apr 2025
@babina_33

@simonkaa27 Ale vsak to je uplne super si myslim. Lebo jednak nie kazdy ma cas na to, aby chodil do servisu a tam vyckaval a druhy priklad, trebars nie kazdy byva v meste, kde je 100 servisov a merat cestu s poskodenym sklom a rovno riskovat, ze ho stopnu volakde.... No lepsie hentak to vyriesit.

@babina_33 ano ved ja to iste hovorim. viacej takychto sluzieb, ktore ulahcuju zivot a neoberaju ta zbytocne o cas 🙂

1natasa1
2. máj 2025
@dajna8

@dajna8 Tak asi hej, ale som to myslela v tom zmysle, že či nestačí, keď to uvidia vtedy, keď sa príde s autom do servisu.

dajna8
5. máj 2025
@1natasa1

@dajna8 Načo im je tá fotodokumentácia? Však to uvidia, keď tam prídeš s autom, nie? Veď keď máš normálne nejakú poruchu na aute, tak to tiež nemusíš nijak fotiť alebo čo ja viem čo s tým robiť.

@1natasa1 Pretoze podla toho vedia posudit, ci sa to sklo bude dat opravit, alebo sa bude musiet vymenit. A to trva rozdielny cas. A oprava sa da spravit aj tak, ze pridu oni za tebou, vymena nie. Takze zbytocne to nie je.

babina_33
6. máj 2025
@ingush616

@babina_33 suma spoluúčasti sa vyrátava z celkovej sumy škody. Je to v každej poistnej zmluve. Väčšinou je to min. 150 eur alebo …% so sumy škody.
Čiže keď máš drahšie auto, kde vymena čelného skla ti stojí okolo 600-700 eur… platiť len spoluúčasť 150 eur je stále lepšie ako platiť tu celú sumu…
Niektoré autorizované servisy keď k nim chodíš pravidelne sú ochotný odpustiť spoluúčasť… (keď sa to opravuje v autorizovanom servise (zazmluvnený s poisťovňou) a jedna sa o poisťovne allianz alebo Kooperatíva). Smaozrejme toto platí ku škodovej udalosti auta, nielen pri výmene čelného skla.

@ingush616 Ved to je jasne, ked je celkova hodnota nejakeho auta pomaly taka ako u inych aut stoji len to nove celne sklo, tak asi nemozu byt ceny stanovene jednotne.