icon

Kontroverzná kauza "plaváček" v Českej republike

26. jún 2024

https://www.instagram.com/p/C8rA_AuMR9Q/?igsh=M...
Podľa mňa je to strašné. Nechápem ako môže jedna matka chodiť potápať svoje deti do vody. Celkovo to baby plávanie je proti rozumu. Ako môže také malé bábo vedieť zadržať dych? Bohužiaľ deje sa to všade a nikto o tom nerozpráva.

nykkushka
26. jún 2024

A keď už tak rada posielaš screenshoty, tak názov témy je jasný - chceš iné názory na tu kauzu 🤣

autor
26. jún 2024

@nykkushka tam keď nerozumieš, nekomentuj bludy

autor
26. jún 2024

@nykkushka *tak

autor
26. jún 2024

@nykkushka sama si napísala, že máš nervy na ten plaváček a nesúhlasíš s tým, tak ja už neviem fakt čo vám mám odpisovať. Na jednej strane máme rovnaký názor a na druhej strane mi potrebuješ oponovať a presviedčať ma, že mám zlý názor. Zaujímavé

autor
26. jún 2024

@nykkushka odkiaľ máš, že rada posielam screenshoty? Keď si tu odo mňa niekto vypýta tri krát screenshot svojho vlastného komentára tak mu ho pošlem. Netuším odkiaľ si vzala ďalšiu vec, že rada posielam screenshoty a k tomu dáš primitívne smajlíky

tamitamitami
26. jún 2024

K tomuto konkrétnemu kurzu sa vyjadriť neviem ak tam s deťmi robili to čo píšeš tak je to strašné. Ale teda s dieťaťom na takomto kurze je vždy rodič. Každý normálny rodič zasiahne ak sa mu niečo nezdá. To ale neznamená že všetky kurzy plávania pre deti sú zlé.

V našom meste máme kurz plávania pre bábätká a deti do 3 rokov, zatiaľ som teda počula iba pozitívne ohlasy (deti boli spokojné a páčilo sa im). Tiež sa teraz chystáme.

nykkushka
26. jún 2024

@autorka ja sa s tebou už do diskusie púšťať nebudem ani na teba viac reagovať nemienim. Ty si ideš stále svoje a iné ta nezaujíma.
Tak považujem túto diskusiu za tvoj výkrik do tmy od ktorého netuším čo očakávaš a je mi to jedno.
Ale skúsim ti ešte raz a pomaly vysvetliť to, čo píšeme všetky - kauza plavacek je otras, ak je to pravda takí ľudia pri deťoch nemajú čo robiť (rozumej, odsudzujeme to) ale to neznamená, že všetky kurzy plávania pre deti rôznej vekovej kategórie sú zlé a znamenajú týranie pre deti (aj napriek tomu, že tebe sa to nepáči a neplánuješ tam chodiť s deťmi /dieťaťom). Rovnako sa nájdu zlí lekári, sestričky, predavačky a pod, ale to neznamená, že budeme všetkých hádzať do jedného vreca.
Máj pekný zvyšok večera ☮️✌️

autor
26. jún 2024

@nykkushka ja som napísala, že všetky kurzy plávania sú zlé? Treba čítať

guudy
26. jún 2024

Ano draha, napisala si hned v uvodnom prispevku, ze citujem : Celkovo to baby plavanie je proti rozumu.

autor
26. jún 2024

@guudy prečo máš stále potrebu hovoriť, že je to v poriadku? Asi to v poriadku nebude, potápať malé bezbranné deti. Snažíš sa to nejak obhájiť sama pred sebou? Asi zmením názor a budeme si to myslieť úplne o každom baby plávaní. Tento psycho nátlak mi nepríde v poriadku

guudy
26. jún 2024

Pretoze baby plavanie JE v poriadku. Plavacek v poriadku NIE JE! Piseme ti to tu stale dookola uz niekolko stran.
Ty nemas absolutne ziadnu skusenost ani len s dietatom, nieto este baby plavanim. My tie skusenosti mame. Osobne. Nikto ta nikdy nebude nutit absolvovat akykolvek plavecky vycvik s dietatom. Zodpovednost je vzdy na rodicoch. A ano, su aj dr…ti rodicia, ktori vezmu dieta lietat alebo do Plavacka. Ale to predsa neznamena, ze ine cvicenie/plavanie nie je v poriadku.
Lebo ty to furt beries, ze okradli ma v Kosiciach = cele Kosice su nebezpecne a nikdy tam uz nepojdem. 🤷🏼‍♀️

A predstav si, ze moje deti maju 21 a 17 a vodu miluju. Nemaju zo ziadneho plaveckeho kurzu ani naznak traumy.

guudy
26. jún 2024

Este doplnim tu paralelu s Kosicami. Tiez by si po tom, ako ta v Ke okradli, prisla sem kricat a nadavat ostatnym, ktori do Kosic idu/tam uz boli, ako riskuju svoj zivot?

autor
26. jún 2024

@guudy ja som taký názor nemala, ale čím viac tu skáčete, tým viac si myslím, že akékoľvek potápanie detí je strašné, inak by ste to nemali potrebu tak obhajovať. Ja som pôvodne narážala iba na plaváčik ale začínam rozmýšľať či sú aj ostatné matky v poriadku ty trúba. A mimochodom, ja mám dve deti. Stačí čítať. Čítať, čítať, čítať. Dúfam, že to opakovať nikomu nebudem musieť

lienka.7
26. jún 2024

@autorka s tým plavakom s tebou súhlasím, že je to proste chore...
Ale ďalej to uz podľa mňa berieš veľmi osobne. Každý nech si robi, co uzná za vhodne. Za mna je nejaké plávanie taktiež nepodstatne, kopec matiek.tam chodi hlavne kvôli sebe a nie kvoli dietatu. Ale tak nech si chodia.. ich vec

autor
27. jún 2024

@lienka.7 veď ja som nikomu absolútne nič nenapísala, až teraz keď majú potrebu tristo krát napísať, že iné plávanie je v poriadku. A aj ty si to zase napísala. Načo? Svoj názor už nezmením, podľa mňa je to psycho

autor
27. jún 2024

@lienka.7 a dokým sa mi tú budú ozývať na niečo čo dom nenapísala, budem ich považovať za úchyláčky

autor
27. jún 2024

Viete vy vôbec čo sa tam robí? To je psychické a fyzické týranie detí, otrasné praktiky. A namiesto toho aby ste písali niečo relevantné nech sa to dostane do povedomia mi tu každý druhý komentár obhajujete normálne plávanie detí s pomôckami, a hranie sa vo vode. Teda aspoň tak si predstavujem normálny kurz plávania. Namiesto toho aby ste čítali s porozumením a dajme tomu zistili nejaké informácie, tu len kopete okolo seba. Uvedomte si že sa to deje VŠADE na svete a rieši sa to len v Čechách. Tieto ezo sektárske sračky. Ďakujem za zmarenie celej diskusie. Snáď ešte niekto založí inú aby ženy vedeli čo je a čo nie je v poriadku keď idú na baby plávanie.

jana_eyre_2
27. jún 2024

Autorka veď už v úvode si sa vyjadrila k celkovo baby plávaniu "Celkovo to baby plávanie je proti rozumu. Ako môže také malé bábo vedieť zadržať dych?"
Tak samozrejme že sa to dotklo žien ktoré chodili s deťmi na baby plávanie, aj keď bolo o inom ako je v "plavacku"..

jana_eyre_2
27. jún 2024

A teda už vidím, že budem zase označenú za niekoho kto nevie čítať s porozumením - niekedy treba s porozumením aj písať a premýšľať či to nevyznieva inak ako myslíš..

guudy
27. jún 2024

@jana_eyre_2 este si pockaj na uchylacku😂

autor
27. jún 2024

@guudy ty si tam s dieťaťom chodila 1,5 roka takže na teba nemám slov

guudy
27. jún 2024

Si tam bola s nami, ze sa k tomu citis kompetenta vyjadrovat? ;)

autor
27. jún 2024

@guudy chvalabohu nie

guudy
27. jún 2024

Fuu a si predstav, ze nase deti nasledne chodili celych 8 rokov na plavecky kurz😉.

guudy
27. jún 2024

Nebola si tam s nami = nic o tom nevies

autor
27. jún 2024

@guudy niektoré deti sa naučia plávať aj bez mučenia

guudy
27. jún 2024

Presne tak. Napriklad tie moje🤪

autor
27. jún 2024

@jana_eyre_2 baby plávanie a potápanie je rozdiel... Jedna si to obhajuje a druhá jej sympatizantka mi dokonca písala, že mi asi kazia biznis keď sa do nich obúvam. Proste toto mi nepríde normálne.

autor
27. jún 2024

@guudy nič o tom neviem? Stačilo mi čítať 30 svedectiev z 500 a bolo mi na vracanie

guudy
27. jún 2024

A uz sme zase v Kosiciach😂😂😂