icon

Koľko peňazí prestávkovali Slováci v roku 2023?

28. máj 2024

Ľudia na Slovensku prestávkovali v roku 2023:
21,3 miliardy EUR, v starej mene 640 miliárd korún.

stav dusevneho zdravia na Slovensku....Slovensko ides...Ale pridavky zobre kazdy

Strana
z4
hiro
28. máj 2024

@lenkakravcova Neprežije. To je jedno čím je náboženstvo poháňané a ľudia sú viazaní nejakými dogmami. Čím viac je to mainstream tým viac ľudí ten smer začne spochybňovať hľadať svoju vlastnú cestu, nové autority. A nedajbože tu pristanú mimozemštania a prinesú svoje svetonázory tak tie ich prevalcujú naše náboženstvá za mesiac a ľudia sa upnú na nových bôžikov. Vidina že novoobjavení bohovia sú silnejší ako ich hneď naberie na popularite.
Ale zbytočne nad tým dumať. História sa opakuje a ako jedny náboženstvá upadli do zabudnutia tak upadnú aj dnešné. Budeme sa baviť nad starými textami a vyznávať nové.

zltalienka
28. máj 2024

@lenkakravcova aha. Takže je fyzické násilie je povolené, ale tak aby o ňom neboli dôkazy. Výborne vymyslené. Ešte napíš, či môže aj žena muža "vyplieskať".... respektíve, to je skôr otázka, či by sa nejaká odvážila, keď vie, že on ju môže..... a pod celé telo zahaľujúcom oblečení nevidno...

lenkasarka
28. máj 2024

@lenkakravcova sama neveríš tomu čo píšeš. Tvoj ružový pohľad je taký ehm.. moslimovia nepijú, nefajčia,neberu a ani nepredávajú drogy, nemajú milenky no aká krasa. A teraz realita moslimovia predávajú drogy kade tade beru ich, fajčia ako Turci pijú ako Rusi a bokovky majú kade tade. Je síce fajn že ty žiješ podľa knihy a možno tvoja bublina známych,ale keď pôjdeš do sveta a budeš žiť medzi nimi tak sa ti otvoria oci( jedine žeby nie) nemusíš ísť ani ďaleko stačí take Švajčiarsko, Nemecko,Rakúsko

maranco
28. máj 2024

@misiak7777 * potajomky ukradnúť OP? *
Herné účty cez internet sa zakladajú na ukradnuté fotky občianskych, napríklad dajú inzerát že ponúkajú prácu, a vylákajú fotku občianskeho lebo idú pripraviť pracovnú zmluvu tak rýchlo poslať foto dokladov lebo ekonómka odchádza na dovolenku

@jakubrianka * Vieš koľko mladých chlapcov v tom lieta? *
Nedávno tu písal nahnevaný stredoškolák žijúci na internáte že prestávkoval všetky peniaze a nemá si za čo kúpiť jesť
banke zaplatil za 2 dni vyše 80€ poplatky za dobíjanie herného účtu kartou a tváril sa že mu banka bezdôvodne kradne peniaze

@hiro * História sa opakuje a ako jedny náboženstvá upadli do zabudnutia tak upadnú aj dnešné. *
Ono to speje k tomu tým že podnecujú k vojnám a zabíjaniu sa odpíšu. Ten následný pád však bude rýchly a nečakaný.

lenkakravcova
28. máj 2024

@hiro islam nevylučuje iné civilizácie mimo zemskej. Práve naopak. Spomína ich.
Ako myslíš. Ja si to nemyslím. Islam obsahuje viac menej všetko čo človek potrebuje a zároveň popisuje s konečnou autoritou to, čo iné náboženstvá nie.

tramtada31
28. máj 2024

@reddflowerlife ja poznam človeka z blízkej rodiny, čo sa tým 25 rokov živil. Ale vraj už je to veľmi tazke, lebo kurzari už vedia robiť kurzy a stávkove blokuju úcty, ak sú výherné, ze už mu nepomohlo zakladať nove a nove úcty na znamych. Vedia už detekovať pocitac podľa wifi signálov, v okoli počítača (kupoval si nove mobily, s novými kartami, musel chodit podavat mimo domu, lebo vzdy, ked omylom zapol mobil doma, lokalizovali ho a zablokovali)

lenkakravcova
28. máj 2024

@lenkasarka ešte raz - písala som o PRAKTIZujucich. Nie nepraktizujucich. Praktizujuci = ten, ktorý dodržiava zákony Koránu.

mikadooo
28. máj 2024

Nestávkujem, ani muž. Prídavky na deti štát dáva, tak beriem. Ospravedlňujem sa všetkým, ktorým to vadí, že takto nechutne vyciciavam náš úbohý štát.

lenkasarka
28. máj 2024

@lenkakravcova ešte 5x jedna vec je tvoja kniha druha život. Ty praktizujúca

zltalienka
28. máj 2024

@tiezjedna skúsim pohľadať neskôr, môj mobil mi blokuje pdf, neviem prečo. Skús napísať v skratke ako je to ošetrené, prosím. Majú firmy podnikajúce v hazarde povinnosť určité % z tržieb/zisku odviesť do mestskej kasy? Ak áno, tak to by vysvetľovalo prečo "oficiálne" je taký nízky rozdiel medzi tým koľko peňazí sa do stávkovania vložilo a koľko sa vyhralo. Lebo podľa článku z 1000€ by som mala dostať 938€ naspäť, čo je dosť. Tých 62€ by mi popravde za "zábavu" stálo. Ale neverím, že je také vysoké percento "vyhernosti" alebo ako to nazvať.

lenkakravcova
28. máj 2024

@zltalienka ja píšem o treste pre deti a ty o ženách. 😀

maranco
28. máj 2024

@zltalienka * Majú firmy podnikajúce v hazarde povinnosť určité % z tržieb/zisku odviesť do mestskej kasy? *
Viac poplatkov odvádzajú do štátneho rozpočtu a maličkú časť do rozpočtu obce kde to prevádzkujú.
Tu je rozpis poplatkov, zákon o hazardných hrách 30/2019 § 71 Výška odvodu
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

lenkakravcova
28. máj 2024

@zltalienka
"V roku 2017 do štátneho rozpočtu z hazardu prišlo až 200 miliónov eur." (Zo štátnej lotérie ako zisk po zaplatení nákladov na prevádzku, výhry a výplaty zamestnancov).
Môžeš za ten rok skúsiť dohľadať tie iné informácie čo potrebuješ pre výpočet toho koľko % sa vrátilo vo výhrach. (Teda náklady na platy, prevádzku a celkové tržby)

zltalienka
29. máj 2024

@lenkakravcova Písala si všeobecne. Že máte viac predpisov, ohľadom fyzických úderov do druhého človeka....To, že keď malé dieťa dostane po zadku ako "výchovnú" sa u vás nepovažuje za niečo "zlé" som brala len ako vsuvku, príklad.

zltalienka
29. máj 2024

@maranco ďakujem. Pozrela som si. Odvod do štátnej kasy je z "hernej istiny", teda z hodnoty tiketu, predpokladám. Keďže sú tam % od 3 do 20%, čo v priemere vyjde viac ako 6,2%....čo je rozdiel medzi výškou herných istín a výhrami. Stále mi to "číselne" nesedí. Určite tí, čo prevádzkujú hazard, nezarábajú len na poplatky štátu. Rozdiel medzi výhrami a istinami by mal byť vyšší.... oveľa vyšší...

misiak7777
29. máj 2024

@maranco nemyslím si že to je bežná prax, nemusíme asi hovoriť že je to nezákonné 🙂 potom stačí sa dať pre istotu do registra vylúčených osôb 🙂

maranco
29. máj 2024

@misiak7777 Predáva sa všetko možné aj fotky občianskych.

Medzi inzerátmi sú aj ponuky zo Slovenska. Zháňali majiteľov slovenských dokladov. Za občiansky preukaz odfotený z oboch strán ponúkali odmenu od 10 do 20 eur.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/675841-s...

lenkakravcova
29. máj 2024

@zltalienka písala som všeobecne k úderom, ale nikde som nenapísala že je povolené, aby muž ženu týral alebo bil. Ak by došlo k tomu že muž strčil do svojej manželky alebo ju buchol po zadku, ruke raz dva krát za celé manželstvo s tým že jej po Tom neostala ani modrina tak preto sa rozvádzať nebudú.. to sa nedeje ani u nemuslimov. Ak však by svoju manželku bil, týral, tak to je dôvod k rozvodu zo strany ženy. Islam rozvod povoľuje, čiže ak je nejaký taký problém žena nie je nútená ostať s mužom. Môže kedykoľvek odísť a môže sa aj opäť vydávať v mešite (napr v porovnaní s kresťanstvom - tam toto možné nie je).

puertorico
29. máj 2024

v mojom okolí veľa ľudí podáva stávky, a aj vyhrávajú niekoľko sto eur . mne len to nejde do hlavy, že sa to na tom účte dá vidieť že stávkujú, a aj tak im vyjde hypotéka keď o ňu požiadajú . tiež by som si stavila, len by som sa bála že by mi kvôli tomu neschválili hypo 😀 to sú ľudia ktorí žijú športom a vedia ozaj odhadnúť výsledky, sledujú to aj v tv , v noci sa budia a pozerajú UFC

autor
30. máj 2024

STÁVKOVANIE: časť II.
Ľudia na Slovensku pri stávkovaní v roku 2023 prehrali (prišli o):
€ 1,3 miliardy (oficiálne dáta)
Celková spotreba domácností bola € 77 miliárd. Domácností máme 2,4 milióna.

Strana
z4