icon

Krížiková výšivka: Hľadáte predlohy a inšpirácie?

luculka
20. sep 2007

Ahojte radi vysivate?podelte sa s nápadmy a predlohamy....ja zhánam hlavne Macka Pu 😉 🙂

tinakari
1. sep 2013

@tina1506 určitě se pochlubíme 🙂 zítra půjdu do města a zkusím se po nějaké tupé jehle podívat, abychom mohly zítra začít s učením.. Snad bude šikovná po mamince 🙂

tinakari
2. sep 2013

Krásné ráno přeji, prosím Vás, mám jeden dotaz, když si z fotky udělám v programu předlohu pro vyšívání a vytisknu, jak potom pokračujete? Vím, asi hloupý dotaz, ale takhle jsem ještě nic nevyšívala, vždy jsem měla předlohu na látce.

ela2710
2. sep 2013

@tinakari rovnako ako z casopisu, podla predlohy napr. kazdy stvorcek je jeden krizik, alebo 1 steh

tinakari
2. sep 2013

@ela2710 děkuji moc za rychlou odpověď 🙂

jachin
2. sep 2013

A toto je moja výšivka ešte počas školských čias, aj rámovanie bolo doma robené 😅 :

tinakari
2. sep 2013

Hezký večer všem, prosím o radu. mám předlohu o rozměru 200 x 133 mm, (aspoň doufám, že je ta předloha v mm, mám ji z programu coricamo.com). Jak velkou plochu plátna zabere výšivka jako taková? Jak velké děláte křížky? Vždy když jsem vyšívala, tak vzor jsem měla předkreslený. A dlouho jsem nevyšívala. Teď jsem si řekla, že bych mohla podle fotky vyšít obrázek a dát k vánocům. Omlouvám se za hloupý dotaz, ale radši si nechám poradit od zkušených 🙂 Děkuji.

amy14
3. sep 2013

ahojte,
tak mne sa stáva,že ked vyšívam podľa predlohy na nete,tak mi to vychádza nejaké veľké a neviem odhadnúť akú to bude mať veľkosť.tak som rozmýšľala,že si daný obrázok prekreslím cez kopirák na kanavu a budem vyšívať.čo vy na to?a budem vedieť aké to bude veľké a nebudem musieť stále počítať krížiky.

tinakari
3. sep 2013

@amy14 také mne napadlo, předkreslit si to na kanavu, jen jsem nevěděla jak. Předlohu mám fotku..

jachin
4. sep 2013

@tinakari podla toho záleží, aké máš plátno ( panamu, kanavu) na ktorú vyšívaš, či robíš malé krížiky, alebo väčšie
ja ked chcem vedieť veľkosť, tak si spočítam krížiky na predlohe a potom si ich prepočítam na panamu a viem veľkosť...je to možno trochu pracnejšie, ale zas až tolko výšiviek nerobím..

tinakari
4. sep 2013

@jachin děkuji. koupila jsem si kanavu. Předlohu mám fotku a myslím si, že by byly hezčí asi menší křížky. Vyzkouším a uvidím. Jen nevím, jestli jsem si pro začátek nevybrala moc těžkou předlohu. Chci se pokusit o výšivku fotky, kde jsem já a dcera. A chtěla bych ji dát partnerovi, mojí a partnerově mamince.

ultra
4. sep 2013

@tinakari nejde o to aku mas predlohu v milimetroch alebo centimetroch,..ale ide o to aku mas velku predlohu v pocte krizikov...dajme tomu pocet krizikov na vysku 500 na sirku 350 . Celkova velkost hotovej vysivky bude zalezat od toho ake veelke kriziky budes vysivat - resp na aku latku to budes vysivat.

Zoberies si latku - a ceruzkou si na nej nakreslis ciarku dlhu 1 cm. Vysijes po celej dlzke ciarky vedla seba kriziky, Potom spocitas kolko krizikov ti vyslo na 1 cm dlzky. Tym padom si laho vypocitas aku velkost latky potrebujes na tu ktoru vysivku.

ultra
4. sep 2013

@tinakari cim mensie kriziky tym je vysivka opticky jemnejsia a dokonalejsia. Pri vysivani malych krizikov nemusis vysivat celou priadzou tak ako ju kupis v obchode. Kazda priadza sa sklada z vlakian ktorych byva cca 6 az 8 -cize jednotlive nitky. Tym si mozes regulovat ake male kriziky budes vysivat aby sa v miestach kde sa stretavaju kriziky vmestila prepchat bavlnka. Ja osobne vysivam velmi male kriziky a to dvoma nitkami . na 1 cm ich vojde 7 🙂

tinakari
4. sep 2013

@ultra děkuji moc za podrobné vysvětlení 🙂 spočítala jsem to na šířku mám 20 sloupečků po 10 křížkách = tedy 200 křížků a na výšku 13 řádků opět po deseti = takže 133 křížků. Jestli počítám dobře 🙂 chtěla bych dělat co nejmenší křížky, aby výsledná výšivka byla co nejhezčí 🙂

ela2710
4. sep 2013

@ultra ja vysivam perlovkami, vzhladom na dlzku jedneho kotucika sa to oplati, vysiva sa mi s tym jednoduchsie a obrazky su ozaj pekne 🙂

ultra
4. sep 2013

Nojo...ale ja pouzivam cca 70-80 odtienov na jednej vysivke...celkovo z asi 350 farebnej skale . neviem ci by som mal na vyber perlovky . pouzovam DMC - kvalitka paradna...aj ked su drahe...ale vysivam iba 2 vlaknami takze sa nemina tak vela.

tinakari
4. sep 2013

@ultra já mám doma zásobu bavlnek od Níťárny Česká Třebová Mouline, po šesti vláknech, takže asi budu vyšívat pouze se 2 vlákny, tak by mi mohly na obrázek, který chci vyšít, stačit 🙂

ela2710
5. sep 2013

@ultra perlovky maju tiez vela vela odtienov kazdej farby 🙂 doteraz som nemala problem zohnat ziadnu, mame v meste skvele galanterky a aj cez internet sa daju objednat 🙂 ja som sa s mulinkami vzdy len trapila, toto mi nejako vyhovuje, ale ved kazdemu nieco ine.
Minule som v jednom fore zahliadla dobry program na robenie predloh - Artopik, neviete ako sa v nom da nastavit velkost obrazku? mne tam hadze tie predlohy velmi velke....

jachin
5. sep 2013

Ja používam na vyšívanie iba bavlnky Puppets,tiež by som nemenila...

petruska1212
10. sep 2013

@ultra nejde mi otvorit tuto stranku http://www.mysticstitch.com/, je zadana spravne?

ultra
11. sep 2013

stranka je zadana spravne - ale momentalne nejde...

ultra
12. sep 2013

@petruska1212 vyskusaj - dnes mi funguje

pupavka_pupavka
19. sep 2013

@jachin toto je krasne 🙂

maznacik007
21. sep 2013

prosim pre absolutnu zaciatkocnicku ... chcem vysit krizikovym stehom (naposledy som to robila v detstve a to je hodne daleko) levandulu na take vrecuska ....
nenajde sa u niekho jednoducha predloha ...
dakujem 😉

lilu12
29. sep 2013

Ahoj zháňam postup na vysivanie mien veľké a malé....dakujem

jachin
30. sep 2013

@lilu12 hľadáš abecedu malých a veľkých písmen?
https://www.google.sk/search?q=vyšívaná+abeceda...

lilu12
30. sep 2013

@jachin dakujem 😀

marecek4
30. sep 2013

@tinakari tak pokud Ti to dovolí oči,vyšívej na obyčejné plátno nitěmi-musíš samozřejmě vybrat s pravidelnou strukturou,jinak já vyšívám na perličku

diana95
2. okt 2013

@denisa82 Ahoj , pošleš mi prosím predlohu k dvom obrázkom(anjelik, dievčatko). Moc ďakujem monika.zuzcakova@centrum.sk

denisa82
2. okt 2013

@diana95 hotovo :D