icon

Krádež v nákupnom centre

13. jan 2023

Dobrý deň. Stala sa taká situácia že som bola s dcérou v nákupnom centre. Dcéra tam ukradla nejakú kozmetiku v hodnote 10€. Je už dospelá. Sbskar nás zobral do nejakej zadnej miestnosti, povedal dcére aby vyložila vrecká. Chvíľu sme cakali, potom prišla polícia, ja ani neviem ci to bola polícia ale povedali že je to len priestupok a dali sme pokutu 20€, dcéra sa podpísala a dali nám aj blok. Dcéra to urobila prvý krát a z tejto situácie som veľmi nešťastná. Bude to mať v budúcnosti pre ňu nejaké následky?? Myslím ci to bude niekde zaznacene a bude sa to s nou tahat celý život......

Strana
z2
joannita
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2023

@joannita ešte chodí na strednú, samozrejme že sa ponaucila, tá hanba za to nestála. O tom nič nehovorili ze to niekam nahlásia

marca12
13. jan 2023

Kazdy si je zodpovedny za svoje ciny. Ze ju to trapi,je dobre. Horsie by bolo,keby jej bola takato situacia lahostajna. Nikto sa o tom nedozvie,hanba je to pre nu,ale moze pokojne zit.

autor
13. jan 2023

@marca12 bolo tam kopec ludi a neviem ci tam neboli aj nejaký ľudia ktorý nás poznajú, keď sme šli s sbs do tej miestnosti

dadis
13. jan 2023

No porozpravaj sa s nou o tych dovodoch. Ak mala silne nutkanie, tak to radsej rieste s odbornikom teraz. Zakon je v tomto prisny, ak do roka ju opat chytia, tak je to trestny cin. Mozno by dostala len podmienku, ale uz sa stalo, ze aj sediet ludi za druhu kradez poslali..

alex49
13. jan 2023

vec bude evidovaná v evidencii priestupkov 5 rokov, potom sa to vymaže, ak by kradla do roka, tak je to trestný čin a riešil by ju súd. Do bežnej práce nebudú žiadať aj výpis z evidencie priestupkov, iba ak by išla za policajtku alebo sbs. /neviem presne kde je potrebné doložiť výpis/

deny81
13. jan 2023

Je to prvy priestupok proti majetku (trestny cin by to bol od 266,01 eurA). Ale - ak by urobila to iste do 1roka, uz by to bol trestny cin - kradez kde uz na vyske skody nezalezi. A rozsudok k tejto druhej kradezi je uz v registri trestov. Pozor na to, treba jej to vysvetlit. Ak nic neurobi - ten priestupok uz po roku nebude mat vplyv na pripadne dalsie pochybenie. V registri priestupkov to bude, v archive, ale pre dalsi zivot v zmysle zamestnavatel do vplyv mat nebude, pretoze zamestnavatel vyzaduje register trestov a nie priestupkov. Pevne verim s tebou, ze sa naozaj pouci. A zastane na zaciatku tejto "blbej cesty". Decka si myslia, ze ved pokuta, to nic nie je, nic sa mi nedeje. Tak snad si vstupi do svedomia 🙏👍

autor
13. jan 2023

@deny81 ďakujem za pochopenie. Aj keď je už dospelá je to ešte dieťa ktoré si také veci neuvedomuje že jej to môže ovplyvniť celý život...

aurora33
13. jan 2023

Prečo mám pocit, že teba skôr trápi to, či vás niekto známy nevidel, alebo či to bude zaznamenané niekto ako to, prečo vlastne dcéra kradla?

lienka.7
13. jan 2023

Dospelá dcéra nema 10€ na kozmetiku????

kiwi3
13. jan 2023

nieco sa mi na tom nezda. ktovie, ci je to cela pravda. nie ze by som kradla, ale urcite by som nikdy nekradla, ked som niekde s matkou, ak by som bola teenager, co nieco strasne "potrebuje" a nevie si to kupit. to si nejak neviem predstavit.

aurora33
13. jan 2023

@kiwi3 mne príde zvláštne aj správanie matky. Mňa by trápili hlavne to, prečo to moje dieťa urobilo. Čo ho k tomu viedlo. A nie či nás niekto videl keď ju brala sbska.

trinneo
13. jan 2023

Nechcem strasit, ale stačí, aby to urobila znova napr. V 12 mesiacoch a hned to bude trestný čin a nie priestupok...a uz x toho bude vacsi pruser, takze bacha na to...takto to zacina a ze skrat?tomu snad neveris, a este ked bola s matkou...to je uz len vyhovorka🤦

silvike
13. jan 2023

@aurora33 Ze? Len same...jooj hanba, jooj, videli nas, jooj bude mat zapis...ale absolutne ziadna otazka PRECO to vlastne urobila? Co je za tym, Aky problem?

marca12
13. jan 2023

Uz to nezmenis,stalo sa. Zbytocne sa s tym budes trapit

nikpa
13. jan 2023

Pre dobro svojej dcéry otvor oči a nebuď naivná lebo je to momentálne pre teba to menšie zlo, tak veríš tomu, že to urobila prvýkrát. Veľmi o tom pochybujem, v nákupnom centre a s mamou...?!! To ťažko. Ako matka ťa chápem ale strkať hlavu do piesku pred skutočnosťou jej nepomôže. Buď má volaky psychicky problém, kleptomaniu alebo niečo iné alebo sa jej to proste už niekedy prepieklo tak to skúša znova. Pokiaľ nie je finančne odkázaná kradnúť tak to bude skôr problém v jej hlave.

xsandrax
13. jan 2023

@klarissa25 bude to mať zapísané v evidencii priestupkov, od cca 2010-2011 sa to nahráva do systému 🙂 sú tam zapísané aj také že močenie na verejnosti, znečisťovanie verejného priestranstva a podobne 😅 niektorým bolo dosť trápne, keď sa to čítalo 🙈

karolinakr
13. jan 2023

No odporučam ti pozriet si Reflex a prispevok na stranke Kristiny Kovešovej.Spoluobčania robia najazdy na pumpu a pravidelne kradnu.Policajti to uzavreli ako 3 priestupky a trestne zastavila..Tvoja dcera nech sa natrie kremom na boty a všetko ma v cajku...No nechapem ako je to možne..Proste čim viac kradneš, tym si pre policiu nezaujimavy alebo neviem...

Strana
z2