Koľko môže stáť výmena čelného skla?
Vymieňali ste niekto v poslednej dobe čelné sklo? Koľko vás to vyšlo? Niekde čítam že 200, inde 900€, tak vôbec koľko si mám pripraviť, momentálne nemám čas ísť do predajne, ďakujem..
@babina_33 nie nie 🙂 ked bola aj takato moznost, ze pridu oni, tak naco by som chodila ja niekam 😈
@simonkaa27 Ved jasne, to treba vyuzit. Da sa tym asi usetrit dost casu, ked sa nemusis ty niekam teperit a este vyckavat, kym ta zoberu do poradia. Ak to vobec teda takto funguje. A to kde ti opravili? Akoze normalne na ulici niekde?
Baby a vy ostatne neviete, ako to je, ked vam to pridu opravit inam mimo servis? To sa ale asi neda s kazdym servisom takto dohodnut, ze?
Zalezi to natom aké auto máš a sklo aké vybavenia ma, napr dažďový senzor, čítačka značiek vyhrievané sklo a pod….
@babina_33 určite.
Preto na drahšie auto sa oplatí mať casco alebo pripoistenia skla k PZP.
Naša výmena skla (dažďový senzor, čítačka značiek) v servise stojí okolo 600-700 eur. Mame fullcasco, spoluúčasť sme platili okolo 150 eur…
Zalezi to hlavne na veku a druhu auta a vybavenia.
Samozrejme na nejakom staršom aute kde celá výmena stojí okolo 150 eur možno sa neoplatí to mať ani poistené keďže vo väčšine poistných zmlúv je min. Spoluúčasť 150 eur…
@babina_33 v podstate ano. niekde na odstavnom parkovisku, alebo aj pred domom sa da. jasne, ze niekde pri hlavnej ceste, kde sa premavaju auta a stale sa prasi, tak to asi nie. tiez nemozu riskovat, ze sa tam dostanu nejake spinky, ked sa to bude robit.
@eva_eva ziadne take, uz viem ako na to, uz viem, co treba. ale verim, ze to nebudem aj tak musiet tak skoro absolvovat 😀 ale teda odporucam, co som pisala vyssie, ja som spokojna s vysledkom 🙂
@simonkaa27 Ale vsak to je uplne super si myslim. Lebo jednak nie kazdy ma cas na to, aby chodil do servisu a tam vyckaval a druhy priklad, trebars nie kazdy byva v meste, kde je 100 servisov a merat cestu s poskodenym sklom a rovno riskovat, ze ho stopnu volakde.... No lepsie hentak to vyriesit.
@babina_33 suma spoluúčasti sa vyrátava z celkovej sumy škody. Je to v každej poistnej zmluve. Väčšinou je to min. 150 eur alebo …% so sumy škody.
Čiže keď máš drahšie auto, kde vymena čelného skla ti stojí okolo 600-700 eur… platiť len spoluúčasť 150 eur je stále lepšie ako platiť tu celú sumu…
Niektoré autorizované servisy keď k nim chodíš pravidelne sú ochotný odpustiť spoluúčasť… (keď sa to opravuje v autorizovanom servise (zazmluvnený s poisťovňou) a jedna sa o poisťovne allianz alebo Kooperatíva). Smaozrejme toto platí ku škodovej udalosti auta, nielen pri výmene čelného skla.
Ak máš havarijnuvtak by to mala riešiť poistka a nie ty
@kulumulu123 Ano, malo by to tak byt. Ale nie kazda zmluva tak asi musi byt postavena, to uz neviem.
@1natasa1 Akoze co myslis? Tak potrebujes im dat udaje o aute, cize technicak potrebujes. Poistnu zmluvu, ak ta vymena bude kryta z poistky. A fotodokumentaciu toho poskodenia. Ine asi nic. Ale to ti vsetko ved povedia, co od teba budu potrebovat. Podla mna je to normalne 😀
@dajna8 Načo im je tá fotodokumentácia? Však to uvidia, keď tam prídeš s autom, nie? Veď keď máš normálne nejakú poruchu na aute, tak to tiež nemusíš nijak fotiť alebo čo ja viem čo s tým robiť.
@simonkaa27 Ale vsak to je uplne super si myslim. Lebo jednak nie kazdy ma cas na to, aby chodil do servisu a tam vyckaval a druhy priklad, trebars nie kazdy byva v meste, kde je 100 servisov a merat cestu s poskodenym sklom a rovno riskovat, ze ho stopnu volakde.... No lepsie hentak to vyriesit.
@babina_33 ano ved ja to iste hovorim. viacej takychto sluzieb, ktore ulahcuju zivot a neoberaju ta zbytocne o cas 🙂
@1natasa1 Akoze co myslis? Tak potrebujes im dat udaje o aute, cize technicak potrebujes. Poistnu zmluvu, ak ta vymena bude kryta z poistky. A fotodokumentaciu toho poskodenia. Ine asi nic. Ale to ti vsetko ved povedia, co od teba budu potrebovat. Podla mna je to normalne 😀
@dajna8 Tak asi hej, ale som to myslela v tom zmysle, že či nestačí, keď to uvidia vtedy, keď sa príde s autom do servisu.
@dajna8 Načo im je tá fotodokumentácia? Však to uvidia, keď tam prídeš s autom, nie? Veď keď máš normálne nejakú poruchu na aute, tak to tiež nemusíš nijak fotiť alebo čo ja viem čo s tým robiť.
@1natasa1 Pretoze podla toho vedia posudit, ci sa to sklo bude dat opravit, alebo sa bude musiet vymenit. A to trva rozdielny cas. A oprava sa da spravit aj tak, ze pridu oni za tebou, vymena nie. Takze zbytocne to nie je.
@babina_33 suma spoluúčasti sa vyrátava z celkovej sumy škody. Je to v každej poistnej zmluve. Väčšinou je to min. 150 eur alebo …% so sumy škody.
Čiže keď máš drahšie auto, kde vymena čelného skla ti stojí okolo 600-700 eur… platiť len spoluúčasť 150 eur je stále lepšie ako platiť tu celú sumu…
Niektoré autorizované servisy keď k nim chodíš pravidelne sú ochotný odpustiť spoluúčasť… (keď sa to opravuje v autorizovanom servise (zazmluvnený s poisťovňou) a jedna sa o poisťovne allianz alebo Kooperatíva). Smaozrejme toto platí ku škodovej udalosti auta, nielen pri výmene čelného skla.
@ingush616 Ved to je jasne, ked je celkova hodnota nejakeho auta pomaly taka ako u inych aut stoji len to nove celne sklo, tak asi nemozu byt ceny stanovene jednotne.

@simonkaa27 Aha. Cize ty si nebola v servise?