Konečne sa otepľuje: Príde pravé leto?
Konecne bude teplucko, leto ako sa patri. Vsetci sa furt len stazuju, ake horucavy tu mame a ja sa pytam, kde? Ved je zima, toto nie je leto. Okrem toho, vonku bude pekne teplucko a vsade inde zima, metro, elektricka, obchody, nakupne centra, detske kutiky, restauracie, hotely, praca, vsade taka klimatizacia, ze bez svetra alebo bundy sa neda vydrzat.🥶 tam sa mozu vsetci, ktorym je horuco, schladit.
@anonym_autor 38-41 stupnov nie je pekne teplucko, moze to byt zivot a zdravie ohrozujuca teplota pre mnohych ludi. Priroda trpi, zvierata trpia, je rekordne sucho, Dunaj sa da prejst pomaly bosou nohou. Normalne letne teploty su tak do 30, to sa nikto nemoze stazovat, ze mu je zima. Ak mas rada 40+, chod do Dubaja. U nas to normalne nie je.
V lete je pekne teplúčko do 30 Stupňov, ďalej je to už demoverzia krematória
@anonym_autor ďakujem za oznam. U nás v práci nie je klimatizácia, ani v obchode nie je zima. U nás nejazdia električky. Do reštaurácie nechodím, varíme si doma.
A vlastne v ktorom meste na Slovensku chodí metro? Chcem ísť vyskúšať či je tam zima.
Ak si z oravy tak ta chapem. Ak z juhu slovenaka tak nechapem. Ale neviem o tom ze by premavalo metro ani na orave ani v sturove
@anonym_autor zbytočné rýpanie. Normálny človek vie, že 40 st. nie je príjemné leto a pohodička
No, uz ked moj muz obuva na HO ponozky a vecer tiez, dava si tricko a zatvara okno a terasove dvere, tak je daco zle a nie teple leto. Minule sme mali vo foliovniku v noci 8 stupnov okolo polnoci... To veru nie je letna nocna teplota,...
Vsade vsetci len klimu treba a straaaasne je to. Ano, ked je cez den 35+, tak to nie je prijemne, chapem, viem...ale leto trva tak 2 mesiace aj s cestou a pomedzi tie 35+, aj 19, ako bolo teraz a studeny vietor...Este v maji sme kurili a v septembri sa zacne zas. Horsie je, ze je strasne sucho, to mi vadi dost.
Už teraz mi je z toho ťažko a najradšej by som sa zobudila až po lete.Uz nech je sneh a poriadna zima
do tych 30 je pohoda
39-40 je super? Ved sa dychat neda.ani von ma to netaha.bleee
Gratulujem k dokonalému zdraviu a super schopnosti ignorovať realitu okolo seba. Žiaľ, nie všetci ľudia sú zo železa a pre tisícky iných sú tieto teploty doslova nebezpečné.
@anonym_autor ak si takto brutalne zimomravy clovek, tak nemas v poriadku krvny obeh a chcelo by to riesit, nez skoncis s problemami v starsom veku.
Ak je to pokus o provokaciu, tak je to ukazka tvojej hluposti. Ale to o sebe tiez isto vies.
@anonym_autor ty sa tesis, tak sa teskaj. Mne je luto vsetkych zvierat, ktore zili v nasom potoku (kacice, ryby, zaby), ktory prvykrat co tu byvam (25 rokov) uplne vyschol. Toto nie je priazniva klima.
Zila som v Stredomori kde 42st boli bezne, ludia normalne fungovali nehundrali a nie nebolo to pri mori aj ked ta krajina more mala ale nebyvali sme v bezprostrednej blizkosti. Polnohospodari tam zacinali o piatej poobede pracovat ( na margo toho aby ma tu niekto presviedcal ze tam sa nic nepestuje). Teraz byvam na Liptove manzel ma upozornoval ze bude horuci den bolo max 26st aj to 3h popri tom mraky, na balkone sa vecer sediet nedalo lebo zima, okno otvorit sa nedalo lebo zima. Niekedy v juli sa v pohode dalo sediet von. Teraz cez den slnko zahreje a hned sa ochladi, v zahranici sme na terase sedeli aj do polnoci, zavcasu rano o piatej ked sme ranajkovali. Najviac sa mi pacila mentalita ludi, ze sa nestazovali, proste zili si svoj bezny zivot, normalne vsetko fungovalo. Slovaci sa iba stazuju
@anonym_autor ty si riadne tupelo akurat tak...Teskaj sa teskaj ...Nebudes dlho..
Zila som v Stredomori kde 42st boli bezne, ludia normalne fungovali nehundrali a nie nebolo to pri mori aj ked ta krajina more mala ale nebyvali sme v bezprostrednej blizkosti. Polnohospodari tam zacinali o piatej poobede pracovat ( na margo toho aby ma tu niekto presviedcal ze tam sa nic nepestuje). Teraz byvam na Liptove manzel ma upozornoval ze bude horuci den bolo max 26st aj to 3h popri tom mraky, na balkone sa vecer sediet nedalo lebo zima, okno otvorit sa nedalo lebo zima. Niekedy v juli sa v pohode dalo sediet von. Teraz cez den slnko zahreje a hned sa ochladi, v zahranici sme na terase sedeli aj do polnoci, zavcasu rano o piatej ked sme ranajkovali. Najviac sa mi pacila mentalita ludi, ze sa nestazovali, proste zili si svoj bezny zivot, normalne vsetko fungovalo. Slovaci sa iba stazuju
@anonym_578f8d hm, Stredomorie. To je ten spravny priklad. Sice uplne ine podnebne pasmo a uplne inak vdaka tomu nastaveny zivotny styl, ale normalne si polku Slovenska upratala a ukludnila. Na toto sme cakali.
Btw. sorry za tie “chladne” letne vecery, ale nam je celkom fajn. Budes musiet nejak prekusnut a zvyknut si. Nuz, nie sme Stredomorie, to bude tym.
@anonym_autor 38-41 stupnov nie je pekne teplucko, moze to byt zivot a zdravie ohrozujuca teplota pre mnohych ludi. Priroda trpi, zvierata trpia, je rekordne sucho, Dunaj sa da prejst pomaly bosou nohou. Normalne letne teploty su tak do 30, to sa nikto nemoze stazovat, ze mu je zima. Ak mas rada 40+, chod do Dubaja. U nas to normalne nie je.
@anonym_5273fa to nevysvetlis, tu mnohym chybam mozeg
@anonym_autor krasna trollia temaaaaaaaaaaaaaaa snad nie na dalsich 10 stran, ze MK?
No, uz ked moj muz obuva na HO ponozky a vecer tiez, dava si tricko a zatvara okno a terasove dvere, tak je daco zle a nie teple leto. Minule sme mali vo foliovniku v noci 8 stupnov okolo polnoci... To veru nie je letna nocna teplota,...
Vsade vsetci len klimu treba a straaaasne je to. Ano, ked je cez den 35+, tak to nie je prijemne, chapem, viem...ale leto trva tak 2 mesiace aj s cestou a pomedzi tie 35+, aj 19, ako bolo teraz a studeny vietor...Este v maji sme kurili a v septembri sa zacne zas. Horsie je, ze je strasne sucho, to mi vadi dost.
@anonym_34b50a neprehanaj, tazko je Vam mat Rodinny domcek ze? To je asi ta dan ze dom byvava chladnejsi ....a ked budu 40tky zas tam budes prijemne chladno ze?
@anonym_578f8d nemyslis si geograficku polohu troska?
@anonym_578f8d hm, Stredomorie. To je ten spravny priklad. Sice uplne ine podnebne pasmo a uplne inak vdaka tomu nastaveny zivotny styl, ale normalne si polku Slovenska upratala a ukludnila. Na toto sme cakali.
Btw. sorry za tie “chladne” letne vecery, ale nam je celkom fajn. Budes musiet nejak prekusnut a zvyknut si. Nuz, nie sme Stredomorie, to bude tym.
@moonlight1210 s neprijemnymi ludmi som sa stretla iba na Slovensku a v USA asi to ozaj bude mentalitou
My sme mierne teplotné pásmo - letá sú do 30 stupňov, okolo 33 je už tropické leto. Ale trolla živiť nebudem.
Bude po radosti, keď zakážu obmedzia bazeny kvôli nedostatku vody
Piť budeme asi z jazier😅
@anonym_autor nezabudaj v akom podnebnom pasme je SK a na SK 36-39°C su horucavy a nie je prirodzena teplota. Nizsie ako Spanielsko, Portugalsko, Taliansko, Grecko je to normalne.
Ja neviem ale co vy riesite teploty? Ved to nezmenite , bude chladnejsie ked sa tu budeme o tom rozpravat? Doteraz lialo a bolo chladno, teraz 4 dni bude teplo. Proste slovenska mentalita fundrat, frflat, nadavat , riesit nesmrtelnost chrusta.
ja nechápem tak trošku. nejaký autor, je fuk, aký, sa tu trošku vytešuje, že bude teplo (mimochodom, tiež som z tej skupiny ľudí, ktorí milujú horúčavy) a idete ho tu pomaly ukameňovať... veď čo také zlé autor napísal? a v podstate má pravdu. posledných pár dní bolo cez deň približne 20-21 stupňov - aspoň na severe. večery boli chladné, na dlhé rukávy. v druhej polovici júla sa nedávne počasie nepodobalo na leto, ale na jeseň. ja sa tiež teším, že príde opäť leto.
@anonym_cb92c4 ona nezije v usa
Pozdravujem kazdeho nemocnicneho pacienta, teraz sa radsej drzte a nedostante infarkt, nezlomte si nohu alebo si nezapalte slepe črevo, lebo u nas v nemocnici je peklo lezat, bez klímy, velke sklenene okna, na niektorych su aj zaluzie 👍 a k tomu rozne vone.. ty teplucko ☀️

@anonym_autor dobre