icon

Koľko vás vyšla svadba?

pepa1995
3. nov 2018

Baby chcela by som popýtať tých čo už majú za sebou svadbu...koľko Vás to vyšlo finančne? A hlavne ako ste ju financovali (či ste si na svadbu brali úver, pomohli svokrovci, šetrili ste a podobne)...?Nie je to lacná záležitosť.. radi by sme zobrali, tak si robím taký prieskum. Nechceme prehnane drahú svadbu ,hostí by bolo cca 30. Keď sme si spísali predbežne výdavky tak to orientačne vychádzalo min. 5000€. Ďakujem za každú reakciu.

dai
3. nov 2018

@asia83 ale predsa zato ze si ludia spravia peknu svadbu este nezabudaju o com svadba je... ja rada na nasu svadbu spominam, podobne aj ostatni co na nej boli - svadbu sme akurat pozerali nedavno s detmi a tie boli nadsene - vidiet nas tam mladych, znamych, aj tych co tu uz nie su... ja si myslim ze fotky a kameraman patria k tomu najdolezitejsiemu prave - to uchova spomienku zivu... a zabava je na vacsine svadieb - ci dedinskych ci snobskych...

zuzanockamt
3. nov 2018

Svadba pred 11 rokmi...13 ľudí a vyšlo nás to cca asi 1000€ ... Bez obrúčok,tie sme mali kúpené skôr,neviem koľko stáli...financovali sme si všetko sami.

haluta
3. nov 2018

@najinka presne 🙂 teda ak si nezoberies uja s LED svetlom. 😀 Teraz kameramani točia na fotoaparáty. 😀 Ani nevedia, že nejaký kameraman je na svadbe.

ellieellie
3. nov 2018

Nepamätám si presnú sumu, koľko nás to celé stálo, ale my sme vlastne na svadbe “zarobili”. Hostia nám dávali ako svadobný dar peniaze, našťastie sme nepodostávali žiadne hrnce, obliečky a podobne. Vyzbieraná suma bola vyššia ako naše náklady. Svoje svadobné šaty som predala za 600€ (kúpila za 650€), takže paráda. Určite by som si šaty nepožičiavala, je to vysoký a zbytočný náklad.

namornicka
3. nov 2018

@ivkazba a to aj starší ľudia z rodiny nabehnú v converskach? Nie že by to nebol dobrý nápad, len si neviem predstaviť či by ľudia veku 50 plus dali prachy za “drahé platenky”.

stanulienkat
3. nov 2018

Uver na svadbu?? Ked na to nemam,radsej urobim oslavu pre najblizsich. A svadba pre 40 ludi za 2500-3000 €??? To kde preboha? Urcite minimalne5000€. Ludia sa zadlzuju na hovadiny a po par rokoch rozvod. Naco??

katesocka
3. nov 2018

@pepa1995 mne sa kameraman zdal zbytocny, fotografov som pozerala, ale vedela som, ze nedam za to 1000 eur. Som spokojna aj s fotkami, ktore nam spravil svagor. Samozrejme, keby sme mali vacsi rozpocet, tak si zaplatim aj fotografa.

zuzanockamt
3. nov 2018

@namornicka ja by som tiež za plátenky také prachy nedala,čiže by som síce prišla v červených,ale obyčajných

asia83
3. nov 2018

@dai Ja sa stretávam s tým, že čím drahšia svadba, tým skorší rozvod... No nie je to pravidlo. My sme nemali bujarú tanečnú zábavu, to je pravda. My sme to nechceli. Svadba by podľa mňa nemala byť o jedle, pití a tanci, všetko "xxl". To je môj názor.

ivkazba
3. nov 2018

@namornicka môj otec má 64 a nosí conversy, sú aj starší ľudia ktorí sú moderní, navyše moji rodičia shoppingujú viac ako ja. Navyše v Parndorfe conversy stoja v akcii 30 eur, čo neni veľa. Ja sama mám 40, takže nie som nejaká nevesta pipina. 😉 V každom prípade ideme robiť svadbu podľa nášho vkusu a nie podľa vkusu iných. Ale rodinu si poznáme, vieme že to budú brať funny.

najinka
3. nov 2018

@ivkazba 30e nie je vela? Za cervene tenisky, ktore vlastne ani nechces? 😀

asia83
3. nov 2018

@zara0201 Tak sme mali my. Iba rodičia a súrodenci, večera po obrade. Stačilo.

ivkazba
3. nov 2018

@najinka pre ľudí ktorých pozývame to nie je veľa

ivkazba
3. nov 2018

@asia83 súhlasím, svadba by mala byť o inom a nie o tom či je dosť drahá

evkao
3. nov 2018

my sme mali svadbu o 15 ludoch, na radnici, fotky nam robil kamarat, saty som mala usite, po obrade sme mali posedenie v restauracii, pekne s 3-chodovym obedom, dezertom, pitim, sedeli (a bavili sme sa, aj tancovali) az do pol jedenastej vecer - cela svadba ked ratam vsetko od obrucok, oznameni, pohostenia, samozrejme saty, kytica, proste vsetko (este aj taxiky domov) nas vyslo 600,-€ ;) veľa ľudí takéto malé posedenie za svadbu nepokladá, kým nie je aspoň 50 ľudí, ale bola presne taká, akú som vždy chcela, určite by som ju ani teraz nerobila inak.... a urcite by som si nebrala pozicku - ak niekto chce naozaj len specatit svoju lasku, netreba mu na to vela penazi

viktoria1425
3. nov 2018

@pepa1995 my sme si sami dvaja financovali svadbu mali sme presne 29ludi a vyslo nas to 2500€. Myslim, ze 5000€ je zbytočne vela.

lilyianka
3. nov 2018

@pepa1995 nás bolo aj s nami 20 ľudí...... len mu,súrodenci s rodinami a rodičia... nikto viac...mali sme posedenie, hlavný choď,torta,zákusky a večer ďalší chod...aj sa tancovalo... DJ ani kameramana sme nemali,mali sme fotografa a o hudbu sa nám staral moj brat.... celá,svadba so všetkým, čiže oblečenie, obrúčky, jedlo,fotograf,všetky doplnky nás vyšla 3000€...a na finančných daroch sa nám to aj vrátilo. Svadbu sme si platili sami

nyusika
3. nov 2018

@ivkazba pre mňa osobne su converse nenositeľné a vôbec sa mi nepáčia.
A chcieť toto od hosti mi pride ako megatrapas

ivkazba
3. nov 2018

@nyusika ďakujem za názor, my vieme koho pozývame, takže vieme že tí ľudia to budú brať ako funny a nemajú finančný problém kúpiť si ich. A napríklad môj otec ich nosí bežne. Mne príde viac trápne dávať takýto komentár keďže ja si svojich svadobných hostí poznám lepšie. Navyše toto nie je môj príspevok, takže neviem prečo tu ľudia riešia moje tenisky keď autorka sa pýtala na cenu a financovanie svadby.

sweetlife001
3. nov 2018

My sme mali svadbu cez leto, pre cca 60 ľudí, vyšlo nás to cca 6500eur. Kameramana sme nemali, je to za mňa úplná zbytočnosť. Financovali sme to spolu s jednými aj druhými rodičmi. Píšeš že to nie je lacná záležitosť, ale može to kľudne byť aj lacná záležitosť. Som šokovaná s tým úverom..fakt sa nájde taký hlupy človek čo si zoberie pôžičku kvôli svadobnemu cirkusu?! To snáď nie. Dá sa zrobit svadba aj za pár eur, ak nie je iná možnosť. Ale pôžičku kvôli oslave ? Uuf..

pralinka86
3. nov 2018

Veľmi záleží od miesta kde to bude, keďže hostina tá môže vyjsť na 30-50-100 eur na osobu. Takisto šaty a oblek, môžeš zohnať za 200-500-800... A ešte ci platis nejaké ubytovanie hostom, ci bude profi fotograf, kameraman. To sú asi najväčšie položky.
Platili sme si sami, časť sa platila vopred, zvyšok po svadbe. U nás to bolo za hostinu, ubytko. 50ludi a dokopy všetko asi 6tisic

dankabetka
3. nov 2018

Ahoj, my sme sa brali v roku 2013, hosti 66, zmestili sme sa do 4000€, svadba bola v divadelnej restauracii vo Zvolene, hned oproti divadlu je kostol, takze vsetci riesili presun peso, vratane mna a zenicha 🙂 , svadobne saty ma vysli na 100€ ( znamosti v pozicovni, ale mala som krasne vysnivane), zenich mal oblek z promocii a ja popolnocne site na mieru od krsnej co je krajcirka, na tom sme usetrili myslim velmi vela panazi, kameraman bol kamarat z vysky a fotograf bol plateny profesional, obrucky som objednavala na nete a kolace riesila kazda svadobna mama na svoju stranu rodiny zvlast, tortu svadobnu sme platili my a tak isto aj kvetiny a vyzdobu, samozrejme jedlo, kadernicka a kozmeticka, dj a starejsia bola platena a taxik vecer na odvoz, dary sme nechceli, lebo sme uz vsetko mali a peniazky co sme podostavali nam krasne pokryli vsetky vydavky a ze to bola krasna svadba a nemala som pocit, ze sme niekde setrili 🙂 prajem krasnu svadbu nech sa dari v zivote 🙂

natalka13
3. nov 2018

Uver na svadbu? Snad srandujes. Mate kde byvat?

namornicka
3. nov 2018

@ivkazba ved ja nič proti, len by som si netrúfla možno dať tie conversy ako dress code s tým že by som si nebola istá ako to zoberú starší. Ale ak ich poznáte bude to v pohode.

ellieellie
3. nov 2018

@ivkazba Podľa mňa ľudia reagujú na tvoj príspevok, pretože niečo také zvláštne ešte nepočuli (priznám sa, ja tiež nie). Ja viem, že každá nevesta sa cíti dôležitá, svadba je “tvoj deň”, ale podľa mňa to neveste nedáva právo diktovať, kto si má obuť akú obuv, v akej presnej značke a farbe. Zvlášť keď hostinu predsa robíte pre hostí (snáď) a chcete, aby sa dobre cítili (dúfam) a uvoľnene zabávali. Ja osobne rifle nenosím, tenisky nevlastním žiadne, ak máte 10-15 hostí, tak beriem, že ich poznáš a keď sa všetci obliekate “na jedno kopyto” -tričko, tenisky, rifle, tak to hostia príjmu. Ale ak máte 20 ľudí a viac, skrátka neverím, že sa budú všetci v tejto vami stanovej uniforme cítiť komfortne.

alicka850
3. nov 2018

Nas dokopy asi 50e-20e obrucky z chir.ocele a zvysok obed my a dvaja svedkovia.

sense
3. nov 2018

Nas vysla svadba do 5tis. Cca 25 ludi a to bol v tom zaratany aj hotel pre hosti. Platili sme si to sami,ziaden uver nic...svadba nemusi stat vela penazi

nyusika
3. nov 2018

@ellieellie
konečne niekto s názorom, že hostina sa robí pre hostí, aby sa cítili príjemne.
z mnohých svadieb mám totiž pocit, že hostia sa pozývajú preto, aby robili neveste komparz a priniesli finančné dary.
kolegyňa bola nedávno na svadbe, kde predtým obdržali scenár - kde a kedy majú stat, tlieskať, vypustiť holubba....strašný trapas to bol.

bucko555
3. nov 2018

ahoj neviem to uz presne ale priblizne ti napisem brali sme sa pred 8 rokmi mali sme cca 50 ludi plus minus 2, na osobu sme za salu platili 22 euro v tom bola aj vyzdoba, kameraman 200, fotograf 200, autobus sme mali za 50 euro tusim tu som si neni ista, na kostol sme davali cca 50 euro, vyzdoba kostola bola za 25 kedze sme boli dve svadby v jeden den po sebe sme si to rozdelili. Saty oblek nejdem pisat zalezi na tom aky chces ale mna satyvysli pozicanie 200 euro a muz si oblek kupil v polsku, svadobna torta stala 60 euro, a zakusky okolo 100-150. Moju polovicu financovali rodicia a manzel si svoju polovicu platil sam

ivkazba
3. nov 2018

@ellieellie už som to tu písala ale teda zopakujem hoci fakt nechápem potrebu myslieť si že mojich hostí tu poznajú cudzie ženy lepšie ako ja. Budeme mať do 20 hostí a všetci sú takí že to zoberú funny. A že sa budú tešiť že nebudeme niekde v reštike ale vo wellness chate. Práve preto to takto robíme, že vieme že ľudia sa zabavia keďže ich poznáme. Btw ani ja normálne nenosím tenisky, väčšinou práveže opätky.
@nyusika ver že pre mojich hostí bude moja svadba zábava, práve preto to robíme tak ako to plánujeme urobiť. Resp robíme to iba kvôli nim. Ak by totiž bolo na mne tak nepotrebujem žiadnu oslavu po oficiálnom sobáši. A nerobíme to ani kvôli darom, obaja máme nadštandardný príjem, takže nepotrebujeme dary a u nás určite nebude niečo ako vyberanie peňazí do klobúka čo som ja ako svadobný hosť zažila veľa krát.
Prajem pekný večer ženy!