Konflikt Ukrajina - Rusko
Čo si myslíte o aktuálnej situácii, čo sa deje medzi Ruskom a Ukrajinou? Bude vojna? Práve čítam aktuálne informácie a vôbec sa mi to nepáči. Myslite že Rusko zaútočí na Ukrajinu? Sledujete tieto veci?
Dúfam že sa to zaobíde bez krviprelievania 🙏🏼
Nepoznáte nejakého politológa, ktorý opísal túto situáciu do podrobna?? Chcem o tom vedieť čo najviac informácií, ale od profesionálov
Ja nesledujem správy vôbec a tak mám aspoň svätý pokoj ak bude tak bude vojna aj tak by sme s tým nič nespravili
Vojna už je 4 roky na Ukrajine... O tom ako sa situácia dalej vyvinie rozhodne Putin zatiaľ je to 50 na 50, aj keď sa ho Nemecko snaží vyprovokovat. Ma to súvis aj s dodávkou plynu. Ja len nechápem o co ide Amerike. Ale to ze sú tu na slovensku, na nejakom cvičení podľa mňa neni náhoda, len chcú byť blízko Ukrajine ak niečo horšie vypukne.... Môj názor podľa toho čo som si našla na nete
To mi je jasne, neviem teda čo ta Amerika… všade sú aj tato dohoda čo bola (nesledujem to až tak dopodrobna). Na Ukrajine je vojna dlho, len teraz je toho plno že Rusi plánujú inváziu na Ukrajinu… samozrejme teraz ide každý dodávať zbrane a neviem akú inú vojenskú techniku. Nemám z toho dobry pocit
@toffifee0902 Ok, takže Rusko prednedávnom vtrhlo na Ukrajinu a obsadilo jej časť. Rusko sa vyhráža. Rusko žiada, aby suverénne štáty riadili svoju zahraničnú politiku podľa jeho predstáv. Rusko sa pravdepodobne chystá zaútočiť na Ukrajinu znova. Ale podľa Teba je to o USA. Vidím, že ruská dezinformačná kampaň má svoje výsledky.
Ahoj. Ani ja nemám dobrý pocit z tohto Rusko-Ukrajinsko-USA konfliktu. Ja teda takéto veci viem filtrovať. Ale tak ako sa mi pred vyše 2 rokmi mala zlý pocit z korony (ešte keď tu ani z ďaleka nebola, ani blízko nás, tak sa mi teraz toto, presne tak isto usadilo v hlave. Mám z toho zlý pocit, hoci veľmi dúfam, že sa to vyrieši diplomaticky. I keď neviem ako, pretože Rusko dalo jasnú požiadavku, že NATO sa nemá rozširovať smerom na východ a druhá strana dala stanovisko, že oni nemôžu ovplyvňovať suverénne krajiny kam môžu a nemôžu vstúpiť. Tak neviem si predstaviť k akej diplomacii by došlo ☹ Viem, že v piatok má doručiť písomné stanovisko NATO Rusku k jeho požiadavkám.
Inak ešte mi je divné, že Čína nejak mlčí tá keď prisľúbi vojenskú pomoc Rusku.... 😖
Inak nedávno tu tiež bola táto debata, admini vymazali celú diskusiu po relatívne krátkej dobe, tak možno ani táto nebude mať dlhú životnosť.
@ysseba presne takéto pocity mám aj ja. A ta Čína sa mi tiež nezdá…. Len teda dúfajme že to vsetko skončí dobre 🙏🏼 Vážne tu takáto debata bola? Nuž uvidíme hádam sa to tu nezvrtne
Hej, uz viac krat, ale (teda aspon co som si vsimla ja), tak len tuto jednu zmazali. Ale nezdalo sa mi, ze by sa to tam nejak zvrtlo. Len vacsina sa priklanala k nazoru, ze bude vojna. Ale verim, ze sa vsetko vyriesi. Citala som aj par politologov, kt. pisali dovody preco je to nepravdepodobne.
Jasne, "nebude". Bodajby, ale zobudte sa. Dve najsilnejsie velmoci sveta sa budu bit o krajinu vedla nas, a myslite si, ze nas to nezasiahne? Americania posielaju zbrane Ukrajine len tak zo srandy? A nemaju zaujem o vojnu v europe? Prave ze maju, a velky. Myslim si, ze nieco nenapadne vyprovokuju, ako to urobili uz velakrat, a dufam ze Rusi budu mat tolko rozumu a nedaju sa do toho zatiahnut. Len to nas zachrani.
@sparrows profesor Alexander Duleba - odbornik na Rusko a Ukrajinu 👌🏻 učil ma na výške (politológia) - par dni dozadu som s ním videla reportáž.
Analytik pre zahraničnú politiku. Väčšieho odborníka na R-U konflikt nemáme 👌🏻
@oliviakatka lenže tento odborník (mimochodom na slovovzatý) by sa väčšine žien na MK nepáčil... Tu sa nosí skôr glorifikacia Ruska 🤦ale ďakujem za toto meno, tiež som ho chcela dať do pozornosti 👍
@nikolka1986 budeme tu mať základne vojenské takže neviem či to ostane "len" pri zdražovaní
@toffifee0902 evidentne žiješ v inom vesmíre, keď nevidíš, kto tu rozdúchava vášne...
@annm81 to myslis vazne tuto otazku ? 🙊🙊 Americania chudaci, bojovali v Iraku, Afganistane...arabska jar..vojna v Perzskom zalive atd atd...🙊🙊 tak ak podla teba z toho nic nemaju, tak rozputavaju vojny len tak z pasie ? Alebo sa chudaci obetuju a chrania mier ? Tak ze bombarduju ?? 😂😂😂
Zena ved sa preber, USA sa montuje do Rusko- UA konfliktu, doslova ich provokuje...a co by z toho mali ? Ty si si nevsimla, ze roky rokuce bojuju USA a Rusko o vacsi vplyv ? Tak ano, bingo ! Presne to by USA z toho mali...
@kayyaa bože, ale drístaš... Keď už tak veľmi nenávidíš tých zlých, zlých Američanov, aspoň s Ukrajincami by si mohla mať súcit, keďže sa ich Rusko chystá napadnúť, nehovoriac o tom, že Ukrajinci si už s Rusmi zažili strašné veci... "Úžasní" "bratia" Rusi, ešte ich poľutujme...
A k tým zlým Američanom... Až takí zlí a štrašní boli tých 20 rokov v Afganistane, že sa Afganci vešali na americké lietadlá pri odchode z krajiny...
Hlavne sa neboj. Nijako to neovplyvníš a strachom si nepomôžeš. Nečítaj a nepozeraj správy o tom. Rusov je žalostne málo o niekolko desiatok miliónov menej ako Pakistanciv. jedine vďaka jadrovým zbraniam ešte nie je vojna. Ale to my nevieme čo vedia ich rozviedky. Možno Rusi už stratili jadrovú rovnováhu s Američanmi a preto si Američania dovoľujú. Rusi mali Ukrajine ponúknuť lepší život a nie len úlohu nárazníkovej a bezzubej zóny. Po rozdelení ZSSR boli z Ukrajiny stiahnuté všetky jadrové zbrane a medzikontinentálne rakety a bolo im sľúbené za to že im nebude siahnuté na ich hranice. Lenže keď sa rozhodli ísť smerom na západ Putin sa zľakol ze príde o Krym kde mali Rusi beztak svoje vojsko. Rovnako ako majú Američania druhu najväčšiu vojenskú základňu v Európe v Kosove. Tak ten Krym obsadil a všetky dohody prestali platiť. Putin sa sťažuje ze západ ho obkľúčuje ze nedodržiava nepísané dohody z 90 tých rokov. Ale sám ich porušil obsadením Krymu. Možno nemal inú možnosť. Keby ho neobsadil už by tam mali USA ďalšiu základňu. Treba si ale uvedomiť že oproti 70 tým rokom je vo svete ani nie desatina zbraní ako bolo vtedy. Vtedy mala každá strana po 70 tisíc medzikontinentálnych rakiet teraz len 7 tisíc aj z toho musí byt polovica v rozobratím stave neschopná okamžitého nasadenia. Aj konvenčných zbraní bolo ohromne množstvo. Československo malo 100 stíhačiek teraz majú tri. Armáda nič neprináša ľuďom iba bezpečnosť. Vtedy sa zbrojilo až príliš teraz primálo. Vďaka jadrovým zbraniam sa od druhej svetovej vojny nevedú konvenčné strojové vojny kedy ide cela armáda proti inej armáde na 1000km širokom fronte. To sa už nedá ako v 2. Svetovej vojne kedy Hitler technologicky predbehol veľkým skokom cely svet a obsadil vojensky celu Európu. Za tri roky ho dobehli a potom už len ustupoval. To bola totálna vojna kde sa cely priemysel preformoval na vojnové úsilie. Ani vtedy nedobili Moskvu. Ako by sa im to mohlo podariť teraz. Ruska oficiálna a verejná vojenská doktrína hovorí ze na konvenčný útok budú reagovať jadrovo. Spolu s Amerikou sú jedine jadrové veľmoci vo svete. Čína bude o pár rokov možno tretia možno nie. Nestačí mat len atómové bomby musia byt sj rakety medzikontinentálne rakety a ponorky a radary a silá a obranné systémy a musia existovať aj hypersonicke rakety. V tejto oblasti viedli Rusi - majú rakety schopné niesť sedem hlavíc z ktorých sú asi tri alebo štyri falošné kvôli hmotnosti ale vsetky vedia kľučkovať v hypersonickej rýchlosti. Tá je nad 7 machov. Je to rýchlosť z obežnej dráhy na Zem alebo z balistickej dráhy na Zem. USA nebolo doteraz schopné tieto rakety svojou obranou eliminovať. Možno sa situácia zmenila a už to sú schopné zvládnuť alebo majú tiež takéto hypersonicke návratové rakety podobnej kvality. Čína už prvú návratovú raketu vyskúšala je ešte na začiatku a nie je jadrovou veľmocou ale je len otázka času keď dobehne USA aj Rusko. Treba si ešte uvedomiť ze jadrová vojna v súčasnosti nemusí znamenať koniec sveta. Všetky hlavice sú termojadrové s relatívne malým radioaktivnym spadom ale obrovskou teplotou. Budú zničené mesta a budú veľké obete ak by došlo k jadrovej vojne. Ale podľa posledných simulácii nedôjde k zničeniu sveta ani ľudstva. Mesta takto zničené sa do dvoch rokov dajú znova obývať to nie je ako Cernobyl kde je silna a dlhá rádioaktivita. Najhoršie na tom je ze ak toto vedia niektorí politici, čo vedia vojaci, tak môže niekoho napadnúť tu vojnu spustiť. Existuje ešte možnosť ze niekto ma takú silnú vodíkovú bombu že spôsobí kataklizmu. Nedá sa nasadiť na raketu a ťažko je ju vojensky použiť. Dá sa však vyrobiť veľmi ľahko v krajinách ako Rusko a USA. Stačí k nukleárnej rozbuške naliať viac litrov tricia a je z toho katastrofa. Ak bude mat sto megaton a vybuchne na zemi alebo nizko nad Zemou tak nás čaká doba ľadová. Ale ako hovorím, netráp sa. Mysli na prítomnosť. Budúcnosť nejaká bude. Prepáčte že tu takto straším skôr si myslím že k ničomu takému nedôjde. Ale mám pocit že na jadrové nebezpečenstvo sa zabudlo a konvenčné sa preceňuje. Tankami sa dá obsadiť Slovensko aj Československo možno aj Maďarsko. Ale Poľsko by bol už problém pre Rusov a Američania už vôbec nie. Armády nie sú dostatocne veľké na to. Tak len sa modlíme aby sa nejako dohodli.

Rusko ? Tato situácia je úplne o niečom inom a niekom inom .