Koníkovská pošta - diskusia k testovaniu novej služby v bazáre

viz
10. mar 2015

Pripravujeme pre vás novú službu v bazáre na Modrom koníku:

Bezpečný predaj a nákup medzi overenými uživatelmi s doručením od dverí k dverám.

Od 10.marca 2015 postupne spúštamei obmedzenú testovaciu verziu. Bude k dispozícii iba vybraným predávajúcim, ktorý sa dobrovolne podujali na odskúšanie. Kupovať môže ktokoľvek z registrovaných uživatelov MK.

Viac o tom čo služba ponúkne kupujúcim nájdete tu: https://www.modrykonik.sk/market/dorucenie-koni...

Táto diskusia slúži na zodpovedanie vašich otázok týkajúcich sa novej služby.

mahu74
10. mar 2015

Dobrý večer, rada by som bližšie poznala spôsob- nie je mi to akosi jasné- kto tovar prevezme od predávajúcej a odovzdá kupujúcej- a hlavne, čo to stojí? Ďakujem.

bubbles
10. mar 2015

neviem kam inde to napisat, ale tam kde je napisane "V skratke... Vyzdvyhovanie ako aj doručovanie budú brať seriózne. " Vyzdvihovanie!!! opravte si Y na I 🙂 aby to pôsobilo seriózne 🙂

viz
autor
11. mar 2015

@mahu74 Ak sa kupujúca rozhodne objednať si tovar "cez koníka", stačí aby klikla na tlačítko 'OBJEDNAJ CEZ KONÍKA ZA XY Eur'. Vyplní údaje pre doručenie (meno, adresa, telefón), potvrdí objedávku a hotovo.
Ak nechce službu využiť, nemusí. Dohodne si doručenie s predajcom tak ako doteraz.
Predaj jej potvrdíme, ako aj upresníme termín dodania. Tovar od overenej predávajúcej prevezme a kupujúcej doručí prepravná spoločnosť na uvedenú adresu. Za tovar sa zaplatí až pri prevzatí.

Cena je vyrátaná pre každý inzerát individuálne. Pri objednaní viacerých vecí od predávajúcej kupujúci šetrí na doručení.

Detailnejšie je to popísané tu: https://www.modrykonik.sk/market/dorucenie-koni...

bubbles
11. mar 2015

ako setri na doruceni? kedy sa dozviem vyslednu cenu odvozu? je to vyratavane od hmotnosti tovaru, ci ako? nie je tam jedno postovne pri celom nakupe? nejako mi vadi, ze suhlasim s nakupom pri kazdom jednom dajme tomu tricku a neviem kolko to vyjde na konci.. nechcem sa citit byt viazana kupou, ak by vyslo koňo-pštovné príliš draho..

ask
11. mar 2015

Ked sa dozviem sumu za konikovsku prepravu, mozem si to este rozmysliet ak to oproti beznemu postovnemu bude o dost drahsie? Zatial mi to vysvetlenie ze suma sa vyratava individualne pre kazdy inzerat vidi dost take ako kupovanie macky vo vreci....

viz
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viz
autor
12. mar 2015

@ask ked pozeras inzeraty cenu postovneho za inzerat vidis vzdy a hned (vid obrazok)

@bubbles pri nakupe viacerych poloziek je cena dorucenia cca rovnaka ako cena dorucenia najvacsej a najdrahsej polozky. Takze tak usetris.
A ano, mas pravdu s tym zavaznym objednavanim viacerych tovarov, ze nevidis hned finalnu cenu. To tam prave dorabame. Sluzba je v skusobnej verzii a ked ju vyskusate za pomoci vasich pripomienok dokazeme co najskor vychytat vsetky muchy.

adri266
15. mar 2015

@viz jaj, a to ste si museli vybrat prave inzerat, ktory podla Vasich pravidiel nesplna podmienky? 😀 😀 😀 VSak to nemoze byt, ze jedna babika 15 E, a pri kupe dvoch 25 E.Ja by som uz davno mala taky inzerat stopnuty 😝 😝 😝

freefamme
16. mar 2015

Zienky budme konstruktivne ;) Je to super napad a uz sa na to tesim! Testovacia prevadzka znamena, ze sa to spolu ideme naucit a nie riesit male veci. Cena prepravy je pre vsetkych dolezita a cennik bude podla mna coskoro zverejneny. Konikovci dakujem a drzim palce!

janatota
16. mar 2015

Do kolónky čísla účtu sa nezmestí účet ktorý má aj predčíslie. ...treba doriešiť

freefamme
16. mar 2015

...ani iban

viz
autor
17. mar 2015

@adri266 ach ano, nepozeral som co presne je to za inzerat - do oka mi padli tie babiky 🙂

@janatota @freefamme dlzku cisla uctu som uz opravil.

monulicka
18. mar 2015

@viz neberte to prosim ako rypanie, skore len taky postreh, v texte o sluzbe je velmi vela preklepov i pravopisnych chyb, mne to strasne kole oci 🙂

viz
autor
18. mar 2015

@monulicka este stale. Posles mi prosim IPckou, ze kde su chyby?

monulicka
18. mar 2015

@viz ok 🙂

janatota
18. mar 2015

Podľa mňa túto službu bude využívať iba 20%mamičiek nakoľko je cena koníkovskej pošty 2x až viac drahšia (ok žiadne nosenie na poštu a poistenie ) no keby kupujem bundičku malému dám si ju poslať radšej doporučene za 1,60e a nie za 2,80 až 3,80e. .....to si už doplatím a kúpim v normálnom obchode . Je to bazar a každá chceme kúpiť za dobrú cenu aj už pri našej slov.drahej pošte
Prípadne ako predávajúce pôjdeme s cenami dole :(

dasha51
8. apr 2015

ahoj, akurat som sa prihlasila na skusobnu verziu...vy pisete v podmienkach "Vyberie, pre ktoré zo svojich inzerátov umožní doručenie Koníkovskou poštou"" ....ako vyberiem inzerat, ktory chcem poslat cez konikovsku postu? nikde nevidim tlacidlo vybrat cez postu, dkaujem

janatota
9. apr 2015

@dasha51 Vyberie.....myslia zrejme predajcu a všetky jeho inzeráty

dasha51
9. apr 2015

ved ja som predajca...a chcem vybrat inzeraty, ktore pojdu konikovskou postou.....ale ako ich vyberiem ked tu nie je nato ziadne tlacidlo

blankakorf
9. apr 2015

@dasha51 kupujuci sa sam moze rozhodnut, co je pre neho vyhodnejsie. Zatial je to iba v skusobnej verzii, nie kazdy ma konikovsku postu aktivovanu.

viz
autor
9. apr 2015

@dasha51 ak ti bude, ako predavajucej, aktivovana konikovska posta, tak momentalne vsetky inzeraty budu MOCT byt dorucene konikom. Upravim to v textoch.

Mimochodom, dnes spustime novu verziu, takze budeme aktivovat aj niektorych dalsich predajcov.

pifina
12. apr 2015

mna by zaujimalo, ci nemate v plane nieco v tom style, ze by sa hromadne zbierali objednavky z jedneho mesta do druhe (trebars za cas 2 tyzdnov) a potom by sa to poslalo ako kvazi jedna objednavka ... podla mna vela zienok teraz odradza zvysene postovne, nakolko sa uz neoplati objednat 1-2 male veci a zase najst u jednej predajkyne 10 veci, co by sa mi hodili, je vacsinou nerealne 😝

janatota
13. apr 2015

@pifina s poslednými troma riadkami súhlasím

janatota
14. apr 2015

Ešte by ma zaujímalo ako rátate poštovné lebo rukavice za 3,90e majú do 100g a pošta cez koník 4,40 😨
a gumáky 8e majú nad pol kila a pošta 3,40e
......to sa oplatia kupovať len veľké ťažšie veci 😐

viz
autor
14. apr 2015

@janatota je to len docasna zalezitost - vynimka!
Pribliznu vahu tovaru zatial iba zhruba odhadujeme. Sportove potreby padli do kategorie tazsich. Druha moznost bola, poziadat ta prejst svojich 300 inzeratov ak ku kazdemu zvolit pribliznu vahu. Ak to chces spravit staci povedat 🙂

janatota
16. apr 2015

A ešte mám otázku. ....kedy mi prídu peniaze na účet? Včera som posielala dnes to prevzali.....ďakujem

viz
autor
16. apr 2015

@janatota ano, pisala mi spokojna mamicka, ze pravzala balicek 🙂 Pockame na potvrdenie druhej zasielky a peniazky baz v najblizsich dnoch na ucte.
Inak ked mas podobne otazky ako predajca, pis radsej do Fotoblogovej skupiny kde som ta pridal. Tam su aj ostatny predavajuci a viete si tam aj navzajom poradit.

janatota
16. apr 2015

Ok ďakujem👍

bublinam
18. apr 2015

super nápad- držím palce.
Mám aj otázku- veľa krát posielam aj objemnejšie balíčky " za poštovné" - cez koníkovskú skupinku Pomáhame si navzájom
Nebolo by možné ja tieto posielať cez koníkovskú poštu? bola by to pre mnohé z nás super pomoc...

katka1778
18. apr 2015

Ak kupujúca balík neprevezme (zahrá mŕtveho chrobáka, alebo zásielku síce prezrie, ale sa bude zámerne tváriť, že nie je s tovarom "spokojná", hoci stav preberanej veci zodpovedá opisu a fotografii v inzeráte), kto znáša náklady na poštovné? Lebo ak predávajúca, tak to nie je žiadna výhra oproti doterajšiemu systému nepreberania dobierok podvodníčkami. Oni si síce vyslúžia negatívne hodnotenie a vylúčenie zo služby Koníkovská pošta, ale to je asi to isté ako doteraz, keď si podvodníčka vyžobrala poslanie na dobierku a predávajúca platila. Takým je lepšie poslať vec po prevode peňazí na účet a do podmienok predaja si jasne napísať: "Predané veci neberiem späť."