Koľko stojí adopcia šteniatka?
Z útulku/Oz-tka?
Dostala som ponuku na adopciu za 150€. Veľa? Málo? Neviem.
Takúto vec riešim prvýkrát. Ďakujem
@pribinak 95 eur je za 15 rokov čo dám do psa peňazí zanedbateľná čiastka. Takže by som vybrala psa na základe povahy a výzoru, nie ceny. Ako ak niekto vyberá práčku na 8 rokov neberie najlacnejšiu a priplati aj 100 eur a pri psovi prečo je to problém? Zase možno ten drahší útulok potom nemusí možno žobrat a vkuse každý deň od ľudí na FB.
@marsmykkok každý podľa seba rozhoduje.
@matago sú útulky kde chodia študenti veteriny, čiže všetko ošetrenie je zdarma. Aj potom zvieratá ktoré prichadzaju napr na kastraciu tak buď je to zdarma alebo len minimálny poplatok
Veľa závisí od managementu utulku. My sme mali v škole zbierku, kúpili sme so synom krmivo, žiadne že billa granule, ale taka slušná trieda. Odmietli, lebo oni chcú len take a take. Syn totálne nahnevaný a odvtedy nepodporujem. Chápem že niektoré psy či macky môžu mat tráv. problemy ale nie všetky
Nuž, my sme si adoptovali z BS útulku za 15e. Každé mesto má svoje ceny. Videla som aj za 130. Nuž.. Je to na každom. Ale je to naozaj rôzne.
@pribinak aké granule si kúpila? A prečo si sa neporadila, že aké? Proste útulky majú svoju značku, kde sa im zdá, že psy ich najviac tolerujú a nemajú dobré skúsenosti možno s tvojimi.
@marsmykkok nehnevaj sa, ale ludi na ulici je čím ďalej tým viac alebo takých, ktori nemajú čo jesť. A potravinove balíčky sú plné potravín najnižšej triedy a aj za to vedia byť vďační. Ale do útulku si vyberajú aké im granuly kúpiť? Mne to už príde celé choré.
@marsmykkok s kým som sa mala poradiť? Tam telefón nikto nedviha a nedali si žiadnu extra požiadavku. Len potom že tieto neberú.
Kúpila som R.Canin. Pes ktorý prišiel z osady kde sa živil odpadkami, kľudne takéto granule zožerie. Snáď nečakajú že budem kupovať Ontário.
Ľudia nemajú pomaly čo do ust a im sa nepáči
Je to podla mna bezna cena. Kedze ich starostilivost o steniatko nieco stala a tak isto aj veterinarne poplatky. Vsetko slo hore, ja si pamatam casy, ked takato adopcia stala 50e no to bolo teda peknych par rokov dozadu
@marsmykkok toto určite nebolo vrece za 40 eur. Okrem toho snáď vedia vysledovat ktorý pes má problém s trávením.
To snáď nemá každý pes či macka v utulku
@jabadabadu Sorry, ale ten tvoj príspevok asi nepatril mne ;)
@marsmykkok tak tie psy su potom ake zdrave ze z granul ich naduva?Tak maso im treba kupovat nie,ked granule su zle.Ako naozaj ,nehnevaj sa ale mozu nyt radi ze nieco tie utilky zadarmo dostanu,j isobne radsej dam romom,ako utulkom.
Ale prosím vás... Ja som ako tínedžerka robila v útulku a mali sme tam vždy najlacnejšie granule, nikomu nič nebolo. Boli sme radi, že majú čo jesť.
@estrella5 mozno sa nevie ale nema tolko koznych problemov ako labrador napr ,alebo stale zapalene usi ako yorksir a podobne.Tieto male osy len nevhas na dazdi 5' a uz maju zapalene mechure,co sa paovi bez rodolmenu len tak nestane.
Inak by sa ani medzi psickarmi neriesli epilepsie a podobne diagnozy,uz len chyba psycholog alebo mozno aj ten uz existuje.

@reisi na druhej strane tam zvatsa su krizene psy,tie nie su take navhylne na choroby ako preslavhtene.To co tu spominate zapaly zaludka,zastava prdov sme napr my u obyvajneho krizenca nikdy neriesili.Dostal raz rocne proti besnite a na odvervenie a bolo bybavene.Takze tak.