Koľko peňazí prestávkovali Slováci v roku 2023?
Ľudia na Slovensku prestávkovali v roku 2023:
21,3 miliardy EUR, v starej mene 640 miliárd korún.
stav dusevneho zdravia na Slovensku....Slovensko ides...Ale pridavky zobre kazdy
@lenkakravcova aha. Takže je fyzické násilie je povolené, ale tak aby o ňom neboli dôkazy. Výborne vymyslené. Ešte napíš, či môže aj žena muža "vyplieskať".... respektíve, to je skôr otázka, či by sa nejaká odvážila, keď vie, že on ju môže..... a pod celé telo zahaľujúcom oblečení nevidno...
@lenkakravcova sama neveríš tomu čo píšeš. Tvoj ružový pohľad je taký ehm.. moslimovia nepijú, nefajčia,neberu a ani nepredávajú drogy, nemajú milenky no aká krasa. A teraz realita moslimovia predávajú drogy kade tade beru ich, fajčia ako Turci pijú ako Rusi a bokovky majú kade tade. Je síce fajn že ty žiješ podľa knihy a možno tvoja bublina známych,ale keď pôjdeš do sveta a budeš žiť medzi nimi tak sa ti otvoria oci( jedine žeby nie) nemusíš ísť ani ďaleko stačí take Švajčiarsko, Nemecko,Rakúsko
@misiak7777 * potajomky ukradnúť OP? *
Herné účty cez internet sa zakladajú na ukradnuté fotky občianskych, napríklad dajú inzerát že ponúkajú prácu, a vylákajú fotku občianskeho lebo idú pripraviť pracovnú zmluvu tak rýchlo poslať foto dokladov lebo ekonómka odchádza na dovolenku
@jakubrianka * Vieš koľko mladých chlapcov v tom lieta? *
Nedávno tu písal nahnevaný stredoškolák žijúci na internáte že prestávkoval všetky peniaze a nemá si za čo kúpiť jesť
banke zaplatil za 2 dni vyše 80€ poplatky za dobíjanie herného účtu kartou a tváril sa že mu banka bezdôvodne kradne peniaze
@hiro * História sa opakuje a ako jedny náboženstvá upadli do zabudnutia tak upadnú aj dnešné. *
Ono to speje k tomu tým že podnecujú k vojnám a zabíjaniu sa odpíšu. Ten následný pád však bude rýchly a nečakaný.
@hiro islam nevylučuje iné civilizácie mimo zemskej. Práve naopak. Spomína ich.
Ako myslíš. Ja si to nemyslím. Islam obsahuje viac menej všetko čo človek potrebuje a zároveň popisuje s konečnou autoritou to, čo iné náboženstvá nie.
@reddflowerlife ja poznam človeka z blízkej rodiny, čo sa tým 25 rokov živil. Ale vraj už je to veľmi tazke, lebo kurzari už vedia robiť kurzy a stávkove blokuju úcty, ak sú výherné, ze už mu nepomohlo zakladať nove a nove úcty na znamych. Vedia už detekovať pocitac podľa wifi signálov, v okoli počítača (kupoval si nove mobily, s novými kartami, musel chodit podavat mimo domu, lebo vzdy, ked omylom zapol mobil doma, lokalizovali ho a zablokovali)
@lenkasarka ešte raz - písala som o PRAKTIZujucich. Nie nepraktizujucich. Praktizujuci = ten, ktorý dodržiava zákony Koránu.
Nestávkujem, ani muž. Prídavky na deti štát dáva, tak beriem. Ospravedlňujem sa všetkým, ktorým to vadí, že takto nechutne vyciciavam náš úbohý štát.
@lenkakravcova ešte 5x jedna vec je tvoja kniha druha život. Ty praktizujúca
@tiezjedna skúsim pohľadať neskôr, môj mobil mi blokuje pdf, neviem prečo. Skús napísať v skratke ako je to ošetrené, prosím. Majú firmy podnikajúce v hazarde povinnosť určité % z tržieb/zisku odviesť do mestskej kasy? Ak áno, tak to by vysvetľovalo prečo "oficiálne" je taký nízky rozdiel medzi tým koľko peňazí sa do stávkovania vložilo a koľko sa vyhralo. Lebo podľa článku z 1000€ by som mala dostať 938€ naspäť, čo je dosť. Tých 62€ by mi popravde za "zábavu" stálo. Ale neverím, že je také vysoké percento "vyhernosti" alebo ako to nazvať.
@zltalienka ja píšem o treste pre deti a ty o ženách. 😀
@zltalienka * Majú firmy podnikajúce v hazarde povinnosť určité % z tržieb/zisku odviesť do mestskej kasy? *
Viac poplatkov odvádzajú do štátneho rozpočtu a maličkú časť do rozpočtu obce kde to prevádzkujú.
Tu je rozpis poplatkov, zákon o hazardných hrách 30/2019 § 71 Výška odvodu
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
@zltalienka
"V roku 2017 do štátneho rozpočtu z hazardu prišlo až 200 miliónov eur." (Zo štátnej lotérie ako zisk po zaplatení nákladov na prevádzku, výhry a výplaty zamestnancov).
Môžeš za ten rok skúsiť dohľadať tie iné informácie čo potrebuješ pre výpočet toho koľko % sa vrátilo vo výhrach. (Teda náklady na platy, prevádzku a celkové tržby)
@lenkakravcova Písala si všeobecne. Že máte viac predpisov, ohľadom fyzických úderov do druhého človeka....To, že keď malé dieťa dostane po zadku ako "výchovnú" sa u vás nepovažuje za niečo "zlé" som brala len ako vsuvku, príklad.
@maranco ďakujem. Pozrela som si. Odvod do štátnej kasy je z "hernej istiny", teda z hodnoty tiketu, predpokladám. Keďže sú tam % od 3 do 20%, čo v priemere vyjde viac ako 6,2%....čo je rozdiel medzi výškou herných istín a výhrami. Stále mi to "číselne" nesedí. Určite tí, čo prevádzkujú hazard, nezarábajú len na poplatky štátu. Rozdiel medzi výhrami a istinami by mal byť vyšší.... oveľa vyšší...
@maranco nemyslím si že to je bežná prax, nemusíme asi hovoriť že je to nezákonné 🙂 potom stačí sa dať pre istotu do registra vylúčených osôb 🙂
@misiak7777 Predáva sa všetko možné aj fotky občianskych.
Medzi inzerátmi sú aj ponuky zo Slovenska. Zháňali majiteľov slovenských dokladov. Za občiansky preukaz odfotený z oboch strán ponúkali odmenu od 10 do 20 eur.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/675841-s...
@zltalienka písala som všeobecne k úderom, ale nikde som nenapísala že je povolené, aby muž ženu týral alebo bil. Ak by došlo k tomu že muž strčil do svojej manželky alebo ju buchol po zadku, ruke raz dva krát za celé manželstvo s tým že jej po Tom neostala ani modrina tak preto sa rozvádzať nebudú.. to sa nedeje ani u nemuslimov. Ak však by svoju manželku bil, týral, tak to je dôvod k rozvodu zo strany ženy. Islam rozvod povoľuje, čiže ak je nejaký taký problém žena nie je nútená ostať s mužom. Môže kedykoľvek odísť a môže sa aj opäť vydávať v mešite (napr v porovnaní s kresťanstvom - tam toto možné nie je).
v mojom okolí veľa ľudí podáva stávky, a aj vyhrávajú niekoľko sto eur . mne len to nejde do hlavy, že sa to na tom účte dá vidieť že stávkujú, a aj tak im vyjde hypotéka keď o ňu požiadajú . tiež by som si stavila, len by som sa bála že by mi kvôli tomu neschválili hypo 😀 to sú ľudia ktorí žijú športom a vedia ozaj odhadnúť výsledky, sledujú to aj v tv , v noci sa budia a pozerajú UFC
STÁVKOVANIE: časť II.
Ľudia na Slovensku pri stávkovaní v roku 2023 prehrali (prišli o):
€ 1,3 miliardy (oficiálne dáta)
Celková spotreba domácností bola € 77 miliárd. Domácností máme 2,4 milióna.

@lenkakravcova Neprežije. To je jedno čím je náboženstvo poháňané a ľudia sú viazaní nejakými dogmami. Čím viac je to mainstream tým viac ľudí ten smer začne spochybňovať hľadať svoju vlastnú cestu, nové autority. A nedajbože tu pristanú mimozemštania a prinesú svoje svetonázory tak tie ich prevalcujú naše náboženstvá za mesiac a ľudia sa upnú na nových bôžikov. Vidina že novoobjavení bohovia sú silnejší ako ich hneď naberie na popularite.
Ale zbytočne nad tým dumať. História sa opakuje a ako jedny náboženstvá upadli do zabudnutia tak upadnú aj dnešné. Budeme sa baviť nad starými textami a vyznávať nové.