icon

Koník náš každodenný - vtipné príspevky.

bobula46
24. júl 2019

Tie ženy ktoré tu často trávia čas, rada si prečítam čo vás tu najviac rozosmialo, pobúrilo, najlepšie témy bez ktorých by koník ani nebol koníkom 😁
Moje každodenné čo čítam:
Je to duch/ Vidíte tam čiarku?
Čo dnes variť na obed?
Je toto kiahna?
Čo je toto za vyrážku?
Aké bio eko raw dávate svojim xy mesačným deťom
Poraďte čo spraviť keď manžel....
Ako odnaučiť od kojenia trojročné dieťa 😂
Toto sú moje každodenné, ktoré sa veľmi často opakujú, ale však je to stránka o deťoch, mamičkách.
Nad tými smiešnymi rozmýšľam, ale rada vypočujem najskôr tie vaše, najmä mamičky ktoré sú tu zaregistrované už dlhšiu dobu 😁
Touto témou nechcem NIKOHO URAZIŤ ani sa ho dotknúť. Veď aj ja som sem veľakrát písala a pýtala sa občas aj blbosť no vždy baby poradili 😊

Prajem pekný deň a pekné a dúfam že aj zábavné čítanie 😁😘

evittam
25. júl 2019

@barbellka Iste. Poznam. A a presne ako píšeš.

kittykat22
25. júl 2019

@evittam tak ako moja, svet sa okolo teba netoci, a ty si urcite v niektorych oblastiach nekompletna. A nepis mi, ze vynikas vo vsetkom. Musis si uvedomit, ze to nefunguje tak, ze pride muz a jednu zene struhne na prvom rande. Nasilie je casto stupnovane, je tam psychicka manipulacia, vyhrazanie, ublizovanie, fyzicke napadanie ale to sa vsetko melie s ponizovanim ktore uplne znici zene sebavedomie a pocit, ze za nic nestoji a vlastne ani nemoze odist. Zeny/matky stale dufaju, ze sa to zlepsi - paradoxne ostavaju koli detom - pricom to je ten hlavny dovod ze by mali odist. Niektore nemozu odist, pretoze nemaju kam, a uz vobec nie za co. Pozri si tento cesky dokument https://www.youtube.com/watch?v😶-uhLFz_4W4 a hlavne ten koniec, kde si zo zufalstva, jedna z tych zien zoberie sama zivot. Tam uvidis ako policie a organy v tejto oblasti zlyhavaju, okolie to nechce vidiet alebo to dokonca povazuje za "normalne" a potom socialna podpora pri odchode, ktora sa rovna nule. Povysovat sa nad tyrane zeny je smutne.

evittam
25. júl 2019

@kittykat22 Ja nie som ziadna tvoja. A "moja" ja som kompletna uplne. Ty skus čítať s porozumením. Nikde nepíšem o prvom rande. Ale ano niekomu mozno stačí prve rande a uz sup deti a rodina a po par rokoch akého mam doma debila. Presne o tomto to je. Zlyhava ludska sudnost. Na nejake orgány sa ja nespolieham a nikdy som sa nespoliehala. Iste ked sa nechám "nabuchat" po par týždňoch-mesiacoch chodenia s niekym tak ak nemám nic mozem byt rada ze mam doma debila....o tom pises ty. Ja píšem o normalnych vzťahoch. Pekny vecer.

evittam
25. júl 2019

@kittykat22 A nie nikdy sa okolo mna svet netocil. Nemam ani bohatých rodicov ani mi pecene holuby do ust nepadli. Všetko co mam mam vlastnou zasluhou. Od 16.som samostatna a žila som "z ruky do huby" a to doslova. Takze mna nemusíš poučovať. Ale iste som si nezavesila na krk nejake hovado co si mysli ze je panom sveta. Mam dost ucty voči sebe.
A ked raz by zacal muz robiť co pises tak zasvieti kontrolka a nie ze si dam spraviť dieta-deti...
Takze bud taka dobra a o tom ci som kompletná v nejakých oblastiach nechaj na mne. Ja som určite kompletná vo všetkých oblastiach. O tebe nič neviem a ani si to nedovolim napisat.

moonlight1210
25. júl 2019

@evittam lebo tam nie je to sebavedomie.
bud ani nebolo - niekto sa taky narodi. to je najhorsie. takych zo zleho vztahu v podstate ani nedostanes.
a ked krvopotne dostanes, svojrazne sa vrhnu do dalsieho, rovnako destrukcneho.

nehovoriac o tom, ze nesebavedomy clovek je zivna poda pre aj nase necnosti. a hoci sa povazujeme za dobrych ludi, sami sa prichytime pri tom, ze sa bez vycitiek svedomia vieme povozit trebars na uslapnutej kolegyni v robote (lebo mame trebars zrovna zlu naladu).
kto si nevie vytycit hranice proti nam, tomu vytycime hranice my. sme dravce. darmo si myslime, aki sme inak dobri ludia.
a toto sa deje potom tej zene vo vztahu.
aj inak mozno dobry chlap k nej zacne byt panovacny. postupne pohrdavy, zly, naladovy, sebecky.

alebo to bola taka vychova, prostredie, kde zila, co sposobilo, ze ma posunutu hranicu, co je akceptovatelne.

alebo kombinacia oboch.

preco neodide prv, ako to niekam zajde - nuz preto, ze kazdy vztah zacina pekne.
ako prve v kazdom vztahu prebehne "páriaci tanec", "hranie divadielka" - proste sa snazime zaposobit na nas objav. ukazujeme lepsie ja.
nech chlap trebars aj tazky drsny frajer, ale o nej sa vyjadruje ako o vynimocnej (trebars len v porovnani s inymi "pichackami" v parte). takze sa citi dolezita pre neho.
zaposobi na nu.

preto potom pri prvom prejave nevhodneho chovania neutecieme. este sme v podruci toho okuzlenia. vidime partnera stale ako toho lepsieho. toto prve vykuknutie inej povahy bagatelizujeme ako nahodu (zla nalada trebars).
mame vo zvyku sa upinat na tie prve pekne okamihy este celkom dlhu dobu a verit, ze sa vratia.
preto zo vztahu malokto zdupka ihned.

a tieto zeny, v kombinacii s roznymi pricinami, v nom ostanu dost dlho na to, aby z neho nevedeli potom von. aj uvidia (pripustia), ze je zle, ale cesta von je uz tazka. bud na nu nemaju psychicky, alebo este navyse ani financne, kde byvat, mat pracu, atd.

a preco tolko deti s jednym zlym chlapom?
lebo sex.
sex je ta vec, ktora dokaze existovat samostatne, ale vztah bez neho nie. (plus zena sex preziva citovo. nie zeby nedokazala mat sex len tak. ale zvycajne sa tym citovo naviaze. aj ked ju chlap ma len na sex, ona o sebe ma stale kusok pocitu vynimocnosti, lebo on s nou ten sex vyhladava. nepripusta, ze je to preto, lebo je "len po ruke" a cesta lahsieho odporu (inu by si musel najprv ziskat). ak to pripusti, chlap skoncil. zvycajne aj laska a vztah. to je taka posledna instancia, hranica vztahu pre zenu.)
zaroven sa neda psychicky len tak zit vedla niekoho, spolubyvat, ci vedome si drzat citovy odstup. je to likvidacne. (napr su tu clanky, co robit, ked chlap nema zaujem o sex a zije s nou ako brat. a to ju ani nebije, neponizuje, nie je k nej zly, financne sa stara. a predsa je to psychicky likvidacne.)
takze pre sex, ktory potrebuje aj ona, pre pokoj v rodine, pre dalsich x veci mu proste da. a kde je sex, tam sa obcas postasti. aj pri kondomoch, plodnych-neplodnych dnoch, antiko, atd.

navyse sa neda psychicky zit vo vztahu, kde vnimas len to zle. v sebaobrane v tom najdes to pozitivne (ak keby to bolo vyfabulovane), aby si to vydrzala. a upnes sa na to.
takze deti s nim potom su napriklad aj pre vieru, ze dalsie dieta to zlepsi. ze jeho zmeni (lebo nezny uzlicek, jeho krv, bude hrdy, k dorbcovi predsa nebude zly, uvedomi sa, atd). naivne, ale je to tak.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
evittam
25. júl 2019

@moonlight1210 Ale ja toto chápem. Ale pisem uplne o inom. Je rozdiel mat nejaku duševnú poruchu ako pises a byt normalna zena a nechať si nieco podobne. A len preto som nekompletna....😀😉

evittam
25. júl 2019

@ptmt1011 Ja som tebe niekedy napísala že si kojofilka? Ty beries nejako osobne to co pisem všeobecne. A to uz nie je moj problem.
Presne ako ty neurazas zeny co nedojcia ja neurazam tie co ano. Zvysok som uz napísala. Staci čítať s porozumením a nebrať to osobne. Aj ked asi si sa v niecom nasla ked tak prudko reagujes.😉

moonlight1210
25. júl 2019

@evittam
tie dusevne silne to zvladli sami, uz su s takym rozidene, nepisu sem o radu.

a zase brat konika za vzorku priemernej beznej zeny nie je rozumne. urcite nie zo sekcie rodinne problemy.
kedze tam sa logicky sustreduju zeny, co zazivaju trochu ine, nez bezne partnerstvo.

a niektore tam pisu, aby sa vypisali z aktualnej frustracie, ked sa nieco odohralo a zrazu cez optiku rozladenia vidia len to zle, co kedy s muzom zazili. potom to vyzera, akoby zili tyrane.
ked "vyfucia", zas sa vratia k pokojnemu zivotu a maju s muzom zas bezny vztah.

preto nema zmysel sa podivit nad tym, co tie zeny riesia, ako a preco.

kristina2412
25. júl 2019

@ptmt1011 nedojcis zle je ,dojcis je ešte horšie🙂nerozumiem prečo by som mala odstaviť dieťa napr. v jednom roku. Ja osobne mám mlieka až až a príde mi značne nelogické,neekonomicke a aj neekologicke,zrazu začať dieťaťu "sejkovat" Nutrilon ( do 3 rokov) alebo ho prelievať kravskym mliekom...každý robí čo uzná za vhodné a trochu vzájomnej úcty by možno nebolo na skodu.

kittykat22
25. júl 2019

ten dokument je tu https://bit.ly/2OjyfEU

pallacinka29
25. júl 2019

A temy “co obliekate detom”, “nesiete ucitelkam kvet”, “treba detom pas - len tu, kusok za hranice”? Same perly...

kvetinka75
26. júl 2019

@jajka257 keby si videla moje ruky, samé značky od trúby. Už som ako týraná žena. Ešte sa mi jedno nezahojí a už mám ďalšiu značku. Ako majú malé deti modriny po lýtkach, ja mám popáleniny od trúby po lakeť. 😂
Inak moja dcéra rada asistovala pri pečení keď mala 2 roky. Vedela presne naspamäť recepty. Ale aby niečo spravila sama. Max. tak z piesku. Si neviem predstaviť, že by behala hore - dole so stoličkou, lebo potrebuje niečo na plynáku pomiešať alebo rozmixovať. 😂

nevludna
26. júl 2019

Kks aj v takejto teme sa pohadat😄😄 a ze sa potom o zenach hovori ako o sliepkach

barbellka
26. júl 2019

@nevludna tak uprimne povedzme si, ze sa zeny niekedy ako sliepky spravaju a castokrat si mozme za to sami, ze o nas tak chlapi rozpravaju (aj ked chlapi maju to svoje samozrejme a nie su svaty) ....kazdy den na MK ma to len utvrdzuje :D

jajka257
26. júl 2019

@kvetinka75 no ved toto. A vobec, ako take dieta zisti napr. typ muky ci rozbije vajce. Ale vraj to robi na stolicke. A tak....
A ja tiez vyzeram ako tyrana zena. Len ja mam aj tie modriny. Vcera sa mi neuhli dvere, tak som sa oplieskala.... Muz sa hanbi so mnou chodit von, ze budu mysliet, ze ma bije😂😂😂😂

kvetinka75
26. júl 2019

@jajka257 ja mám zase ruky samé značky po trúbe. 😂
No chcela by som vidieť ako 5 ročná spraví komplet obed. Aj polievku aj koláč. A určite aj riady umyje a pozametá. A všetko bez asistencie dospelého.😉

zajacik85
26. júl 2019

Moje nervy, treba sem par chlapov lebo cisto zensky kolektiv nikdy nemoze dopadnut dobre 😂🤣

jajka257
26. júl 2019

@kvetinka75 aj ja. A potom by ju mohla poslat k nam..... A moze aj umyt dlazku😂😂😂😂

kvetinka75
26. júl 2019

@jajka257 a mne aj okná, stoličky máme a budem pri nej aj stáť nech sa nič nestane, len nech nemusím okná umývať. 😉

moonlight1210
26. júl 2019

@zajacik85 zensky sa pohada a cisto muzsky sa zas zvycajne vzajomne casom vyvrazdi.
To mas jedno.

kvetinka75
26. júl 2019

@moonlight1210 presne tak, ani mužský nie je ideálny. Mne vyhovovalo, keď som robila v mužskom, ale z môjho pohľadu. Oni čo mali medzi sebou mali medzi sebou a ja som mala dobré vzťahy na pracovisku. Neriešili kraviny, čo sa mňa týkalo, ako iné ženy.

junova
26. júl 2019

Ja som tu už 11 rokov odkedy som porodila prvé dieťa, vtedy čisto kvôli bazariku. Do diskusie som sa začala zapájať pred 5 rokmi po druhom pôrode.
A som rada že to nebolo skôr pretože až vďaka koniku som sa dozvedela, že som bio matka(dávam deťom prevažne zeleninu a ovocie vypestovane u mojich rodičov na záhrade) kojofilka (obe deti som kojila dva roky) a neviem čítať s porozumením (pretože som nesúhlasila s nazorom inej mamičky).
Často v komunikácii prevláda irónia, chrapunstvo, zbieranie lajkov, vyťahovanie starých tém, zosmiesnovanie veci v bazariku, proste žena žene vlkom. Viete mi niektorá vysvetliť prečo sa ironizuju ženy dlhšie dojčiace, prečo majú hanlivé pomenovanie kojofilky a prečo sa irónia nezameriava skôr na matky fajciace v tehotenstve, či matky zanedbavajuce svoje dieťa?
Našťastie vždy sa tu nájde aj veľa rozumných, empatickych žien. Aj kvôli tomu som ešte nezmazala účet. Rozhodla som sa nezapajat už aktívne do tém, lebo sú tu ženy, ktoré majú patent na rozum a čo nie je podľa ich gusta je zlé a napíšu TREBA CITAT S POROZUMENÍM.
Osobne nemusim témy Myslíte, že som tehotná, kde vyvolávajú duchov na testoch. Ďalej témy o očkovaní. Super témy na hádku sú o dojčení. (ze ja blbá som to zvládla aj bez modrej kobyly 🤔) Ďalej téma kedy príde rodicak, či témy o Svokrach.
Ale nepíšem im tam ironické poznámky lebo tie čo vyvolávajú duchov sa možno snažia roky o dieťa a nepodarilo sa im na prvý šup ako mne.
Tie, čo čakajú od 10 na rodicak pravdepodobne žijú od výplaty do výplaty.
Pobavili ma témy Najhorsie rande,
pred pár rokmi téma Prdli ste si pred partnerom?, potom také tie témy či môže ísť tehotná na svadbu, či môže zjesť mrkvu alebo lososa, či si môže lakovat nechty, alebo téma Môžem otehotnieť keď som prehltla semeno? 😀
Ono by stačilo aby sa nielen tu ženy vzajomne rešpektovali, neurazali, slušne vyjadrili svoj názor. Ja som tiež kedysi hovorila na veľa veci ja by som nikdy nepovedala ale neurobila to či ono a predsa som zmenila názor. Keď som čakala dcéru som okolie presviedčala že dlhšie ako rok dojčiť nebudem, doma nenechám samé dieťa mladšie ako 7 rokov, nikdy jej nedám do ruky mobil, či nezje kupovanu presnidavku. Áno, všetko som porušila a čo. Veď sa hovorí, že len hlupák nemení svoje názory. Pekný deň 🙂

evittam
26. júl 2019

@junova Uplne s tebou súhlasím.😉

junova
26. júl 2019

A ešte čo sa týka hanlivych pomenovaní. Neviem, či si pamätáte ako sa kedysi hovorilo slobodným matkám prespanka, nemanzelskym detom bastardi, single ženám staré dievky, neplodnym ženám jalové. Myslím, že v mnohých by sa nasli aj premudrele mamičky, ktoré sa rady smejú z ostatných. Našťastie väčšina žien je natoľko uvedomelá, že ich nepoužíva tak ako nepoužíva slovo kojofilka. Ak ak áno, svedčí to o ich intelekte a empatii IQ a EQ, dievčatá 😉 A nie, neskacem, len vyjadrujem svoj názor a na jednu osobu nebudem reagovať lebo mi zase pomazu správy a ona predsa všetko vie.

ktochytavzite
26. júl 2019

@junova vsimni si ,ze vo vatsine tem kde prispeje @evittam,diskusiu zmazu.Pretoze povatsine popise prispevky uz uplne od veci
@evittam vysmievas sa z kojofilok,a HAKofilly -zeny co beru HAK a znecistujuvtak prirodu hormonmi Ti nevadia?

evittam
26. júl 2019

@ktochytavzite Ja sa z nikoho nevysmievam. A uz vobec mi nevadia zeny co dojcia. Staci citat s porozumením.
Jasneee, vsetky diskusie co zmazali autorky sami su preto lebo som ja prispela. Nikde som nikdy neprispela od veci. Ale to ja tebe nemusim ani vysvetľovať ani dokazovať.
Pekny den a vikend.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
esterba
26. júl 2019

No ja som rada, že nie som dojčofilka, kojofilka znie lepšie. Stale neviem, ake su presne kriteria, ale asi som. Ak sa ma raz dieta spyta či som ho kojila, myslim, ze budem rada, ze budem moct povedat ano.