Koník náš každodenný - vtipné príspevky.
Tie ženy ktoré tu často trávia čas, rada si prečítam čo vás tu najviac rozosmialo, pobúrilo, najlepšie témy bez ktorých by koník ani nebol koníkom 😁
Moje každodenné čo čítam:
Je to duch/ Vidíte tam čiarku?
Čo dnes variť na obed?
Je toto kiahna?
Čo je toto za vyrážku?
Aké bio eko raw dávate svojim xy mesačným deťom
Poraďte čo spraviť keď manžel....
Ako odnaučiť od kojenia trojročné dieťa 😂
Toto sú moje každodenné, ktoré sa veľmi často opakujú, ale však je to stránka o deťoch, mamičkách.
Nad tými smiešnymi rozmýšľam, ale rada vypočujem najskôr tie vaše, najmä mamičky ktoré sú tu zaregistrované už dlhšiu dobu 😁
Touto témou nechcem NIKOHO URAZIŤ ani sa ho dotknúť. Veď aj ja som sem veľakrát písala a pýtala sa občas aj blbosť no vždy baby poradili 😊
Prajem pekný deň a pekné a dúfam že aj zábavné čítanie 😁😘
@akecheta tiež som to o dojčení čítala, viem čo myslíš. Môj manžel bol kojený takmer štyri roky a to bol dôvod prečo som si povedala že viac ako dva roky určite nie, syn to zvládol lepšie a dokonca presne v roku s dojčením bol koniec. Môj manžel je hrozný jedák, ako variť takému je jedna čistá hrôza, nonstop je chorý, o tom koľko vymeškaných hodín mal v škôlke (za dva roky tam bol dokopy 40dní) a na základnej ani nehovorím. Doteraz býva často chorý, takže týmto by som sa neriadila. Samozrejme verím že sú zdravé aj odkojené deti do troch rokov.
@ktochytavzite Prosim ta ked ohováras aspon napíš správne koho. A isteze vo väčšine diskusii odborne radim a pomaham. Ale pobavila si ma. Pekny den a príjemné ohováranie ti zelam. Niekto zacat musel. 😂😂😂
@bobula46 moment - lenže niektoré ženy majú rizikové tehotenstvo, alebo stále bracajú - ja som s takou ležala tri dni v nenmocnici, u mna sa nakjoniec ukázalo, že mám pokazenmý žalúdok, ona vracala aj tehotenstvo predtým - a iné môžu počas tehotenstva robiť hocičo - ja som aj dlážku umývala, den pred pôrodom som aj skrinu v detskej izbe upratovala
@ktochytavzite suhlasim s
@fokuska ..vidno ze
@evittam ma zmaknutu legislativu a problematiku scitanu...to ze ty nesuhlasis s jej vyjadreniami je tvoj subjektivny dojem, ale fakt je, ze mnohym zenam tu poradila na vysokej urovni a zachranila nejednej babe davky, upozornila na povinosti ktore by jej galibu porobili na uradoch
@ptmt1011 ja si myslím, ze keď dieťaťu nárastu zuby a dokáže prijímať normálnu stravu, malo by sa prestať kojiť a normálne zdraví stravovať. Na základe vyváženej stravy dokáže budovať imunitu. Podľa mna je v materskom mlieku najviac potrebného keď sa dieťa nazýva “dojčaťom” 😍 načo kojiť 3rocne deti? Veď v takom veku už mlieko vôbec nie je potrebné. Kojenie stráca zmysel a je to len o väzbe medzi matkou a dieťaťom.
Ja som kojila rok a podľa mna je to tak akurát. 🤪 a teraz do mna 😂😂😂
...a zas sme pri kojení 🙂
Ja som sa celkom dost zabavala na tej pani, ktora si chcela odlozit manzelove semeno do poharika a potom sa sama oplodnit🤦♀️
Bozeee, zas kojenie.😂😂😂😂Preco???? Ja som bola kojena do 2,5 roka. Prd mi to pomohlo, viac doma ako v skole. Dcerka vobec, mleko nebolo, a chora nebola hadam dva roky. Pocet vymeskanych hodin za tento skolsky rok 16. Z toho 15 bol zubar. A jedna, ze som ju zobrala po 5.hodine. A vobec kojenie, prirodzeny porod verzus cisaesky rez, same super temy.
Az tu som sa dozvedela, ze budem mat sproste dieta a nebudeme mat vztah, lebo je cisarskym a nebola kojena😂😂😂😂🤦🤦🤦
zeny, co neodidu od zlych chlapov, dokonca s nim maju viac ako jedno dieta, by som zase az tak nesudila. ze su hlupe a zasluzia si, co maju.
staci sa pozriet na seba a svoje slabe stranky a dat si zavazok, ze sa s nimi popasujeme a zmenime sa. kolko zakopnuti, sebaospravedlneni a sebavysvetleni si dame (pokojne aj: ja uz ina nebudem, no a co) na ceste za lespim ja. ktore kolkokrat ani nedosiahneme a vzdame to niekde pocas tej cesty.
pretoze nejde o fyzicke veci, o hmotne veci. ide o psychicke veci. nehmatatelne. cisto vôľové. a tam sa zmena deje najpomalsie a najtazsie.
mame co robit sami so sebou. sami seba kolkorat nezvladame.
nieto cakat zazraky na pockanie od druhych, aby sa oni zmenili len preto, ze my vidime, kde sa deje chyba a mame po ruke riesenie. a ked to nejde rychlo, tak nad nimi ohrnat nos. posmievat sa a trusit ironicke hlášky. niekedy aj urazky.
tato rychlo zasadnuta porota hned hotova s usudkom je nieco, co na koniku nemam zrovna v laske.
A este dnes tema, od kedy nechat dieta same doma. Jeden koment, mamicka puse, ze jej dcera v 5.rokoch uvari polievku a upecie kolac. No ja som bola dost samostatne dieta, ale v 5.rokoch som urcite nevarila. A teram 40, ale este stale problem, ako vytiahnut pekac a nepopalit sa. Nuz, som nesamostatna. 🤦🤦🤦🤦
@moonlight1210 S tebou vzdy suhlasim. A nikoho neodsudzujem ale naozaj nechápem zeny co žijú a maju deti s chlapmi co si ich nevazia a o ktorych pises. To je len o sebaucte.
Nevidím dôvod zit s ...no nenapadne ma slusne slovo😊...a nebodaj s nim mat deti. Preco? Z akého dôvodu? Som človek,zena, ktora si zaslúži slušného muza a slušný život. A plati urcite ako si zariadis tak mas. A u mna to naozaj nie je fraza. Som samostatna od 16.
@jajka257 na detskej kuchynke určite uvarila už aj 5chodove menu, tam to nie je problém 😂😂😂
Inak jedna tu tiež tvrdila, že jej 1.5 ročne dieťa vie rátať do 10 v piatich jazykoch a v 3 rokoch už plynule hovorí piatimi. A keď jej to nikto neveril, lebo sa postupne zamotavala do toho, ako kecala, tak samozrejme každá jedna bola zlá mater, čo len závidí, že nemá také šikovné dieťa 🙄
@evittam kedze viem aka si scitana, isto viea ze ono existuje tzv syndrom tyranej zeny -v podstate tyrana zena je tak zmanipulovana tyranom, ze ona sama si mysli, ze naozaj si zasluzi byt bita a je naviazana na tyrana. Pre nas sa to mzono zda scestne - vidime to z nadhladom. Avsak tieto zeny to vidia cez cit a aj ked mozno si uvedomuju to racio, ten pocit ze oni si to zasluzia ich prevalcuje a maloktora sa tym prebojuje. Tieto zeny potrebuje adekvatnu pomoc, nie odsudenie. Avsak pomoc na MK bohuzial nenajdu.

@ktochytavzite Vazne? Vacsinou temy, kde vstupi @evittam sa stanu odbornymi - pretoze sa vyzna v zakonoch a radi lepsie ako niekedy "poradia" priamo na UPSVaR alebo na SP. Pripadne tvrdia, ze sa nieco neda a zakon hovori opak.
Zachranila tu mnohym zenam matersku, poradila co a ako aby ich neobabral zamestnavatel alebo urady (pokial tie zeny mali aspon tolko rozumu, ze napisali sem a potom sa naozaj riadili jej radami).