Koľko vás vyšla svadba?
Baby chcela by som popýtať tých čo už majú za sebou svadbu...koľko Vás to vyšlo finančne? A hlavne ako ste ju financovali (či ste si na svadbu brali úver, pomohli svokrovci, šetrili ste a podobne)...?Nie je to lacná záležitosť.. radi by sme zobrali, tak si robím taký prieskum. Nechceme prehnane drahú svadbu ,hostí by bolo cca 30. Keď sme si spísali predbežne výdavky tak to orientačne vychádzalo min. 5000€. Ďakujem za každú reakciu.
@ivkazba Veď práve, wellness chata, žiadna “naškrobená” oslava v honosnej reštaurácii, predstavovala by som si uvoľnenú atmosféru a nie nadiktované takto presne, čo si má kto obliecť, skrátka je to čudné a pre mňa nepochopiteľné. Ešte by som pochopila dresscode typu: “tenisky”, ale je to vaša vec, prajem, nech sa všetci zabavíte 😉 Pekný večer aj tebe.
V septembri sme mali svadbu cca 30 ludi. Vyšla aj so satami a oblekom cca 2000 eur. Fotograf bol len na urad a predtym nejake fotky. Hostina bez spevakov-mali sme ntb a pustali si sami pesnicky 🙂
@asia83
Tak pre nas bolo dolezite aj jedlo a pitie, aj miesto napr. - proste nasu svadbu sme brali aj ako podakovanie rodicom za vychovu, ako oslavu nas dvoch a prejav ucty voci nasim hostom... platili sme nasim hostom aj ubytovanie aby sa dobre citili - vlastne vsetko bolo robene s tymto zamerom...
@natalka13 OCH!! ja som nenapísala,že chceme na svadbu úver! Ale ako ju tie páry čo ju za sebou majú financovali... my osobne, by sme takú blbosť nikdy nespravili. Zadĺžiť sa kvôli tomu. A SAMOZREJME,ŽE MAME KDE BYVAT, pod mostom nežijeme 😅. Naštastie mám chlapa,ktorá maká ako šrob a nič nám nechýba, aj keď som na materskej 😉 opakujem, len si robím prieskum!
Nepochopím,prečo pri normálnej téme musia vždy byť aj uštipačné komentáre...do mňa sa navážať kvoli sume, ešte naznačovať či niesom náhodou chuderka bez domova a podobne.
Ďalej kritizovať, že niekto chce netradičnu svadbu s conversami...ach troška od veci.Každého vec..prečo stále len kritizovať a podrypovať.Aj som obanovala,že som otvorila túto diskusiu. Aj tak vďaka tým babám,ktoré sa normálne vyjadrili 😊 či už v komente ale v správe. Ste zlaté 🤗 vidím,že je to individuálne. A hlavne cením,tie rady načom sa dá ušetriť 🙂
Pred dvoma rokmi sme mali svadbu v Hlohovci v historicky ladenej obradnej sieni,13 ľudí. Vyšlo to celkovo ccca 1500 eur,oblek, topánky,šaty,obrúčky,nechty,auto,svadobnú kyticu,pierka sme vyrobili s maminou (baví nás dekorovanie rôzneho druhu), maľovala ma sesterka,vlasy mám dlhé a mám rada prirodzenosť,sestra mi ich zatocila, to čo stálo najviac bolo kvalitné jedlo v reštaurácii kde v cene bola aj výzdoba stolov ( podávali sa steaky z diviaka na dubakovej omáčke,klasika vývar,zele.salaty, na zákuskoch som si dala tiež záležať,ja teda nemám rada tie lacné klasiky,kde ide kvalita na úkor kvantity (mala som nahú tortu zo špaldovej múky plnenu kokosovým krémom a malinami,navrchu kopec ovocia,tvarohovy cheesecake, macarons a puncaky lebo tie ľúbim ja 😀. . O 4 mesiace nato sme ja,manžel,sestra s priatelom cestovali mesiac po Thajsku kde sme mali ešte malú svadbu so svedkami(na sk sme nemali fotografa ale tu sme si ho zaplatili) 😀,nezabudnuteľný zazitok. Urobte si svadbu na akú máte financie,to čo sa páči tebe a nie to čo zvyknú diktovať rodičia a pod. A brat úver??? Tak to je celé zle,podľa mňa sa úver berie v nevyhnutných prípadoch,pokazí sa auto,nejaké spotrebiče a proste nato momentálne nemas ale na svadbu? To je čisté bláznovstvo.
Moj brat mal nedavno, 10 000€ ho to stalo.
Mali sme 48ludi a svadba nas vysla na necelych 10tisic. Ono najviac zaberaju polozky ako sala, jedlo, oblecenie, obrucky. Kebyze chcem trocha aj setrit tak minimalne 2tisicky by sľ dokazala stiahnut....
myslim ze pri 30ludoch rozpocet 5000eur je slusny. My sme si platili svadbu z vlastneho. Polovica sa nam vratila v daroch. Nelutujem nicoho 🙂 niekomu staci svadba v kulturaku (nic proti samozrejme nemam, kazdy podla seba) ale my sme chceli nieco peknejsie. Takze to navysilo rozpocet
@dai Poďakovanie rodičom? Vašou svadbou? 😵 Ale prosím vás, neospravedlňujte si drahú svadbu takýmito nezmyslami. Poďakujte sa im predĺženým víkendom v Tatrách, a podobne. Aj my sme si svoju rodinu na svadbe uctili, nebojte sa. Pohostili sme ich na úrovni, mali jedla a pitia čo hrdlo ráčilo. Spať šli domov, keďže sa to všetko udialo tu, kde všetci bývame.
@asia83 ano - podakovanie rodicom za vychovu🙂 prepac, ja sa na tuto temu urcite s tebou nemienim hadat preto ti ani nezacnem urazene vykat...
My mame velku rodinu, na vela svadbach - peknych a do rana , sme sa zabavali. Nasi rodicia su tradicni ludia s rozvetvenou rodinou, viem ze by ich ranilo keby spravime svadbu o svedkoch bez rodiny. Detto sme tam chceli mat priatelov. A neboj - pobytov dostali od nas nasi rodicia mnoho a dostavaju vdacnost a lasku aj nadalej...
Neviem na kolkych svadbach si ty bola a hlavne na akych, ale to o tych svadbach je blbost co pises - ja som bola na dedinskych v kulturaku s domacou stravou aj zakuskami a aj na snobskych v kempinski ci inych 5hv hoteloch - predstav si ze zabava bola na vsetkych a zatial su vsetky pary spolu cize to asi vplyv na ich vztahy nemalo... strasne skatulkujes! Ak sa tebe paci svadba o 3och ludoch a ponuknutom kolaciku - nech sa paci, nikto ti to neberie... ale fakt nechapem preco tu riesis tych co chcu nieco ine ponuknut svojim hostom a nieco ine si ako svoju svadbu vysnivali...
Suma za svadbu je u kazdeho naozaj ina. Niekto investuje viac do fotografa, niekto ho nepotrebuje... Ja tu radsej nebudem pisat konkretne cisla, aj tak by ti vlastne nic nepovedali. Pravdupovediac, my sme na nasej svadbe velmi nesetrili, bola naozaj podla nasich predstav, no keby sme na nu nemali financie, urcite by sme sa uskromnili. Neviem si predstavit, ze by sme si brali uver 😕. Rodicia aj manzelovi aj moji dali po rovnakej sume na ktorej sa vopred dohodli a ostatne, co bolo nad, sme si doplacali my. Zvlast este platili rodicia manzelovi oblek a vsetko “okolo” a rovnako moji platili saty a vsetky veci “okolo” nich 🙂.
Drzim palce aby vam svadba vysla podla predstav, ale ver mi, to najuzasnejsie na tom celom budete sj tak vy dvaja. Ostatne veci ani nebududete vnimat 🙂.
My sme mali svadbu 5 rokov dozadu. Mali sme 40 hosti a stalo nas to 6000e. Cast platili rodicia a svokrovci (nikto ich nenutil, ponukli sa sami), cast sme platili my. Hostina bola v hoteli, kde bolo aj zabezpecene ubytovanie pre hosti. Mne sa svadby v kulturaku nepacia, ale to je kazdeho vec, kde si spravi svadbu, kolko bude mat hosti a podobne
Svadba pred 3 rokmi , 60 ľudí ( už aj s kapelou a fotografom) , svadba v Chateau ( mužova požiadavka 🙈), komplet vyšla cca 5500-6000. Tým , že sme mali luxusne priestory , ušetrili sme dosť na výzdobe , kameramana sme nemali, veľa dekoraciii, pierok a podobne som si robila sama , Vysnivane Svadobne šaty som kúpila za 230 € a neskôr aj predala za dobrý peniaz, manžel kúpil perfektný TH oblek v outlete v 70% zľave. Na svadbu sme sa pripravovali rok a pól, každý mesiac sme kúpili / zaplatili nejakú položku , čiže to naše peňaženky ani nejako extra nepocítili. K peňažným darom , ktoré sme dostali , sme neskôr doložili ďalšie a kúpili auto.
Mali sme 100 ľudí cca a svadba nás stala okolo 8000 eur. Hostinu platili rodičia ostatné sme si platili sami. Len ja som dosť veľa dala za šaty, skupinu, fotografku a keď si to tak spätná vezmem zbytočne vyhodené peniaze. Teraz by som vsetko robila úplne ináč a svadba by ma vyšla na polovicu 🤷♀️
My sme sa brali v 2012,kazdy si platil svoju stranu,my sme platili nejake tie spolocne vydavky, mali sme 26r,bez deti,zili sme spolu 1,5r takze kratko po skole,90 hosti,pamatam si,ze catering vtedy stal 33€/os, to bola len vyzdoba a jedlo,nemali sme starejsieho,video len na obrad... Kolko ta svadba bude stat to zavisi od narokov, rovnako kolko ta stoji aj dieta podla narokov.
@levandullka ďakujem 😊 už teraz sa teším
@pepa1995 ak môžem napisem este ja, mali sme na svadbe 106 ludi, stala nás 7700€, delili sme sa s mužovou stranou podľa poctu hosti.mne platili celú časť rodičia lebo som ešte študovala, manžel zaplatil polovicu sám a polovicu mu zaplatili jeho rodicia ;) suma je ale aj s popravkami(v nedeľu po
svadbe, u nás aj u svokrovcov)neviem či je to u vás zvykom, nečítala som komenty, to bolo 700€ zo sumy ;) nech sa vam svadba vydarí a hlave nestresuj a uži si ju 🙂
@pepa1995 pred 10-timi rokmi nás to vyšlo na cca 4000 eur. Bez kameramana, mali sme DJ-a a fotografa. Šaty z požičovne, oblek mal manžel ešte maturitny. Teraz by som trvala na tom, aby si kúpil nový 😀. Hostí bolo okolo 60. O známka sme si vyrobili sami a boli krásne, vyzdobu auta tiež sami. Šetrili sme ako sa dalo, lebo sme vedeli, že pôjdeme s rodičmi na tretiny, aby sme ich nezatazovali. Trvali na tom. Aj tak si myslím, že to bolo na ten jeden deň príliš veľa peňazí. Napriek nizsiemu rozpočtu bola skvelá atmosféra a ešte dlho sme pocuvali, že to bola pre hostí najlepšia svadba, na akej kedy boli 🙂
@arcanne2 mali sme ale len fotografku, šaty mi ušila kamoška za pár €. Mali sme živú hudbu+muziku čo hrala pred domom aj pred kostolom. Inak taká bežná svadba, súhlasím, že ťa to bude stáť podľa toho aké máš nároky, ale keď ti mám pravdu povedať aj tak je to všetkým jedno, my sme mali síce takú dedinskú klasiku, ale základ bolo dobré jedlo,dobrá hudba,dosť alkoholu :D a ľudia čo sa chcú bavit. Bola som napr. na jednej nádhernej svadbe pri BA, 40 ľudí, rozpočet 11000, dokonale priestory, ale celková atmosféra hrozná, nevesta urazená, nikto sa nebavil.
Svadbu sme mali pred 3 rokmi, cca 85 hostí a vyšla nás cca 11tis evri. Platili sme si sami, ale veľa sa nám vrátilo v obálkach. Môj názor, urob si podla seba a tak, aby si ty bola spokojná. Ak si typ, ktorý rád šetrí, resp rád hľadá zľavy, co kde ako sa dá za lepší peniaz tak si to tak sprav, ak si ako ja, že dáš za šaty 700 lebo sa ti proste páčia a povieš či že vyhodis za väčšie kraviny ako za svoje vysnívané svadobné šaty, tak si ich kúp a kašli na to co kto bude hovoriť 😉 svadba bola skvelá, ľudia sa bavili a my sme stále spolu 😂 a nikto nemal nadiktovany code ani kde stát a tlieskať. A ani holuby neboli 😂
U nás je zvykom že koláče, alkohol a pohostenie platia rodicia
My sme si tiež financovali sami. Mne to je trápne chcieť od rodičov, aby mi platili svadbu. Takže naopak sme to brali a všetkým sme platili my. Bolo nás 15 ľudí, len najbližšia rodina a najbližší kamaráti. Šaty z požičovne ale nebolo treba výkrik najnovšej módy, tým to veľa nestalo, ešte som si dala spraviť účes a make up. Nechty by som teda neplatila, fotografa a kameramana už vôbec nie. Par fotiek spravil ujo a filmoval kamarát, len obrad, max 10 minút, nevidím význam kameramanov s x hodinovými nahrávkami ktoré nik už neskôr ako týždeň po svadbe nepozerá. Menu sme dali každému vybrať predom, CD cka sme si doniesli sami. Obrad na zámku, hostina-posedenie do polnoci v hoteli. Všetkým sme zaplatili aj ubytovanie. Oznámenia sme nemali, šaty som neprezliekala, peniaze nevybrala. Obrúčky mame strieborné, muž ju aj tak nenosí a nikdy neplanoval. Všetko vyšlo cca. 700 eur.
My sme na svadbe zarobili 700eur 🤣
Nas vysla do 1700e. Platili sme si sami. Svojor akurat objednal a zaplatil autobus a vino co mal lacnejsie po znamosti. Hosti sme mali 50 ofiko po 21 prislo dalsich 30. S tym uz,ratam aj fotky, saty, starejsi....video sme nemali profi. Kamarat natocil, muz postrihal.
A teda na,daroch sa nam vratilo skoro vsetko
@lucia147852 1700 € za 50+30 ľudí? To mi nevychádza. Rátaš tam len jedlo? Veď už len obrúčky, šaty, oblek vyjdu zhruba na takú sumu. My sme presne 1700€ platili za hostinu za 40 ľudí + ubytovanie pre pár hostí.

@namornicka v pohode, beriem to 😉 brat mal svadbu v lete, mama bola nešťastná že musí mať šaty a otec oblek. Obaja majú po 60 ale chodia moderné oblečený v rifliach a viem že sa z pohľadu oblečenia budú cítiť komfortne lebo to je presne ich štýl obliekania.