Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
tak dnes v centre som sa nedozvedela nic poslali ma domov s tym ze mam prist az zajtra myslim ze hormony u mna konecne zabrali a fakt mi ja do revu a to straaasne do zajtra sa aj zblaznim ☹
tak dneska bol kontrolny testik a ciarky su // a u silnejsie tak dufajme ze to dotiahneme do uspeneho konca 😀 😀 😀 😀 😀 ,dnes mam nacvik na "sucho" mam tu 5 mesacneho synovceka Mareka a do toho aj nasu Sarku a na zahradke sa nam objavila korytnacka nevedno odkial tak to bude krasny dnik 😵 😵 😵
Kefalinek to je super ze silneju. Ja som dnes tiez testla,ale urobila som chybu 😢
pepka kolkaty si den ??
Som 8 den.
pepka to je zavcasu mne ledva na 10 den sa ukazala ciarocka, babenky idem deticky vyvetrat nech dobre spinkaju. sony dakujem
kefalínek - supéééééééér 😉
martinaaa - ja revem furt jak blázen každú chvíľku slzy v očiach - tie hormóny sú svina !!! 🙄
...ako je možné, že Ťa poslali domov keď Ti kázali prísť? no, neviem už aký máš protokol, ale ja idem dnes na predoperačné a zajtra ešte na ultrazvuk preto aby mi povedali kedy bude odber vajok (ak nejaké vôbec budú) 😒 vraj buď v nedeľu alebo v pondelok..... no, som zvedavá.............
baby, ja neviem ako vy, ale je to fakt príšerná záťaž na psycho .... neviem či by som do tohoto išla ešte raz..... 😕
...ráno som si poplakala pred tým ako mi išiel môj pichnúť druhú injekciu (ešte som nebola namalovaná) no a potom keď som sa už namaľovala, tak druhý krát ma to chytilo..... je to voprus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😲
monicka, aj ja som si myslela, ze pichanie a kontrolne sona su na nervy, ale horsie to bude, ked si budes volat embryologicke ako sa dari embryjkam.... to som uz bola zrela na odstrel 😝 To su tie hormony, vela pi vody, rozhodne tie 3 litre a hladkaj si brusko a dohovaraj vajkam 😉 a hlavne treba fakt mysliet pozitivne. Ja som mala zakazdym chut zabit doktora ked mi to hovoril, ale ono to naozaj pomaha. Musis si verit 🙂
kefalinek uplna bomba 😵 😵 😵 😵 velmi sa tesim! To je super sprava. Mysli na to, ze keby si ostala tehu po ET, tak tiez mas len jednu bambulku v brusku 😉 a vlastne este nehadz flintu do zita, mozno to nakoniec predsa len budu dve 😉
Uzi si krasny den s korytnackou a s drobcami - neviem kto sa viac tesi tej korytnacke 😀
pepka este je skoro, kazde embryjko sa uchyti inokedy, neporovnavaj si testiky s ostatnymi. embryjko ma dokonca az 10 dni na uchytenie, takze klud 😉
kefalinek super srava 😀
monicka ja som dnes nemala prist len sa mi to zdalo dlho az za tri dni mam tam ist v piatok na sono som fakt zvedava co som zo seba vypotila dufam ze aspon tri vajka budu a aspon kvalitne a snad aj mne povedia ze OPU bude v pondelok alebo v nedelu mozno sa aj uvidime 😎 😎
@kefalinek malo byt ze super sprava 😀 😀
matka dakujem no korytnacka ma uz aj meno vola sa Adelka a krpci isla spat teda dufam, ze spia, najvacsiu radost ma asi ta korytnacka lebo stale mi uchodi a beha po zahrade a ja ju stale hladam 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
monicka nezufaj vsetko bude ok, neboj moja
AKé 3 LTR VODY 😕 hááááá????
to nepijem teda..... to preto mi nejak nedobre rastú??????????????
prosím odpoveď....... možno to dobehnem...
@monicka,tie 3litre pitia sa vravievalo piť na to,aby si sa nezavodnovala a nedostala ten hyperstimulačný syndróm/OHSS/,Ale v týchto horúčavách by toho mal vypiť každý,nie len mi stimulky a čakatelky.neboj,to by podla mna rast folikulov nemalo ovplyvnovať.Proste každý reagujeme na stimulku inak.So mnou bola na OPU aj taká kočka,ktorá podstupovala IVF už niekolkýkrát a vždy mala len 1 folikul. 😀 😎
HYPERSTIMULACNY SYNDROM -to je, keby rástli rýchlo? čo čo?....
Príznaky OHSS, teda ovariálneho hyperstimulačného syndrómu sú:
zväčšovanie obvodu pása
pocit plnosti brucha
pocit plynatosti brucha, avšak plyny nikde
pocit kolikovej bolesti čriev avšak hnačka nikde
obmedzenie/až úplná strata močenia v priebehu dňa
pocit tlaku od bránice na pľúca
rýchlejšie dýchanie aj keď žena trebárs len hodiny leží pri televízii
problém zohnúť sa v páse
problém chodiť vystretá - žena chodí v predklone
v krvnom obraze zvýšený počet leukocytov
v krvnom obraze znaky vyššej zrážanlivosti krvi.
OHSS sa môže dramaticky zhoršiť v priebehu 24 hodín a môže skončiť trvalým poškodením orgánov alebo smrťou ženy. Ak máte pri stimulácii IVF alebo po OPU tieto príznaky, obráťte sa urýchlene na lekára alebo nemocnicu. OHSS sa utlmuje infúziami HAES, fyziologickým roztokom a injekciami proti zrážanlivosti krvi /Fraxiparín/, ktoré sa pichajú do brucha. OHSS sa vždy stratí, keď žena dostane menštruáciu. OHSS sa zhoršuje, ak žena otehotnie.
Veľa šťastia všetkým IVFkáčkam prajem.
to som odkopirovala zo stranky Ovariálny hyperstimulačný syndróm - OHSS
Tie príznaky som čítala hlavne u takých dievčat čo mali strešne vela folikulov 22 a viac,vtedy im vraj dávali aj nejaké infúzky hned po OPU.Ja som mala 19 ale príznaky som nemala žiadne celú stimulku a ani po OPU.
ja som mala 13 a nic....ani naznak takze sa nezlaknite toho co som odkopirovala
ja som tiez o tom hladala vsetky informacie bo som sa zlakla
len sa dievcata nebojte je teplo treba pit vody tak ci tak
ty kokso..............
pás sa mi teda zväčšil - tuším som 2 kg pribrala..... sakra.... už mám na stole 1/2 ltr pohár vody a 3 dcl som hneď vypila a toto budem uchlipkávať každú chvíľku..... fúúúúha... 😒
@monicka7299,z tolkého pitia som aj ja mala brucho,šak sa sused pýtal svokry,ked ma videl na záhrade či bude bábo.Verím tomu,že bude,len on si to už vydedukoval z môjho nafuknutého brucha.Ja som sa radšej tolko ani nekontrolovala,lebo čím viac by som o tom syndróme čítala ,tým viac by som si ho asi nahovorili.Psychika robí svoje 😎 😎 😎
asi tak nejak , niekedy je lepšie nevedieť 😅
...zajtra sa veď všetko hádam dozviem .......no, resp. kedy bude výber 😅 ...no a potom "už len" koľko sa urodilo, koľko sa oplodnilo, koľko prežilo, koľko vložili a koľko sa ujalo 😅 😅 😅 😅 😅 🙄 .............všetko raz skončí.....dúfam, že úspešne...
monicka tak ja som dnes tri krat vracala dufam ze to nie je nic so stimulkou ale len tym teplom ja som dokonca schudla asi 2 kg to som iba ja nejaka ina 😠
JA SOM GRCALA VčERA ALE LEN 2x................... ale pribrala som 😖 ...budem mať čo zhadzovať..... 😅
-možno na tom niečo bude.....

Zelam vsetkym prijemny a slnecny den 🙂 Ja mam dalsiu nocnu za sebou,estes chvilku pockam pichnem vcelicku a ide sa do hajan kym nie je tak strasne dusno 😔