Podpíšte petíciu za návrat predošlej hymny?
? Stačí like.
@annm81 máš pravdu, som rada že si spomenula aj video, oproti starej hymne je nové naozaj otras. Strašná hanba celá tá stvora aj so Šimkovičovou a jej Machatom.
@yoxinka ťažko sa číta ten tvoj výplod. Je veľmi urážlivý. Hovor o sebe, aká si ty a nezovšeobecňuj.
@yoxinka tak s tou fujarou to aj na mna tak posobi. Tam sa dost sekol.
@zmrzlinka8
Ktorý myslíš, to o národe alebo o hymne??? Obe sú, žiaľ, pravda.
@kika845 podla mna nam je aj text zbytocny. Hlavne ten zaber. Slovaci neoziju.teraz mali sancu nieco ukazat a robia to iste co ich predchodcovia. Slovaci len chrbty budu ohybat.
@senta_sofia tlieskam pánu Pilařovi (operný režisér a výtvarník, šéf Opery Juhočeského divadla v Českých Budějoviciach) za výbornú a výstižnú recenziu tejto hatlaniny (vraj hymny). Povedal na plné ústa to, čo počujú všetci laici . Nová hymna a jej znenie je skutočnou tragikomédiou na súčastné dianie u nás a smerovanie nášho štátu.
@zmrzlinka8 a kto zacal s hymnou? Neda sa vyjadrit sa k jednemu ked to navzajom suvisi
Tragikomedia je tu uz 30 rokov. A Cechy tiez nie su druhe Svajciarsko. Tragikomedie zazivaju ajntam
@gribka1 presne tak, ta razancia hudby je v sulade s raznym hrubym hlasom muzskeho zboru, a zeny ako mysky v pozadi, tuto hudba je nie razna a uderna, ale jemna ako vianocna koleda, ano hymnu pred zapasom moze spievat aj sama nejaka spevacka, ale oni vsetkych pripravovali s tym ze v januari si to mozme vypocut, takze vedeli velmi dobre preco to je zrovna takato verzia aka sa da ako prva vypocut, najvacsia ironia je podla mna na tom to, ze to je hymna hlavne pre tych, co si tak zaryto myslia ze nie. A odmietaju ju iba cisto skrze to ze s tym prisla SNS, lebo keby si fakt po sebe pustili tie dve hymny a pozorne sa zapocuvali, tak by na to prisli. A zase nevolici tych stran ako PS, SAS atd. si zas zaryto myslia ze je to hlavne pre nich, lebo s tym prisiel niekto ako SNS, hlavne ze sa tam spieva blesky hromu vzbudzuju ho k tomu aby sa PREBRALO 😄
Oskar skladatel spravil hymnu iba tak ako mu zadali, ako chceli aby to znelo, takze povedala by som ze ten je v tom nevinne.
@veronka1996 🤦🏻♀️
@kika845 Aj mne to pripadá tak, že opozícia a jej sympatizanti, len zato povedia, že sa im nová hymna nepáči, lebo s tým nápadom prišla SNS. Tým sa situácia okolo hymny zbytočne spolitizovala, hudbu vytvoril umelec skúsený a ďalší umelci sú proti nej, to už vyzerá keď sú umelci už aj sami proti sebe. Ale ani sa veľmi nečudujem, je medzi nimi veľa takých ktorí berú antidepresíva a nič im nie je dobre.
Každé umelecké dielo neosloví každého a nikto nevytvorí hudbu, ktorá sa bude páčiť všetkým.
@autorka 99,9% ľudí počuje hymnu akurát tak na hokeji ci futbale, ale vyskakuju tu, ako by ju počúvali 3x denne. Mimo to, každému sa páči niečo iné, niekomu Gott, inému zase Rytmus. Nevšimla som si, žeby sa kvôli tomu spisovali proti nim petície.
A ze zbytocne vyhodené peniaze? Spisovala si aj petíciu keď Hamran uplne zbytocne nanovo olepoval policajné autá? Nie? Tak nevidím dôvod, co sa vzrusujes teraz.
Inak sa mi paci, ako majú stále Česi potrebu sa do nás starať, asi majú doma malo problémov.
@zmrzlinka8 Hymna nie je politika? Keby si vedela ako funguje politika,necudovala by si sa. Preco asi v case konsolidacii,prepustania zlodejov z basy atd. sa rozhodli prist s napadom zmeny hymny.
Problém novej hymny z môjho pohľadu nespočíva v jej prevedení (ja sa v hudbe vôbec nevyznám) ale v pozadí, na ktorom sa zmena deje. Absolútne ma šokovalo vyjadrenie autora, ktorý povedal, že tá hymna nie je pre každého, konkrétne nie je pre liberálov.. hymna ako jeden zo štátnych znakov, by mala byť pre všetkých, mala by občanov spájať, vzbudzovať v nich hrdosť, lásku k vlasti... Ak sa jej autor (autor jej úprav!) verejne vyjadril, že nie je pre každého, tak to vypovedá o obrovskom probléme danej spoločnosti. Neustále som počúvala o tom ako minulá vláda rozdeľovala spoločnosť a ako ju treba zjednotiť a prestať štvať ľudí proti sebe... Tak pre istotu človek, najatý a platený vládou, ktorá sa touto myšlienkou oháňala, dal verejne toto vyjadrenie.
@petronelag ved spieva jednu cast aj muz aj zena, cize aj rodova rovnost tam je, ani nieje taka maskulinna, zastavme ich pred tym skoro hrdelne spieval muzsky zbor, teraz si to zakrici aj zena, ktoru tam je viac pocut, neviem co sa im nepaci 🤷♀️
Inak nakoniec ešte sabotovali aj samotného remakera hymny a Šimkovičová s Machalom ju asi ešte doťukli k dokonalosti 🤪. Pravdou je, že verzia od Roszu znie aspoň o kúsok lepšie ako zverejnená STVR.
https://www.youtube.com/watch?v=PCDKnKfIqYQMne osobne sa nová verzia nepáči, kvôli tomu, že pri hudbe úplne zanikajú slová, je to mix hlasov, vysoké ženské, potom hlboké mužské a vlastne im vôbec nerozumiet, keby slová nepoznám, neviem o čom to je.
Akoby v popredí mala byť len hudba, nie slová, a práve tie robili hymnu hymnou, ich význam bol symbolom. Všetky hymny, ale poznám (česka, polska, rakúska, maďarská) maju slová výrazne a rozumieť ich.
To už oveľa lepšia verzia je to, čo naspievala Metalinda 😊, oni urobili rockovú verziu, ale aspoň im rozumieť slová a hudba bol len doprovod
@thunderdome jaj tebe to môže byť jedno keď sa k nám nerátaš ;). Teda ani nerozumiem, prečo sa máš potrebu vyjadriť k veci, krorá sa ťa ako Slováka počúvajúceho aj tak inú hymnu netýka.
My sme nemali šancu sa vyjadriť, nakoľko to bola Mníchovská dohoda o nás bez nás, zbúchaná za pár týždňov narýchlo, aby vyhoveli mocným z východu. Takže nech si pekne vrátia do pokladnice zo svojich vrecák teraz, keď si niečo objednali pre seba.
Keby nebolo okolo hymny také haló koľko stála, kto je za zmenou ľudia by k tomu nepristupovali tak negativne.Teraz sa vyroja sami odborníci a ľudia hneď prevezmú ich názory
Mne sa nová hymna páči aj fujara aj video.Zaujimali by ma či každý je taký vlastenec a vôbec ovláda slová našej hymny
Podpíšem
Tvrdia, ze to sabotovali v STVR. Pre vsetkych narodovcov pripominam, ze statna hymna a jej notovy zapis tvoria prilohu c. 5 zakona o statnych symboloch, tak som zvedava, ako sa s tym vysporiadaju, kedze nebol novelizovany.
@senta_sofia Som zvedavá na tie komické saltá na sociálnych sieťach : D Lebo kým fakt aj hluchý počul, že je to katastrofálne namixovaný zvuk, tak "tí, ktorým bola hymna určená", sa predbiehali vo chvále. A teraz zrazu autor príde s tým, že to niekto (tí, pre ktorých hymna nebola určená) sabotoval. Keby sa tu nediali omnoho závažnejšie veci, tak by tento spektákel s hymnou, bol vtipné spestrenie všedného života.
Mne sa teda nepáči, ale celé sa to dalo urobiť úplne inak. Nevhodné načasovanie, lebo konsolidácia (nebudem predsa vyhadzovať peniaze za novú podlahu, keď mi tečie strecha), bez súťaže (čo ak by niekto prišiel s lepším návrhom? Aj tu mohli ukázať, že sú lepší ako "slnieckari", na ktorých toľko nadávajú). Promo, ktoré tomu autor pripravil, bol už len posledný klinec do rakvy. Mohol natočiť jednoduché video, že mal dlho víziu o tom, ako by mala hymna vyzerať a chcel svojim talentom urobiť niečo pre krajinu, ktorú miluje...myslím, že každý by mu ten honorár doprial. Ale keď niekto arogantne vykrikuje, že hymna nie je pre každého, asi si zaslúži to, čo aj v tomto prípade nasledovalo. Keby to bolo aj to najlepšie, čo kedy hudobná scéna vyprodukovala, vždy to bude pošpinené slovami samotného autora.
Pri všetkej úcte k jeho talentu je tento pán živým príkladom toho, že drogy nie. Proste biochémiu neoklameš.
@autorka preco nemoze mat @thunderdome nazor k hymne, ved Rozsa je madarske priezvisko.
@thunderdome Ja som bola u našich a u nich tiež hra tá ktorá hymna podla toho, či pozerali pred polnocou maďarský alebo slovenský program, a kde to zostalo, len teraz som fakt trvala na slovenskej, že už som zvedavá 😅 ja som v predchádzajúcej diskusii akurát skonštatovala, že sme sa tak trochu priblížili južným susedom aj hymnou, lebo oni sami svoju vlastnú niekedy označujú ako pomalú, až plačlivu, či lutostnu, ale tam veľa robí text, no a slovenska teraz zmenou stratila tú svoju typickú ráznosť a udernosť.

@stanulienkat ide o základné, najčastejšie kupované potraviny, nie?