icon

Kríza morálnych hodnôt alebo ranný výlev z autobusu

akbara77
29. sep 2022

Minule som tu jednej "kočke" ,ktorá sa pýtala kolko stoji vražda dietata poradila, aby spolu s vagínou používala aj rozum a kondom (ktorý sa dá kúpiť spolu so žuvačkami v každých potravinách). Moja "rada" bola vymazana ako nevhodný príspevok a jej "prispevok" ,ktorý sa týkal podotýkam ešte raz vraždy a s toľkými gramatickými chybami za ktoré by sa nehanbil ani poloidiot , vymazaný nebol. Pýtam sa takto do pléna? Som v poriadku??? Dokonca nesledujem ani Plackovu? Mala by som s tým niečo robiť??? Koniec hlásenia.

acrobaleno
29. sep 2022

@bambulka814 kde tu ja niekomu nadávam? Ja rešpektujem tvoj názor. Nechceš potrat, tak nepôjdeš. Len nechápem, čo je ťa do mňa? Je to moja vec. Ty mi nepomôžeš v ničom, tak prečo by si mala mať právo rozhodovať o mne? Teba nikto do potratu nenúti predsa, ale ty s tvojím názorom a tebe podobní robia pravý opak.

kvetinka75
29. sep 2022

@derdia to že nesúhlasíš to je tvoj problém. neviem prečo vôbec ženy aj zakladajú takéto diskusie. Tým ženám to nepomôže a nepomôžu ani tie čo to kritizujú. tá žena pochádza možno z o zlých pomerov, a to dieťa bude tiež vyrastať v zlých pomeroch. Začarovaný kruh. Historia sa opakuje. Ak im nikto nepomôže, ale sa bude len kritizovať tak to bude stále dokola to isté. A myslím, že týmto ženám je tvoj názor ukradnutý. Majú čo robiť so svojím životom.

derdia
29. sep 2022

@kvetinka75 to mas pravdu. Preto som pisala, ze je to bezcenne...

bambulka814
29. sep 2022

@acrobaleno kdeže. Myslím to inak. Je to fórum? Je? Diskutuje sa? Diskutuje. Na akú tému? Vyjadrila som boj názor, nesúhlasím s potratmi, neviem, čo s tým má konkrétne tvoja osobná sloboda.

annamivo
29. sep 2022

@akbara77 som podobného názoru. Pretože bez toho 1,2,3,4 .....12TT by tu nebol nikto z nás a tým pádom to vražda je ( je to môj názor a nemá to nič z vierou) ! Vždy sa dá byť zodpovedný už pred tým. Ok sú znásilnenia. Ale za bežných situácii keď nechce pár, žena, muž dieťa dá sa tomu predísť a netreba potom riešiť žiaden potrat, tehotenstvo a všetko čo ste tu pospominali, že je lepší potrat ako tie ďalšie situácie. A morálny úpadok sa netýka len tohto, ale mám pocit, že za chvíľu tie normálne hodnoty budú považované za nenormálne a nemorálne.

kvetinka75
29. sep 2022

@bambulka814 no to, že ak by sa potraty zakázali, tak to výrazne zasiahne do slobody a života tých žien. Ale to už nikoho nezaujíma čo bude ďalej. Oni majú akože ruky čisté. Zakázali sme niečo nečisté, vraždu. A ženy potom nech si svoje problémy riešia. Žiadna prevencia, žiadne následky. My sme čistí lebo my sme za život.

acrobaleno
29. sep 2022

@bambulka814 to bolo iba na margo toho, že si napísala, že aj my máme pochopiť váš názor. Ty buď proti potratom, je to tvoja vec.

bambinomio99
29. sep 2022

@akbara77 nie je kriza moralnej hodnoty aj odsudzovat, urazat a kritizovat zivot inych ludi a nerespektovat ich slobodnu volu na zivot ?

kvetinka75
29. sep 2022

@bambinomio99 lepšie si sa ani nemohla spýtať

luscious
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
29. sep 2022

@luscious veď o tom som písala. Prevencia žiadna, ale moralizovať o potratoch budú. Prečo ani jedna z tých, ktoré sú proti potratom nerobia žiadnu osvetu, nepomáhajú týmto ženám? Ani jedna. A ešte sa opýta, prečo by som mala? A prečo by teda mala rozhodovať o tom, čo bude ďalej s takouto ženou? Každý vyrastáme v iných podmienkach, sú aj také ženy, ktoré žijú v hrozných podmienkach, výchova k sex.výchove žiadna. O antikoncepcii nechyrovali alebo možno aj áno, ale jedným uchom dnu a druhým von. Tak nech idú panie moralistky poučovať a pomôcť týmto ženám predchádzať potratom. To už nie. To už nie je ich práca. Hm?

kvetinka75
29. sep 2022

@luscious mimochodom, je mi úplne jedno čo si varí na obed sused.

acrobaleno
29. sep 2022

@luscious To by museli byť kroky vynaložené na osvetu a ako to dopadlo? Chcú konzervatívnejšieho ministra školstva. 😂
Ten čo má 12 detí s 10 ženami a ani s jednou nebol zosobášený.

sense
29. sep 2022

@bambulka814 nuz minule tu chcela jedna žena Info o tom ako môže dať dieťa na adopciu a bola rovnako zlyncovana akoby sa pýtala na cenu interrupcie.... Čiže keď chce ísť žena na interrupciu zle je lebo ide zavraždiť dieťa. Keď chce dať dieťa na adopciu zas je krkavcia matka lebo sa dokáže vzdať vlastného dieťaťa.... 90perc moralistov m'a s prepáčením plnú hubu reči ale skutek utek

luscious
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
29. sep 2022

@luscious ja nikoho neodsudzujem. Nech si každý sám rozhodne čo spraví.

katkine_terapie
29. sep 2022

@akbara77 ak mas vedomost, ze niekto chcel spáchať ukladnu vzrazdu (sam alebo spokupachatelstvom) si povina to oznamit OČTK. Ak si to neoznamila, tak bud si zbabelec alebo o vrazdu neslo. K moralnym aspektom kopania do nestastnej zeny sa radsej ani nevyjadrujem. Asi tolko k tejto teme.

viestta
29. sep 2022

@sense je veľmi zaujímavé, že moralisti sa obuvaju iba a len do ženy. Ešte nikdy som nečítala, nepočula, že by ktokoľvek odsúdil chlapa, ktorý tu ženu oplodnil. Kde je jeho zodpovednosť? Prečo neodsudia aj jeho za nezodpovedné konanie? Ci taka žena otehotnela sama od seba?

janage
29. sep 2022

@akbara77 podľa striktného učenia niektorých cirkví je aj kondóm používať považované za nemorálne a je to zakázané lebo mas byt pripravená prijat dieta kedykoľvek alebo nemat sex. Ako by sa Ti páčilo presadzovanie tejto myšlienky do praxe hlava nehlava?

viestta
29. sep 2022

@janage podľa niektorých cirkvi je každá antikoncepcia nepripustna

janage
29. sep 2022

@viestta tak tak. Preto je takéto presadzovanie "svojej jedinej pravdy" pre všetkých, bez ohľadu na názory odbornej verejnosti, (lebo mi do tej pravdy nepasujú), veľmi tenký ľad.

luscious
Autor odpoveď zmazal
hefo
29. sep 2022

Keď tak idem okolo, tak sa vyjadrím k tomu "zákaz nič nerieši, lebo sa to bude diať nelegálne" - to je nezmysel a nie argument, lebo tak isto nelegálne sa deje všetko, čo je zakázané - od vraždy cez lúpež, neplatenie daní až po prekračovanie max. povolenej rýchlosti.
Ale líši sa miera, v ktorej sa to deje. Možno vrážd by až toľko nepribudlo, aj keby sa netrestali, ale dane by dobrovoľne neplatil skoro nikto.

mondolina
29. sep 2022

@hefo
nelegálne znamená, že by sa potraty nevykonávali v zdravotníckom zariadení, takže hrozba pre ženy ( infekcie, vykrvácanie)..tak sem nepleť dane 🤦‍♀️

barborachors
29. sep 2022

@kvetinka75 pretoze zijeme v krajine, kde ludia veria na vestice, vedmy a carodejnice a v spasiteľa najvyššieho a v cirkev, ktorej pedofilni zastupcovia zneužívajú deti a maloletych. Lebo veria na cipy od Billa Gatesa a veria, ze ujo Fico všetkých spasi, ked dobrý gulas v osade navari.. Slovensko hlupne coraz viac. Dokazom je pocet sledovatelov Plackovej a spol., intelektualne relacie na Tv Mrdkiza a hnojke... Ved vidime co máme v tej vladea taki aj sme(cest vynimkam)
Pytat sa " preco" je zbytocne... Vysvetlovat niekomu, ze zhluk buniek ci zárodok v tele nie je chodiaca, mysliaca a abstraktne zmyslajuca bytost, je uplne zbytočné. Masivna kampan a "vyskumy" emocneho prezivania zárodku z 90tych rokoch sú tu znova, su toho plne internety. Ja tomu ale hovorim hon na carodejnice, nie konstruktivne spôsoby riešenia tak komplexneho problému, akymi su upt a veci s tym spojene...

stevvvka
29. sep 2022

Joj ženy, však ok, každá nech si rozhoduje o svojom tele, (aj ked tu uz ide o telo ineho cloveka).

Ale nazyvajme veci pravymi menami. Je to vrazda, bez ohladu na to, v akej komplikovanej situacii je zena, proste ukončí zivot niekoho ineho.
To nie je slepe crevo alebo kus tkaniva. Nazyvajte si to prerusenie tehotenstva, ked chcete, ale vsetci vieme, ze to tehotenstvo pokracovat nebude.

Ja chapem, ze mnohe su v tazkej situacii.
Ale do tazkej situacie sa mozeme dostat kedykolvek!!

Co ak zena s dobrym zázemím porodi dvojčatá, alebo ma dve deti, a umrie jej mlady muz? Aj ona je v tazkej situacii, ma tie deti dat prec?

Vola sa to ucta k zivotu, co mne brani suhlasit s akymkolvek potratom.

Na svete nikdy nebolo a nebude len lahko, utrpenie je sucast zivota, ale trapenie nam nedava pravo vziat zivot niekomu inému.

stevvvka
29. sep 2022

A to, ze niektore deti maju po narodeni tazky zivot, su nechcene, je to smutne a treba aj toto riesit. Aj pomoc slobodnym matkam treba riesit. Podme to ako spolocnost nejako vymysliet.
Ale nie potratmi.

ckocka
29. sep 2022

@stevvvka Vymýšlaj, vstúp do politiky a vyrieš. Len mám otázku - ako budeš riešiť to že niektoré deti sú nechcené, lobotómiou matky?

rikarika
29. sep 2022

@janinah a teba niekto núti ísť na interupciu? V každej jednej teme ohladom interupcii sa ozývaš. Veď si pozametaj pred svojim prahom a ostatnym nechaj zametanie ich vlastnych prahov na nich.

lilope
29. sep 2022

@hefo zrejme by počet interupcií v prípade ich zakázania klesol, keďže by sa zvýšila cena za ich výkon, no neúmerne vysoko by stúplo aj riziko úmrtia ženy pri/po interupcii. Žena po takom zákroku by ani nemohla ísť v prípade ohrozenia života do nemocnice, keďže lekári by hneď odhalili vykonaný zákrok a mala by na krku trestný čin. Záver je jasný. Čiže niekde by sa zákazom zachránil život dieťaťa a niekde by sa zákazom, no i napriek tomu vykonanej nelegálnej interupcii, skončil život ako nenarodeného dieťaťa, tak aj matky. Keď si to dáme na misku váh, na ktorú stranu sa preklopí jazýček?