Podpíšte petíciu za návrat predošlej hymny?
? Stačí like.
Mne je to jedno aka je hudba k tomu. Ale skor ma štve, ze tie slova stale platia aj po toľkých rokoch. …zastavme ich bratia, nech sa ony stratia a slovaci ožijú …Slovaci este stale tvrdo spia, zial
@betulinka1 presne tak. Tie slová našej hymny mali význam, keď sme sa chceli dostať z pod maďarizácie. Ale teraz mi to pripadá ako militantná hymna. Koho to mame zastaviť? Slováci ožijú. A čo sme mŕtvi? Ale možno ak sa to berie ako odkaz na históriu vzniku národného štátu, tak ok. Ono mne sa najviac páčila Československa hymna, kde domov múj bol taký jemný romantický nostalgický a nás Tatrou sa blízka tomu dalo taký burácajúci veľkolepý záver. Celkovo sa mi ale obe naše hymny páčia v porovnaní so zahraničnými. Aj česká aj slovenská.
@slovakboy zmeny sa "kľudne" v štátnych symboloch robiť nemajú. Zaujímavý článok k téme https://www.postoj.sk/167414/aj-oskar-rozsa-tvr...
@fajnova “Časť ľudí to prijala, časť neprijala už zo zásady.”
Takze, ak sa niekomu nepaci, je to iba z trucu?
Ale no tak.
Co ked je to naopak? Ze ak sa ti to paci, tak je to len zufale udrziavanie postoja, ze “okurky od pana profesora NEMOHOU byt kysely”.
Hm? 🙂
Ako sa vlastne prislo k tomu nestastnemu vyjadreniu - tato hymna nie je pre vas? Nebola to odpoved na Haberu? Ved on mal aj s Nvotovou vymenu nazorov, ale potom sa navzajom ospravedlnili, s Haberom nie. Preco si niekto mysli ze to je myslene na nejaku skupinu volicov?
@kika845 ved to povedal sam autor, nevidela si?
https://www.mojevideo.sk/video/41cdc/oskar_rozs...
@moonlight1210 samozrejme, dá sa to interpretovať aj pre jednu aj pre druhú skupinu.
Mne je úplne jedno nejaká hymna. Ved si ju nebudem vyspevovat pod sprchou......
@slovakboy ten podton, cela komunikacia autora je otrasna a podla mna daleko za ciarou normalneho spravania. Kto nepocul dlhsi rozhovor s O. R., nech si vypocuje
@0silvia0 Dorota sa mu ako prva sama od seba ospravedlnila, ja som videla aj druhe video kde povedal toto: BEZ TOHO ABY KTOKOLVEK Z ISTEJ SKUPINY LUDI POCUL CO I LEN TON Z NOVEJ UPRAVY, zacali sa mnozit nenavistne prejavy, a este v tom videu hovori ze on nezacal s tym ze ta hymna bude hneda, zelena, taka alebo makova s tym ste zacali vy, pozri si aj toto.
@kika845 to som videla, ale uz to nenapravi ten hnus z jeho nenavistnych reci voci vsetkemu moznemu. Ja tento styl komunikacie nedokazem akceptovat, pre mna je to za ciarou. A ked som si vypocula rozhovor, ktory som pridala, mne bolo z jeho dristov, kde uraza vsetkych umelcov, az fyzicky zle.

Nová hymna nie je problém. Kľudne sa môžu robiť zmeny v hymnách, v znakoch, zástavách, ak sa tam nejde dať kosák a kladivo. Aj tá fujara tam pasuje. Ale ten cirkus čo okolo toho narobili obe strany. Ešte aj ten tvorca sa správa hrozne. Odzrkadľuje to celkový stav našej spoločnosti. Ideme ďalej svinským krokom do zadu.