Kríza morálnych hodnôt alebo ranný výlev z autobusu
Minule som tu jednej "kočke" ,ktorá sa pýtala kolko stoji vražda dietata poradila, aby spolu s vagínou používala aj rozum a kondom (ktorý sa dá kúpiť spolu so žuvačkami v každých potravinách). Moja "rada" bola vymazana ako nevhodný príspevok a jej "prispevok" ,ktorý sa týkal podotýkam ešte raz vraždy a s toľkými gramatickými chybami za ktoré by sa nehanbil ani poloidiot , vymazaný nebol. Pýtam sa takto do pléna? Som v poriadku??? Dokonca nesledujem ani Plackovu? Mala by som s tým niečo robiť??? Koniec hlásenia.
@syslik81 zaráža ma, že autorka tu káže o morálke a pritom patrí pravdepodobne k tým ktorý moralizujú, odcudzujú ale sami nepomôžu. Iba pokrytecky kritizujú. A to už je aká morálka? Odsúdiť -- to je najjednoduchšie. A takíto kážu o morálke
@akbara77 áno, svet je naruby. Mnohí vedú vnútorný boj. Denne. Ty si odvážne hodila svoj postreh do pľacu a zrejme si tušila, ze tu z Teba spravia blázna. Ale ubezpečujem Ťa, si v poriadku. Prajem Ti vnútornú silu, pretože prežijú bez ujmy na duševnom zdraví len silné osobnosti so silnými žalúdkami.
Mne odporcovia interupcii pripadaju trochu mimo, ze si nevedia zratat 1+1. Tym, ze zakazeme interupcie sa totiz problem nevyriesi. Zeny ich podstupovali od praveku a budu ich podstupovat, rovnako ako kedysi rodili bez lekarskej pomoci (a niekde to tak este stale je!), akurat s ovela vacsou umrtnostou. Touto logikou mozeme zrusit akukolvek zdravotnu starostlivost, napriklad cloveku s infarktom by ste flusli do tvare, ze nemal vylihovat na gauci a zrat klobasy, nedostal by ho a nech si teraz nasledky riesi sam?!
@derdia keby teba vystriekal ocko do kondomu, bola by si tu? To by nebola vrazda? A tvojich mozno 25 surodencov, ktorych si za plodne obdobie tvojej matky mohla mat? Chudatko vajicko nevyuzite musi odumriet... co by bolo keby - je zbytocne polemizovanie...mame pravo sa rozhodnut v kazdom momente nasho zivota.
@anjelicek26 oh come on, toto nebolo pekné...🙄
@bambulka814 to, co napisala ona tiez nie... nazor ma kazdy svoj, aj zivot si zariadi podla svojho vlastneho moralneho kodexu, taky krestan by ti na tuto temu tiez vedel dat prednasku ze dovidenia a drviva vacsina zien na koniku sa proti nechcenemu otehotneniu chrani kolko sa len da...zivot je o uhloch pohladu...vzdy bolo...
Zase takáto téma? To nemáte nič lepšie na starosti? Keď je to vražda, tak nechoď na interrupciu, to je ľahká matika. Ale do mňa a do iných, čo o to nestoja sa nestaraj. To je strašné takíto ľudia. V južnej amerike, kde sú potraty zakázané nechajú rodiť aj 10 ročné deti. To je akože v poriadku.
@bambulka814 ale pravdivé. Takéto moralizérky len odcudzuujú. Neposkytnú pomoc, nenavrhnú riešenia ale druhému do života kecať budú a rozhodovať, čo má a nemá druhý robiť. Lebo to je najjednoduchšie. Ale nájsť riešenia, pomôcť tým ženám , to už nie? Veď prečo by mali? Tak prečo by mali rozhodovať o tom, či si to dieťa nechajú alebo nie. Prd makový ich do toho.
@anjelicek26 akoze prepac, teraz si neskutocne klesla v mojich ociach a mnohych tu urcite...od hocikoho by som cakala takuto primitivnu odpoved, ale od Teba, dokonalej matky so 4 detmi. Pisat tu o vystriekani mojho otca.... MOZES SA HANBIT!Vela rozumu ti Boh nenadelil.
Ale aspom si sa KONECNE UKAZALA, MOZNO SI TO AJ TVOJE DETI PEKNE RAZ PRECITAJU. AK VEDIA PO SLOVENSKY AKA JE ICH MAMICKA ZASTANKYNA POTRATOV!
@kvetinka75 tak hej, asi je to téma bez konca..proste to vidíme inak.
@derdia precitaj si prosim este raz, aku odpoved si napisala ty... presne na tejto urovni je ta moja...aby si ju aj pochopila. Pretoze tam sa pohybujes takymito nazormi. V urovni nulovej tolerancie ineho nazoru ako svojho...ked moje deti budu tematizovat temu potratu, tak si to preberieme, na to ziadne verejne forum nepotrebujem, ale logicku a zmysluplnnu argumentaciu.
@derdia
@anjelicek26 je "zástankyňa" potratov a pritom má 4 deti...to mi nevychádza😂
@anjelicek26 ty fakt nevidis rozdiel chranit sa pred ohnom ako ho potom hasit? Nuz co dodat! Viac sa k tebe vyjadrovatnebudem mam dost.
@acrobaleno lebo ich chcela? Ked by ich nechcela neboli by.
@derdia tak si si vlastne odpovedala na svoju otázku. Alebo úvahu alebo čo to je. Chcela ich a rozhodla sa ich mať. Bola to jej voľba.
@derdia nie nevidim. Ty rozhodujes, kto a ako zalozil ten poziar? Zlyhana antikoncepcia, nasilny sex, moznosti je viac ako dost, kde ta zena je v tej bezvychodiskovej situacii (a casto uplne bez pomoci) uplne nevinne... nebavime sa o tom minimalnom percente zien, co chodia na potrat jak na klavir, lebo nevedia co zo sebou...
@acrobaleno presne je to o volbe. Ale o volbe necham si ta v skrytosti alebo ta znicim. Ale je mi jedno dochadzam odtialto. Tato debata je absolutne bezcenna...zbytocna.
@derdia to že má žena 4 deti neznamená že bude odcudzovať takú ktorá pôjde na potraty. Tiež mám deti ale ak sa nejaká žena rozhodne ísť na potrat, tak je to jej vec. Neodsúdim ju. Ale vám vwšetkým takáto tolerancia chýba. Vy si len to svoje idete. Je to o tolerancii a empatii. Ale to ti asi nič nehovorí. Keby som mala aj 10 detí na pottrat by som nešla ale to neznamená že to zakážem druhej žene. Vy ste riadni pokrytci. Pomoc žiadna, aby sa tomu predchádzalo ale odcudzovať a kritizovať , to vám ide
@derdia možno by tebe a tebe podobným mal boh nadeliť viac empatie a porozumenia a nie odcudzovania.
@kvetinka75
súhlasím s tebou....len už prosím nepíš " odcudzovať", ale " odsudzovať🙏🙏🙈
@mondolina mám porezaný prst, zalepený tak mi tam vždy klepne. Ale už nepoužijem to slovo😅.
@derdia ja som nikdy nebola v situacii, ze by som musela takuto volbu riesit. Vsetky deti (aj ked nie vsetky planovane) su od prvych ciarok na teste chcene a milovane... mame zazemie, pracu, s manzelom coskoro 20 spolocnych rokov, stojime pri sebe... a uvedomujem si, ze je to v tejto konstelacii zriedkave stastie. Ale toleranciu a pochopenie pre inu situaciu, ktora vie vzniknut pre zenu, mam aj tak.
@akbara77 nie si v poriadku. Prečo? Lebo znova potrebujes otvarat staré temy a furt riesis kto koho za co vymazal a za co nevymazal...
Dobre mienena rada by bola, aby si v autobuse namiesto pisania na koňa napriklad studovala nejaky jazyk. A keď uz nesledujes plackovu, tak si najdi niekoho s normalnymi nazormi a inspiruj sa ;)
Ach tieto naše moralistky, čo sú proti potratom, ale zároveň proti dúhovým vlajkám a na všetkých, čo sa vymykajú z normy hovoria..."nie som xy, aleee"
@acrobaleno naučiť sa diskutovať bez emócií a urážok, so vzájomným pochopením, je znak vyspelej spoločnosti. Nielen prolife ma chápať váš nazor, ale platí to aj naopak.
@kvetinka75 ja neodsudzujem zenu ale nesuhlasim s potratom. S tym ze pri tom sa zabija buduci clovek.
Neriesim zeny. Aj tak si kazda spravi podla seba.
Treba sa chranit, ale podla mna je aj tak ten cin hrozny akokolvek pekne sa bude o nom pisat.

@viestta napr. poradna Alexis. Ich nadšenie siaha pomerne ďaleko a zachranuje životy. Prečo sú jediny na SK? Prečo toto ako spoločnosť nepodporujeme? Odpoveď poznáme. Je tu jednoduchšie a lacnejšie riešenie 🙂