Koľko vás stojí mesačne pes?
Ahojte. Chceme si do budcna zaobstarať psa a chceme si spravit prehľad, koľko vás stoji priemerne mesačne pes. Koľko vas vyjde mesacne krmivo a ake granule alebo konzervy laebo mix a aka znacka, kolko vas stojoji veterinar cca.9
Poprosim napisat aj rasu. Manzel chce male ho psa a mne sa pacia velke psi.
Dakujem
@babydesire darling a pedigree vôbec nie sú kvalitné granule (právo naopak, kvalitou jedny z najhorších), ale to ťa nechcem nejak poúčať, neber to v zlom, len som musela aj na to zareagovať, keď už si to tak spomenula... ale inak vďaka za odpoveď 😊 "berňák" (ako mu ja hovorím 🤭) bolo moje vysnené plemeno, nakoniec sme sa rozhodli pre iné, ale aj tak si ho nechávam "v zálohe", že možno raz... vždy ho obzerám... taký maco 🐻😍 a naša býva tiež niekedy prieberčivá, sme kúpili jedny granule, drahé jak fras a milostivá sa rozhodla, že jej nechutia a jesť ich nebude 😂 skoro ma vystrelo...
@estrella5 nie v pohode...🙂 viem ze pre pravych psickarov bezne komercne granule ako su tieto niesu kvalitne..ale proste mi niesme zasa nejaky prehnany v starostlivosti o psa..take bezne staranie a laska 😊😊😊 tie drahe co sa daju kupit v speci obchodoch, zverincoch a tak tak t mi zasa neee.ale ani za 8e 10kil.z tescovych ,kaufovych,lidlovych atd znaciek to su tie "srackove" ako ich nazyvame...nas Bernie nam strazi dom, tesi nase deti a robi nam radost, nepotrebujeme vycvyceny vystavny kus 🙂 staci to jemu i nam
Kvalitné granule niesú o vystavnom psovi s papiermi 🤦♀️náš Puli je bezpapierový, pedigree mu vôbec nerobili dobre kôli kuraciemu mäsu... Tak mu dávame Briti, ryža a jahňa... Mal aj problémy keď sme mu dávali piškóty (pre zvieratká).. Granule nás stoja 50 e na 2 mesiace, pamlsky mozno aj 30 za mesiac... Kaderníčka 25 € 2 x do roka a samozrejme veterinár 30 e každá návšteva pri očkovaní
@oli18 ja ano. Yorkymu. Musíme v narkóze lebo inak si nedá.
Ja mam yorka ten cca 50 eur ale rátam aj strihanie každý mesiac. Manžel má staforda takze mäso granule cca 100 eur mesačne. Ockovanie nerátam keďže je to raz ročne a yorkovi ešte zúbky cca raz za pol roka dávam čistiť takže 30 eur.
@00momo ono pokial je pes zdravy, tak to nie je mesacne horibilna suma... zial dnes ludia kupuju psov od mnozitelov, kde su psi medzi sebou uz tak pokrizeni, ze este v mladom veku im zacnu odchadzat klby alebo dostanu ine choroby.. a to ta potom mesacne vyjde veterinar aj na 400eur...
7 ročná border kólia - ideálny stredný pes pre aktívnych ľudí. Kým bol šteniatko (brali sme ho 2 mesačného) kúpila som 10kg balenie granúl Brit za cca 40€, prvý mesiac sme dokrmovali aj umelým mliekom cca 10€ tuba (stačila nám jedna a vydržala do jeho 5 mesiacov, už bol na mlieko vyslovene veľký ale rád si zacuckal 😂) potom sme prešli na varenú stravu -kuracie srdcia, pečienky, mleté bravčové, morčacie...k tomu zelenina typu tekvica, mrkva, žltá a zelená fazuľka a pod.
sem tam klepnem do hotového jedno surové vajce. nakúpim cca za 5-6 eur, zvarim to s trochou byliniek a olivového oleja a má to väčšinou tak na 3-4 dni, záleží podľa toho koľko čoho nakúpim.
U veterinára ročne očkovanie proti besnote+ generálna prehliadka a prípadne poradenstvo cca 30€, obojok proti kliešťom a blcham cca 20€ dvakrát za sezónu, tabletky na odčervenie cca 7€ každé tri mesiace.
Veľká položka je u nás šampón lebo veď skúste okúpať borderku a uvidíte 😂 jedna fľaša nás vyjde cca 2-3 kúpania, kupeme tak raz za mesiac- dva, záleží od počasia.
Ďalej hračky - mesačne kupujeme hračky do tých cca 5-7€ pretože ho strašne baví ničiť ich. Nemusel by to mať každý mesiac ale chcem aby mal, tak má. Človek ide po dvore a len čaká na čom sa zabije ale pes má radosť a to mi je hlavné 😃
@00momo boxer, fenka, granule taka stredna trieda- Brit care zemiak/divina, nesmie obilniny, po nich ju prehana, 12 kg za 66€ ma na 4-5 tyzdnov. Odcervovak kazde 3 mesiace 10€, ockovania raz rocne cca 40 €, pamlsky susene kacacie prsia 3 balicky mesacne po 1,40€ kus(ale z rakuska, tam su 3x lacnejsie ako u nas, a hrusie kusky masa). A 2-3 sady tenisovych lopticiek rocne😀. Plus vet ked treba, plemena s kratkou hrubou srstou zvyknu mavat zapal oci - laserove odstranenie vnutroocnych rias cca 180 €. Kastracia - 110€ operacne, laparoskopicky mi to vyratali na 350€ - je to podla vahy + fena je vzdy drahsia pri tomto zakroku. A za mna osobne asi najlepsie plemeno k detom🙂
@beatrixx1525 ešte som zabudla, väčšinou nemáme extra výdavky na veterinára, dávame na neho pozor a staráme sa. Pred dvoma týždňami blbec týždeň- dvakrát za 3 dni na veterine - prvý krát sa začal strašne tešiť z návštevy, vtedy od nadšenia kýcha- ako sa šalil behal tešil popri tom kýchaní si tresol nos o zem až sa mu spustila krv, pre istotu veterinár - platili sme 15€ aby nám povedala že mu praskla cievka v nose 😃 druhýkrát ten istý týždeň v noci utekačky na pohotovosť lebo som zistila že má na hlave bodnú ranu o veľkosti cca 1cm- verdikt bol že sa pri hre s druhým psom napichol zospodu tomu psovi o zub, netrebalo ošetriť a keď videla s akou bizarnosťou sme tam prišli už ani nezobrala peniaze 😃
No ak sa nič neočakávané neudeje tak aj na cca 50 e sa dostaneš. Môj muž chodí aj cvičiť niekedy 1x, niekedy 2x do týždňa a to už je na 100 e mesačne. Krmivo kupujeme od slovenského výrobcu cca 35 e mesačne.
Kupovat psa podla velkosti je totalna blbost. Prepac. Som psickar len dva roky, a pochopila som, ze zo vsetkeho najpotrebnejsie pri rozhodovani o vybere psa je vybrat takeho, ktory sa ku vasej rodine hodi povahou a ktory sa hodi ku vasmu stylu zivota svojou povahou. Ano, aj psi maju povahy a nezalezi to od toho, ci su mali alebo velki.
Niektore rasy sa napriklad nehodia do bytu, potrebuju vybeh vonku... Inak sa stanete ich otrokom. Myslim to v dobrom, ak je to vas styl zivota, ak ste odhodlani vela sa psikovi venovat, ok. Ak nie, budete trpiet vy aj pes. Priklad: Ak si zaobstarate nejakeho teriera len preto, ze je maly, ale nebude mat dostatok aktivit, tak vam doma moze vsetko od nudy rozkusat...
Ak si zvolite nejake plemeno, stretni sa s ludmi, co ho maju - porozpravaj sa, kolko casu mu musia venovat a uprine nech ti povedia, co je na danej rase pre nich najtazsie. Alebo tu zaloz diskusiu o tom - co je na danom plemene najtazsie. A par dni nad tym rozmyslaj, ci to vies prijat na nasledujucich 15-20 rokov na kazdy den do svojho zivota. Ci prsi, snezi, ci je burka. Ak nepojdes von - budes tu aktivitu musiet robit vo vnutri, alebo psa inak zaujat 🙂
Nie je nic horsie, ak vas pes nebavi. Ak vas nebavia jeho potreby. Pes je ako nikdy nevyrastuvsie 3 rocne decko. Strasne zlaty, rozumny, verny, rozsanteny, vdacny... ale aj narocny ako to trojrocne dieta. Potrebuje vela prechadzok, vela hrania, vela akivit. Ste pripraveni tolko casu mu venovat?
Mesacne naklady na psa nie su velka polozka. Najviac sa vzdy plati za necakane zdravotne problemy. Psiak si totiz ako to trojrocne dietatko zamilujes a budes trpiet, ak on bude trpiet. Napr. nas mal teraz dva dni hnacku, bol apaticky, nepoznavali sme ho - veterinar 60 Eur. Za prehmatanie bruska, injekciu proti vracaniu a probiotika. Raz ho vo vybehu pokusal iny do labky - nastastie len makke tkaniva - znova len prehmatanie labky, antibiotika a lieky proti bolesti - 120 Eur.
Mam viszlu, ak ratas každé euro, žiadny pes.... Okrem tych veci ako vet a strava sú s nimi necakane výdavky 😁
Ak nemá nejaky uraz/netreba vet (a este s nim sj byt doma, lebo realne to je ďalšie dieťa, este horsie sko dieťa bybsom ppvedala) tak vet je za očkovania okolo 30eur plus tbl na odcervrnie cca 10 (?), potom napr niečo na kliešte... To mas ďalšie eura.
Moj granule mesacne cca 60eur, maskrty mozu/nemusia byt.
Tak my mame 3psov rasy stafordsirsky bulterier. Odporucam do rodiny s detmi, hrozny maznak a tolko lasky co dava 😊 Mame psa a dve feny, granule davame stredna trieda znacky Arion. Chovatelske balenie 20kg- 65€ a vydrzi dvom dospelakom 3mesiace, prechodove granule pre najmladsiu 6kg- 28€, oboje Jahna a ryza. Dostavaju aj maso ako kuracie chrbty alebo kuracie horne stehna. To kupujem klasika v tescu alebo kaufe a nie je to zas nejaky velky peniaz, da sa aj v akcii kupit. Odcervujeme raz za pol roka, v lete a v zime. Mame psov odsledovanych a zda sa nam zbytocne do nich pchat tabletku kazde 3mesiace ked maju hovienka ciste- tableta z lekarne cca 2-3€ a je to podla vahy psa. Ockujeme pravidelne kazdy rok ale kedze my sme z BA a tu su ceny fakt sialene, aj okolo 30€ na psa, tak chodim mimo BA do maleho mestecka k veterinarovi kde ma vyjde ockovanie pre troch psov na 24€ a ta ista vakcina. Samozrejme su aj nepredvidatelne vydavky kedy bola nutna operacia psa a vyslo nas to na 1200€ pripadne cisarsky rez pri porode 800€. Clovek musi ratat aj s vydavkami pomimo a mat vzdy nejaku penaznu rezervu lebo nikdy nevieme co sa moze stat. Su to plnohodnotny clenovia nasej rodiny a maju lepsi lekarsku starostlivost ako my 😅 Na pamlskoch vela neminieme kedze ich nekupujeme. Nedzgame do psov pamlsky za vsetko co urobia alebo pri vycviku. Vacsia odmena je pre psa pochvala a pomojkanie za povel ktory spravil ako do neho stale nieco pchat. Ten pes to potom robi iba za zradlo a nie pre vas a pre potesenie. Kazdy ma na toto iny nazor samozrejme a nikomu ho neberiem. Potom su este poplatky za psa- dan. V kazdom meste a dedine je to ine. U nas to je 40€ za psa. Take blbosticky ako pelech, hracky, misky to ani neratam.To idem a kupim 😁 Napr obojky sme im davali vyrabat s ich staffbulackym znakom kozene, rucna vyroba- set obojok, voditko cca 90€ na jedneho. Chodime aj cistit kamen zo zubov raz rocne- 30€ za psa. A vystavi do toho radsej ani neratam lebo vsetko sa zdrazovalo a poviem len tolko ze jeden den stoji 45€ a chodim na 3dnovky pripadne 4dnovky podla toho aka vystava to je+ samozrejme nafta, pripadne parkovanie. A to uz je dufam vsetko lebo sa mi to uz ani nechce radsej ratat 😂 ale su to nase najvacsie lasky a nikdy sme nelutovali to vsetko co sme na nich minuli😊
Takze ak som pochopila byvarovat sa znamym lacnym znackom ako peddigre a pod?
Budeme mat dom zo záhradou (dom sa finišuje) ja ho chcem mať vo vnútri manžel vo voliere. Mame maleho krpca 1 rok ma. A ja uvažujem nad Cane Corso tak neviem ci je to najlepšia voľba. Pomaly pokukujem po hračkách voditku ktroe som uz objrdnala obojok postroj sa kupi ked uz budeme mat psika.
@00momo ak mozem poradit tiak ziadne granule z retazcov, ani pedigree. Je to totalny bordel. Tak isto ani konzervy ci nejake salamy pre psov a neviem co este. Jasne ze to psovi chuti ked to voni a vsetko mozne v tom je ale co realne z toho pes ma okrem plneho brucha? No nic lebo to cez neho len prejde a to co zozere aj vykadi. Treba si popozerat granule, zlata stredna cesta a podla toho sa rozhodnut. Aj na FB su vselijake skupiny ohladom granul kde vedia aj poradit. Pes potrebuje mat z toho zradla vyzivu a zobrat si z neho vsetko co potrebuje a nie aby to cez neho len preslo. Preto napr. my krmime aj aj. Urcite nema vsetko v tom masa co mu davame a preto maju aj granule (premiove). Ale samozrejme nikoho neodcudzjem za to cim krmi, je to kazdeho slobodna volba co svojmu psovi dava. Je to len moj nazor a to ako krmime my 😊
@00momo Uprimne ti radim, skus tu zalozit este jednu diskusiu - aj ja si ju rada precitam, kde bude otazka - co je na danom plemene pre majitelov najtazsie. Kolko casu a ake aktivity dana rasa potrebuje. Casto co sa docitas na nete a v roznych atlasoch nie je uplne na toto zamerane, rozne opakujuce sa clanky, ake plemeno si vybrat atd atd... Ano, mozu majitelia milovat aj tieto "vyzvy" u svojeho psika, ale ak su uprimi, pomozu ti rozhodnut sa, ci sa dana rasa hodi k vasmu sposobu zivota. Ci budes ochotna venovat vychove psa tolko casu, ako on bude potrebovat.
@00momo nemecky ovciak 40kg, 15kg vrece granul strednej triedy Rasco(cca 40e,granule pre citlivy zaludok),obcas pamlsok v podobe kosti ci usi od masiara,vitaminy na ciernu srst a klby (30e).hracky ktore vydrzia 5 sekund a rozkopanu zahradu neratam 😃
@00momo lacne hypermarketove urcite nekupuj. Mozes psikovi zarobit na zdravotne tazkosti a v konecnom dosledku tie peniaze potom nechas u veterinara. Aspon taky zdravy stred su napr. Brit Care. Vyborny pomer kvalita-cena.
Cane corso su milacikovia, kamoska mala pri novorodencovi, teraz ma drobec 3 roky a riadne s nim manipuluje 🤣 co mne troska prekaza su tie ich sliny. A ked pije, tak voda je vsade okolo misky.
Inak urcite si prirataj peniaze na vycvik...
@00momo no to asi nie. Cane Corso potrebuje pevnu ale laskavu ruku, a skutocne dosledny a pravidelny trening az do prekonania puberty. Je to pes pre skuseneho chovatela. Inak sa ti moze stat ze sa budes bat aj na dvor vyjst. Ale to uz je na tebe. Ako uz bolo hore pisane, pes sa vybera podla povahovych vlastnosti, aby zapasoval do rodiny a jej zaujmov a moznosti.
@00momo cane corso pre ludi, co nemaju skusenost so psami je asi prilis velke susto. Aby to nedopadlo tak,ze psa nebudete zvladat a ostane zavrety radsej cele dni vo voliere.. mate male dieta, pes bude prve roky neohrabany "capko"..moze vam dieta nechcene uskakat, zhodit. Ja by som tuto rasu na vasom mieste nevolila.. my mame staforda a tiez sme sa s nim natrapili, kym sme ho vypiplali. Ako stena bol vnutri,ze ked trochu vyrastie bude vonku...vnutri ponicil ohryzol interier (aj ked mal milion svojich hraciek). Ked vyrastol uz vonku byt samozrejme nechcel, takze je to postelovy pes.. je to laska.. ale bola to dlha cesta..
Kúpte si malého psa... Ani ja som nechcela malého, ale tento náš stredný je občas nebezpečný voči dcére... A to mam 6 ročnú slečnu... Ale aj tak musíme byť v strehu... Šteňa veľkej rasy a tak male dieťa....rozhodne nie...
@poopsie my sme tiez volili kompromis k detom kym boli este male, kazde stena skace a lahko moze dieta, ktore sa uci chodit, zhodit. Tiez pri malych detoch a novom dome nie je tolko casu na vychovu . Preto sme vyberali zo stredne velkych plemien, ktore sa rychlo ucia, su lahko ovladatelne( pri spravnom pristupe). A jasne, aby sa nam aj pacil🥰 Nam vyhovoval dynamicky zivy pes, ktory je skor na kratke rychle vykony a nepotrebuje niekolko hodinove vychadzky aby sa unavil a nerobil neplechu. Nevyberali sme hracku pre deti, ale spolocnika pre nas vsetkych. A to mame s muzom obaja velmi slusne skusenosti s vychovou a treningom velkych psov . Aj vnutornych aj vonkajsich🙂
@nelca84 ja som nenapisala ze granule kupujem v lidl len som dala poznamku ze ak clovek kupi v lidl je lacnejsie
Ano konzervy kupim kedze mi bolo povedané ze to zlozenie je vsade skoro rovnake....a za granule priplatim kedze toho zje ovela viac ako konzervu a dbam na správny vyvin kedze je šteňa..... takze ano granule hladam kvalitne vyvážené zlozenie spravny podeľ mäsa minerálov vitamínov zas nebudem kupovať drahe konzervy ked zloženie je rovnaké len za znacku sa plati ;) sam mi to potvrdil zverolekar aj predávajúci v petshope 🙂
@00momo cane corso urcite neodporucam,nie je to pes pre zaciatocnika a uz vobec nie do voliery.a zahrada moze byt akakolvek velka,jemu to bude šum a fuk,pretoze bude potrebovat treningy a doslednu ruku.
Treba si ujasnit s muzom co chcete.
Ak ma byt pes celorocne vonku,treba psa s podsadou,inak mu bude zima.takisto treba brat na zretel vase skusenosti so psami,cize nekupit si energicke hovädo ktore nebudete zvladat.hlavne ak mate male dieta,velke plemena su zo zaciatku ako tank,nechtiac zhodia,zvalcuju..