Koľko vás vyšla svadba?
Baby chcela by som popýtať tých čo už majú za sebou svadbu...koľko Vás to vyšlo finančne? A hlavne ako ste ju financovali (či ste si na svadbu brali úver, pomohli svokrovci, šetrili ste a podobne)...?Nie je to lacná záležitosť.. radi by sme zobrali, tak si robím taký prieskum. Nechceme prehnane drahú svadbu ,hostí by bolo cca 30. Keď sme si spísali predbežne výdavky tak to orientačne vychádzalo min. 5000€. Ďakujem za každú reakciu.
my sme mali 120ludi, dj, ziva hudba. penzion pre hosti ubytovanie,bar. atd. a vysla nas 7000eur. pre 30ludi sa da urobit aj do 2-3 tis.
je to kazdeho osobna vec. my sme mali pre niekoho drahu svadbu,ale hostom sa pacilo,mali sme to netradicne v takom penzione v lese.kde sme aj spali. obrad bol tam von v altanku pri jazere. kazdy hodnotil ze najsvadba na akej boli. no ja si zas neviem predstavit saty za 50eur, zabavu v pohostinstve za kostolom , a tak.kazdy nech si urobi ako sa jemu paci 😊
svadba je len jedna, a my sme tiez brali uver. ale vobec mi nevadi splacat nieco take.
este ma napadlo,ze da sa usetrit hlavne na pijatike.my sme nakupili 1000 0000000dzusov, kola,fanta,sprajt, pizdoviny, whisky, rumy,vodky atd atd. a vsetci chlapi pili pivo a zeny vino 😃
Povodny plan bol velka svadba o 120 ludoch, dj, ziva hudba...potom sa mi vyskytol vazny zdravotny problem ktory sa do svadby neporiesil a bola som rada ze sa vobec mozem vydavat tak sme skoncili s 23 ludmi bez zivej hudby, dja a pod... takze cakom pakom 2300€. Peniaze sme dostali darom od rodicov a aj napriek tomu ze nebola hostina boli nasi hostia velmi stedri takze nam po svadbe ostalo viac penazi nez sme do nej dali. Povodny rozpocet bol na 6000€ a hypoteku by sme na to urcite nebrali lebo jednu na byt uz na krku mame :P ale toto je fakt individualne - ze ako si to zafinancujete - podla toho kto ma ake moznosti. Ak ina moznost nie je tak aj ten uver je cesta.
Ahoj, my sme mali svadbu min. rok v máji, mali sme 60 ľudí, svadba bola v penzióne, jedlo a pitie bolo okolo 5000€, ubytko pre hostí okolo 1000€, výzdoba €2000. Celkovo so všetkým okolo 12000€ ale to som každú maličkosť dlho vyberala a až tak som na peniaze nepozerala. Určite by sa dalo niektoré veci vylúčiť takze by to nebolo až toľko.
@kathy93 my sme takto mali ze priniesla som 4usb - piesne na prichod do restiky, na veceru, na prvy tanec a na zabavu. Casnicka dostala instrukcie kedy ktore usb dat a bolo to paradne 🙂 pri 23 ludoch sa ozaj ziva hudba ani dj neoplati... my sme aj dost skoro (o 23.00) skoncili lebo uz som to zdravotne nezvladala..
Nas 6000 a 60 hosti. Vratane siat, vsetkeho
My sme mali 47 hostí, všetko na komplet (hostina, výzdoba, hudba, foto, výzdoba, oblečenie, obutie, obrúčky...) 6000€. Ale taký sme aj rozpočet mali. Treba si stanoviť priority, bez čoho by to pre vás nebolo ono a na ostatnom, ak sa dá ušetriť.
@veronice tak super ste to mali dohodnuté ja som zas rozmýšľala že žiadny prvý tanec ale zvážim to porpavde dom nechcela ani dlhé svadobné šaty. Mala si také klasické? Ako páčilo by sa mi mať také šaty ale k malej svadbe mi to nejako nepasuje rozmýšľala som nad krátkymi ale uvidíme ešte 😊
@kathy93 ja som v case ked sme museli svadbu zmensit uz mala saty zajednane takze klasika dlhe ale myslim ze keby som dopredu vedela ako to dopadne tak si nedam take s kruhom ale nejake priliehavejsie, mensie, do dlhych by som sla aj tak, len teda nieco mensie.. Je to praktickejsie podla mna.
Nas vysla 7000 eur. Normalna svadba s 90 hostami a vsetkym kompletne - saty, oblek, obrucky, kapela, kvety a vyzdoba kolace hostina.... Financovali sme ju z vlastneho. Ale v podstate sa nam aj vsetko vratilo v daroch.
My sme mali svadbu minulý rok a vyšla nás cca 3000/3500€ 🙂 Mali sme 50 ľudí, ja s manželom sme platili DJ, Fotografku a ubytovanie pre 40 ľudí. Moja mamina a svokra platili jedlo a pitie. Mali sme v prenajatej sále/hotel rovno aj catering s výzdobou, čiže sa platilo na hlavu. Mali sme švédske stoly, jednu väčšiu tortu, koláče, korbáče navyše. Výzdobu sme si ešte dorábali sami. Kameru sme použili go pro a bolo to super, lebo sa kamerovali hostia sami 🙂 Oblek sme platili my, šaty som dostala ako svadobný dar. Mali sme aj starejšiu so súborom, v kostole živú hudbu a ako svadobný dar sme dostali retro auto na odvoz. Inak sa to všetko dá.
Nas vyšla cca 6 tisic ale mali sme 100 ludi 🙂
Nasa svadba bola dva roky dozadu, okolo 5000 € so vsetkym, 80 hosti
@potos987 ako pises kazdeho osobna vec. Ja som vzdy chcela velku svadbu, princeznovske saty, zavoj a korunku vo vlasoch. Tiez s muzom rozmyslali ze sa vezmeme na dovolenke ale nastastie sme tak neurobili. Do smrti by som si to vycitala. Mali sme krasnu svadbu podla mojich predstav a myslim ze cena bola primerana ☺
Nás stála cez 8000€, rodičia nám dali po 1000€ a zvyšok sme si platili samy z vlastného. Svadba sa dá spraviť určite aj za menej, ale my sme to naozaj chceli mať tip top a užiť si ju naplno 🙂 mali sme 65 hostí a klasika- DJ, fotograf, starejší, kameraman. Bola v 4* hoteli (bez ubytovania). Neľutujeme euro, čo sme minuli, za nás to určite stálo za to a keby ju robíme ešte raz, spravíme ju rovnako ;)
My sme sa brali v roku 2012 v Mojmirovciach, v kastieli bola potom oslava, mali sme 40 ludi a vyslo to asi 8000e. Vsetko platili svadobni rodicia.
my sme sa brali teraz v júni, akurát dnes som to počítala pre kamošku a so všetkým mi to vyšlo niečo cez 6 tisíc pri 80 hosťoch. Ale zas nemali sme nič extra, žiadne holubice, žiadny candybar, žiadne zaplavy kvetov, proste klasika svadba.. najviac sme dali za obrúčky a za hudbu.. a konkrétne za hostinu sme dali 2700
U nás to bolo 120 hostí a vyšlo nás to okolo 11 000 eur...

@dai Ja vám vykám preto, lebo vás nepoznám a husi som s vami nepásla. Je to základ spoločenskej etikety, slušnosti a úcty voči druhému. Ale zrejme vám to nič nehovorí. Ste úplne mimo.